Ухвала
від 02.10.2023 по справі 682/841/23
СЛАВУТСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 682/841/23

Провадження № 2-п/682/6/2023

У Х В А Л А

02 жовтня 2023 року м.Славута

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді Матвєєвої Н.В.,

з участю секретарки судового засідання - Дубовки Г.Ю.,

педставника позивача - ОСОБА_1

заявниці - ОСОБА_2 , її представника - адвоката Кисельової М.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Славута Хмельницької області в порядку спрощеного позовного провавдження цивільну справу за позовом військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача : Квартирно-експлуатаційний відділ міста Хмельницький, про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Славутського міськрайонного суду Хмельницької області перебуває цивільна справа за позовом військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Квартирно-експлуатаційний відділ міста Хмельницький, про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.

Представник позивача та ОСОБА_3 заявили клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 ), який зареєстрований у спірній квартирі разом із малолітньою донькою ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 на підставі ордеру на житлове приміщення № 000376 серія ХМО виконавчого комітету Славутської міської ради від 18.08.2023 року.

В судовому засіданні відповідачка та її представник - адвокат Кисельова М.І. заперечували проти задоволення клопотання представника позивача та ОСОБА_3 .

Відповідно до ч.1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їх права або обов`язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача, ОСОБА_3 та залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні позивача - ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) та його доньку ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ), законним представником якої є ОСОБА_3 , які згідно довідки про реєстрованих у житлі осіб від 18.08.2023 року №3844/26-13, виданої відділом з питань реєстрації місця проживання виконавчого комітету Славутської міської ради зареєстровані за адресою: АДРЕСА_1 , оскільки рішення у справі може вплинути на їх права та обов`язки щодо користування спірним житловим приміщенням.

Відповідно до ст. 19 ч. 4 СК України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Виходячи з того, що в спірній квартирі на теперішній час зареєстрована малолітня дитина, вказане рішення суду може вплинути на її право користування житловим приміщенням, суд вважає підставним залучити до участі у справі орган опіки та піклування в особі Служби у справах дітей виконавчого комітету Славутської міської ради.

Керуючись ст. 53, 259-262 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача -військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України та ОСОБА_3 про залучення третьої особи у цивільній справі 682/841/23 за позовом військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача : Квартирно-експлуатаційний відділ міста Хмельницький, про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі № 682/841/23 у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) та його доньку ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ), законним представником якої є ОСОБА_3 .

Залучити до участі у цивільній справі № 682/841/23 орган опіки та піклування в особі Служби у справах дітей виконавчого комітету Славутської міської ради.

Копію ухвали, позову та доданих матеріалів надіслати третім особам та органу опіки та піклування в особі Служби у справах дітей виконавчого комітету Славутської міської ради до відома.

Надати третім особам строк до 17.10.2023 року для пояснень щодо позову або відзиву за правилами ст.178 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В.Матвєєва

Дата ухвалення рішення02.10.2023
Оприлюднено04.10.2023
Номер документу113854206
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням

Судовий реєстр по справі —682/841/23

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Рішення від 09.02.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Рішення від 09.02.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні