Ухвала
від 02.10.2023 по справі 501/3920/23
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 02.10.2023

Справа № 501/3920/23

2/501/1510/23

У Х В А Л А

02 жовтня 2023 року суддя Іллічівського міського суду Одеської області Пушкарський Д.В., вивчивши матеріали цивільного позову ОСОБА_1 до Державного підприємства Морський торговельний порт «Чорноморськ» (третя особа Незалежна профспілка працівників морського торгового порту «Чорноморськ») про визнання незаконним та скасування наказу, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

В С Т А Н О В И В :

До Іллічівського міського суду Одеської області звернувся позивач із зазначеним позовом.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст.175, 177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, для повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження - відсутні. Тому заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

У відповідності до ч.2ст.19 ЦПК Україницивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження.

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду, в тому й числі, справ, що виникають з трудових відносин (п.2 ч.4 ст.19 ЦПК України).

Враховуючи предмет і підстави позову, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, вважаю можливим призначити розгляд даної справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст.19, 187, 259, 260 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Морський торговельний порт «Чорноморськ» (третя особа Незалежна профспілка працівників морського торгового порту «Чорноморськ») про визнання незаконним та скасування наказу, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Прийняти справу до свого провадження.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Призначити усправі судовезасідання длярозгляду справипо сутіна 14-30год.08листопада 2023року в приміщенні Іллічівського міського суду Одеської області (каб.1), про що повідомити сторін.

Надіслати учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження у справі. Відповідачу, третій особі одночасно з ухвалою про відкриття провадження у справі, надіслати копію позовної заяви.

Протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, до початку розгляду справи по суті, відповідач має право надіслати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, та всі докази, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами (ч.8 ст.178, ч.2 ст.191 ЦПК України).

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, яка повинна відповідати вимогам частини третьої -п`ятоїст.178, ст.179 ЦПК України.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив (ст.180 ЦПК України), з дотриманням правил, встановлених частинами третьою -п`ятоюст.178 ЦПК України.

Третя особа має право подати пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження, а щодо відзиву протягом десяти днів із дня його отримання (ч.3 ст.278 ЦПК України). До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою -п`ятоюст.178 ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником справи заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки https://court.gov.ua/sud1511/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Пушкарський Д.В.

Дата ухвалення рішення02.10.2023
Оприлюднено04.10.2023
Номер документу113852704
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування наказу, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —501/3920/23

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Рішення від 26.02.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Пушкарський Д. В.

Рішення від 21.02.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Пушкарський Д. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Пушкарський Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні