Ухвала
від 02.10.2023 по справі 202/10940/22
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/9020/23 Справа № 202/10940/22 Суддя у 1-й інстанції - Михальченко А.О Суддя у 2-й інстанції - Зайцева С. А.

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

02 жовтня 2023 року м. Дніпро

Дніпровський апеляційний суд у складі судді Зайцевої С.А. розглянувши апеляційну скаргу ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє адвокат Шевченко Вадим Станіславович, на рішення Індустріального районного суду міста Дніпропетровська від 07 серпня 2023 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Спеціалізованого комунального підприємства «Ритуальна служба» Краматорської міської ради, Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Краматорської міської ради, Комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня №3» Краматорської міської ради, третя особа: Краматорська міська військова адміністрація, про захист прав споживачів,-

ВСТАНОВИВ :

Рішенням Індустріального районного суду міста Дніпропетровська від 07 серпня 2023 року у задоволенні позову ОСОБА_1 до Спеціалізованого комунального підприємства «Ритуальна служба» Краматорської міської ради, Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Краматорської міської ради, Комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня №3» Краматорської міської ради, третя особа: Краматорська міська військова адміністрація, про захист прав споживачів - відмовлено.

Не погоджуючись з вказаним рішенням ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє адвокат Шевченко В. С., через систему «Електронний суд» подано апеляційну скаргу, яка безпосередньо надійшла до Дніпровського апеляційного суду.

Ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 22 вересня 2023 року цивільну справу № 202/10940/22 витребувано з суду першої інстанції. 27 вересня 2023 року матеріали справи надійшли до Дніпровського апеляційного суду.

Апеляційне провадження у справі не може бути відкрито виходячи з наступного.

Статтею 356 ЦПК України детально регламентовано вимоги до форми та змісту апеляційної скарги.

Відповідно до п.2 ч.4 ст. 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються копії скарги та доданих письмових матеріалів відповідно до кількості учасників справи.

Відповідно до ч.ч. 5,7 ст. 43 ЦПК України документи (в тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду, а процесуальні дії вчинятися учасниками справи в електронній формі з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. У разі подання до суду документів в електронній формі учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Відповідно до пункту 29 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя № 1845/0/15-21 від 17 серпня 2021 року у разі подання до суду документів в електронній формі учасник зобов`язаний у випадках, визначених процесуальним законодавством, надати доказ надсилання іншим учасникам справи копій поданих до суду документів. У випадку, коли інший учасник справи відповідно до внесених ідентифікаційних даних про нього має зареєстрований Електронний кабінет, функціонал Електронного суду в автоматичному режимі надає суду та учаснику справи доказ надсилання до Електронних кабінетів інших учасників справи поданих до суду документів. В іншому випадку засобами Електронного суду користувача інформують про відсутність в іншого учасника справи зареєстрованого Електронного кабінету.

На підтвердження надіслання апеляційної скарги з додатками іншим учасникам, скаржником до апеляційної скарги додано: квитанцію №235411 про доставку документів до зареєстрованого Електронного кабінету Користувача ЄСІТС - Спеціалізованого комунального підприємства «Ритуальна служба» Краматорської міської ради, квитанцію №235412 про доставку документів до зареєстрованого Електронного кабінету Користувача ЄСІТС - Комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня №3» Краматорської міської ради, квитанцію №235413 про доставку документів до зареєстрованого Електронного кабінету Користувача ЄСІТС - Краматорської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області.

Проте, доказів надсилання копії апеляційної скарги листом з описом вкладення відповідачу Комунальному некомерційному підприємству «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Краматорської міської ради, скаржником не надано, відомості про отримання апеляційної скарги через систему «Електронний суд» вказаним відповідачем, відсутні.

Відповідно до ст. 357 ЦПК України при вказаних недоліках апеляційне провадження у справі не може бути відкрито судом апеляційної інстанції та апеляційна скарга залишається без руху для усунення недоліків, а саме: усунення недоліків апеляційної скарги відповідно до вимог ч. 7 ст. 43, п. 2 ч. 4 ст. 356, ЦПК України.

Якщо заявник відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вказані вимоги, апеляційна скарга буде вважатися поданою в день первісного її подання до суду.

Якщо заявник не усунув недоліки у строк, встановлений судом, скарга вважається неподаною і повертається заявнику.

Керуючись ст. ст. 43, 185, 356, 357 ЦПК України, апеляційний суд,-

УХВАЛИВ :

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє адвокат Шевченко Вадим Станіславович, на рішення Індустріального районного суду міста Дніпропетровська від 07 серпня 2023 року - залишити без руху.

Надати строк для усунення недоліків апеляційної скарги - протягом десяти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що у разі невиконання зазначених вище вимог у зазначений строк, апеляційна скарга буде вважатися неподаною і повернута.

Суддя Дніпровського

апеляційного суду С.А. Зайцева

Дата ухвалення рішення02.10.2023
Оприлюднено03.10.2023
Номер документу113847709
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів

Судовий реєстр по справі —202/10940/22

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Постанова від 28.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Новікова Г. В.

Постанова від 28.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Новікова Г. В.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Новікова Г. В.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зайцева С. А.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зайцева С. А.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зайцева С. А.

Ухвала від 22.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зайцева С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні