Ухвала
від 28.09.2023 по справі 188/346/23
ПЕТРОПАВЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 188/346/23

Провадження № 2/188/380/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 вересня 2023 року Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області в складі головуючої судді Місюри К.В., за участю секретаря судового засідання Лисяк А.Є., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Органу опіки та піклування в особі Миколаївської сільської ради Синельниківського району Дніпропетровської області про повернення дітей матері

В с т а н о в и в:

Позивачка ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до до Органу опіки та піклування в особі Миколаївської сільської ради Синельниківського району Дніпропетровської області про повернення дітей матері .

В судовому засіданні , 28.09.2023р. було вивчено матеріали справи, заслухано доводи позивачки та інших учасників процесу. В процесі слухання справи виникла необхідність з`ясувати деякі питання щодо психічного здоров`я позивачки.

Судом встановлено що , ОСОБА_1 перебуває на обліку у лікаря психіатра КП «Петропавлівська ЦЛ`ПСР» з діагнозом : шизоафективний розлад , маніакальний тип.

Крім того в судовому засіданні позивачка ОСОБА_2 надала висновок КП «Дніпропетровська багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги`ДОР, якою також підтверджено діагноз: шизоафективний розлад, стан медичної ремісії. У зазначеному висновку ЛКК № 594 від 29.08.2023р. зазначено діагноз ОСОБА_1 , але для об`єктивного розгляду справи суду необхідно встановити , чи може ОСОБА_1 адекватно поводити себе по відношенню до своїх малолітніх дітей, так як відібранню їх передувало вбивство її чоловіком їх сумісної дитини.

ОСОБА_1 чотири рази проходила стаціонарне лікування за встановленим діагнозом, на даний час стверджує , що лікарських препаратів не приймає , та почуває себе добре.

У зв`язку з тим , що вирішується доля малолітніх дітей , які на даний час перебувають у дитячому закладі за кордоном , суду необхідна розгорнута інформація щодо психічного стану ОСОБА_1 .

Відповідно до ч. 2 ст. 83 ЦПК України, позивач повинен подати докази разом з поданням позовної заяви.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь яка особа у якої знаходиться доказ повинна видати його на вимогу суду.

З огляду на викладене, враховуючи , що для розуміння встановленого діагнозу ОСОБА_1 необхідні спеціальні медичні знання, для правильного та об`єктивного вирішення справи, встановлення всіх обставин у справі, ухвалення законного і обгрунтованого рішення, суддя вважає за необхідне витребувати у КП «Дніпропетровська багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги`ДОР та КП «Петропавлівська ЦЛ`ПСР» розгорнутий висновок про стан здоров`я ОСОБА_1 .

Керуючись ст. ст. 83, 84, 260, 261 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Витребувати у КП «Дніпропетровська багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги`ДОР та КП «Петропавлівська ЦЛ`ПСР» розгорнутий висновок про стан здоров`я ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ( мешкає вул. Сонячна , с.Миколаївка , Синельниківський район Дніпропетровська область) із зазначенням її психічного стану та адекватності її поведінки в подальшому .

Витребувані докази надати на адресу Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області у строк до 15 листопада 2023 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажним, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя К. В. Місюра

Дата ухвалення рішення28.09.2023
Оприлюднено02.10.2023
Номер документу113802754
СудочинствоЦивільне
Сутьповернення дітей матері

Судовий реєстр по справі —188/346/23

Рішення від 15.11.2023

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Рішення від 15.11.2023

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні