Ухвала
від 02.10.2023 по справі 755/21859/21
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/21859/21

Провадження №: 2-зз/755/46/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"02" жовтня 2023 р. Дніпровський районний суд міста Києва в складі:

головуючого судді - Слободянюк А.В.,

за участю секретаря - Бовкун М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві, заяву представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «МІТЕХ» - адвоката Архіпова Олександра Юрійовича про скасування заходів забезпечення позову по справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «МІТЕХ», ОСОБА_2 , третя особа - Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Донченко Олена Олександрівна, про визнання недійсним правочину, -

в с т а н о в и в :

В провадженні Дніпровського районного суду міста Києва перебувала цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «МІТЕХ», ОСОБА_2 , третя особа - Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Донченко Олена Олександрівна, про визнання недійсним правочину.

До суду надійшла заява представника відповідача Архіпова О.Ю. про скасування заходів забезпечення позову, оскільки згідно ухвали Дніпровського районного суду міста Києва від 26 вересня 2023 року позовну заяву було залишено без розгляду.

Сторони в судове засідання не з`явились, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином. Причини неявки суду не повідомили.

За таких обставин суд вважає за можливе справу по суті розглянути за відсутності сторін в судовому засіданні на підставі наявних справі доказів без фіксування судового засідання технічними засобами на підставі ч.2 ст.247 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив такі фактичні обставини та відповідні їм правовідносини.

06 січня 2022 року ухвалою Дніпровського районного суду міста Києва відмовлено у задоволенні заяви позивача про забезпечення позову.

Разом з тим, постановою Київського апеляційного суду від 22 червня 2022 року частково задоволено апеляційну скаргу представника позивача, ухвалу Дніпровського районного суду міста Києва від 06 січня 2022 року скасовано та постановлено нове судове рішення, яким в порядку забезпечення позову накладено арешт на квартиру АДРЕСА_1 , що належить ОСОБА_2 .

26 вересня 2023 року ухвалою Дніпровського районного суду міста Києва позовну заяву ОСОБА_1 до ТОВ «Фінансова компанія «МІТЕХ», ОСОБА_2 , третя особа - Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Донченко О.О., про визнання недійсним правочину, за заявою представника позивача залишено без розгляду.

Згідно ч. 1 ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Згідно ч. 9 та ч. 10 ст. 158 ЦПК України у випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову. У такому разі заходи забезпечення позову зберігають свою дію до набрання законної сили відповідним рішенням або ухвалою суду.

Оскільки ухвалою Дніпровського районного суду м. Києва від 26 вересня 2023 року позовну заяву ОСОБА_1 до ТОВ «Фінансова компанія «МІТЕХ», ОСОБА_2 , третя особа - Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Донченко О.О., про визнання недійсним правочину, залишено без розгляду, тому суд приходить висновку про задоволення заяви представника відповідача про скасування заходів забезпечення позову.

На підставі наведеного, керуючись ст. 158, 260, 353 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в :

Заяву представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «МІТЕХ» - адвоката Архіпова Олександра Юрійовича про скасування заходів забезпечення позову по справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «МІТЕХ», ОСОБА_2 , третя особа - Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Донченко Олена Олександрівна, про визнання недійсним правочину

про скасування заходів забезпечення позову - задовольнити повністю.

Скасувати заходи забезпечення позову згідно постанови Київського апеляційного суду від 22 червня 2022 року про накладення арешту на квартиру АДРЕСА_1 .

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення судового рішення.

Суддя А.В. Слободянюк

Дата ухвалення рішення02.10.2023
Оприлюднено03.10.2023
Номер документу113846885
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —755/21859/21

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 04.10.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Хромова О. О.

Постанова від 21.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кулікова Світлана Василівна

Ухвала від 16.05.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кулікова Світлана Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні