Ухвала
від 02.10.2023 по справі 200/809/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення без розгляду позовної заяви

02 жовтня 2023 року Справа №200/809/23

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Абдукадирової К.Е., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження (в письмовому провадженні) адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Маріуполь олія торг до Головного управління ДПС у Донецькій області про визнання протиправним та скасування рішення, та зобов`язання вчинити певні дії,-

УСТАНОВИВ:

27 лютого 2023 року, Товариство з обмеженою відповідальністю Маріуполь олія торг звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Головного управління ДПС у Донецькій області, в якій просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення Головного управління ДПС у Донецькій області від 21.02.2022 №8058 про відповідність Товариства з обмеженою відповідальністю Маріуполь олія торг п.8 Критеріїв ризиковості платника податку,

- зобов`язати Головне управління ДПС у Донецькій області виключити Товариство з обмеженою відповідальністю Маріуполь олія торг з переліку платників податку, які відповідають критеріям ризиковості платника податку.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 28 лютого 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі № 200/809/23 в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами, відстрочено сплату судового збору.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 1 червня 2023 року позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Маріуполь олія торг до Головного управління ДПС у Донецькій області про визнання протиправним та скасування рішення, та зобов`язання вчинити певні дії залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви, шляхом надання до суду заяви про поновлення строку звернення до суду з даним позовом, із зазначенням у ній причин пропуску такого строку та наданням доказів їх поважності.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 5 червня 2023 року клопотання позивача про поновлення строку звернення до суду задоволено, визнано поважними причини пропуску позивачем строку звернення до адміністративного суду та поновлено пропущений строк звернення з позовом до адміністративного суду.

6 червня 2023 року позивачем подано до суду клопотання про зупинення провадження у справі №200/809/23 для підготовки та подачі додаткових доказів на три місяця, до 15.09.2023, мотивоване тим, що підприємство зареєстровано та вело господарську діяльність на територій, яка на сьогоднішній день є тимчасово окупованою територією України. У зв`язку з ситуацією, що склалася з веденням активних бойових дій на території, де підприємство здійснювало господарську діяльність, відсутністю доступу до документів, на даний час позивачу необхідний час для підготовки та подачі додаткових доказів по справі.

За результатом розгляду клопотання позивача про зупинення провадження у справі 07 червня 2023 року ухвалою суду зупинено провадження в адміністративній справі № 200/809/23.

21 вересня 2023 року судом поновлено провадження у справі.

Ухвалою суду від 21 вересня 2023 року позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Маріуполь олія торг до Головного управління ДПС у Донецькій області про визнання протиправним та скасування рішення, та зобов`язання вчинити певні дії - залишено без руху.

Надано позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви - 5 днів з дня вручення йому ухвали про залишення позовної заяви без руху, шляхом надання до суду всіх наявних у нього доказів в підтвердження обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначити докази, що підтверджують вказані обставини; зазначити перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви.

Зазначену ухвалу суду направлено на електронну адресу представника позивача 22 вересня 2023 року.

Станом на 02 жовтня 2023 року вимоги зазначеної ухвали суду про залишення адміністративного позову без руху, позивачем не виконані.

Згідно з частиною 15 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява залишається без розгляду.

Враховуючи вищевикладене, суд робить висновок, що недоліки позовної заяви, які стали підставою для залишення позовної заяви без руху позивачем не усунуті, а тому позовна заява підлягає залишенню без розгляду.

Відповідно пункту 7 частини першої статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України, суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, провадження в адміністративній справі було відкрито за позовною заявою, яка не відповідає вимогам статей 160, 161, 172 цього Кодексу, і позивач не усунув цих недоліків у строк, встановлений судом.

Згідно частин третьої та четвертої 240 Кодексу адміністративного судочинства України, про залишення позову без розгляду суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про залишення позову без розгляду може бути оскаржена. Особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення підстав, з яких позов було залишено без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Керуючись статтями 171, 240, 243, 248, 293, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Маріуполь олія торг до Головного управління ДПС у Донецькій області про визнання протиправним та скасування рішення, та зобов`язання вчинити певні дії залишити без розгляду.

Особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення підстав, з яких позов було залишено без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо справа була розглянута в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається до Першого апеляційного адміністративного суду.

Повний текст ухвали виготовлено та підписано 02 жовтня 2023 року.

Суддя К.Е. Абдукадирова

Дата ухвалення рішення02.10.2023
Оприлюднено04.10.2023
Номер документу113860957
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —200/809/23

Ухвала від 02.10.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Абдукадирова К.Е.

Ухвала від 21.09.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Абдукадирова К.Е.

Ухвала від 21.09.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Абдукадирова К.Е.

Ухвала від 07.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Абдукадирова К.Е.

Ухвала від 05.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Абдукадирова К.Е.

Ухвала від 01.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Абдукадирова К.Е.

Ухвала від 28.02.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Абдукадирова К.Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні