Ухвала
від 22.06.2023 по справі 200/4734/16-ц
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А

Справа № 200/4734/16-ц

Провадження № 2/932/2219/22

22 червня 2023 року м. Дніпро

Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого суддіКуцевола В.В.

при секретаріРибалці В.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у м. Дніпріза правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до територіальної громади м. Дніпр в особі Дніпровської міської ради, територіальної громади села Орлівщина в особі Орлівщинської сільської ради, третя особа - третя Дніпровська державна нотаріальна контора про стягнення боргу спадкодавця, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні судді Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Сліщенка Ю.Г. перебувала цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до територіальної громади м. Дніпр в особі Дніпровської міської ради, територіальної громади села Орлівщина в особі Орлівщинської сільської ради, третя особа - третя Дніпровська державна нотаріальна контора про стягнення боргу спадкодавця.

Внаслідок звільненнясудді ОСОБА_2 з займаноїпосади узв`язку зподанням заявипро відставкуна підставірішення Вищоїради правосуддявід 07.07.2020року за№ 2049/0/15-20,справу протоколомповторного автоматизованогорозподілу судовоїсправи міжсуддями від02.04.2021року переданоу провадження цього складу суду.

Ухвалою суду від 06.04.2021 року дану цивільну справу прийнято до провадження та вирішено проводити розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 30.09.2022 року закрито підготовче провадження по справі та призначено справу до розгляду по суті.

Позивач у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового розгляду був повідомлений належним чином.

Відповідачі та третя особа також у судове засідання не з`явились, про день, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників процесу, суд розглядає справу відповідно до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про залишення позовних вимог без розгляду.

Відповідно до вимог ст. 257 ЦПК України, суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає розгляду справи.

Рішеннями Європейського суду з прав людини визначено, що сторона, яка задіяна в ході судового розгляду справи, зобов`язана з розумним інтервалом часу сама цікавитися провадженням у її справі, добросовісно користуватися належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов`язки. У справі «Юніон Аліментаріа Сандерс С. А. проти Іспанії» від 7 липня 1989 року ЄСПЛ вказав, що заявник зобов`язаний демонструвати готовність брати участь на всіх етапах розгляду, що стосуються безпосередньо його, утримуватися від використання прийомів, які пов`язані із зволіканням у розгляді справи, а також максимально використовувати всі засоби внутрішнього законодавства для прискорення процедури слухання.

Відповідно до вимог ч. 8 ст. 128 ЦПК України, днем вручення судової повістки є день вручення судової повістки під розписку, проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати судову повістку чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду або день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати судову повістку чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, що зареєстровані у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

У судове засідання, яке було призначено на 17.05.2023 року позивач будучи належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи не з`явився, що підтверджується конвертом, який повернувся до суду, у зв`язку із відсутністю позивача за адресою, яка зазначена ним у позові.

Також, у судове засідання яке було призначено на 22.06.2023 року позивач будучи належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи не з`явився, що підтверджується конвертом, який повернувся до суду, у зв`язку із відсутністю позивача за адресою, яка зазначена ним у позові.

Заяв про розгляд справи без участі від позивача до суду не надходило.

Враховуючи те, що позивач повторно, не з`явився у судове засідання та не повідомив про причини неявки, заяву про розгляд справи без його участі не подав, суд доходить до висновку про залишення позовних вимог ОСОБА_1 без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.1-19,23, 44,128, 247,257,258,260,274,352-355 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до територіальної громади м. Дніпр в особі Дніпровської міської ради, територіальної громади села Орлівщина в особі Орлівщинської сільської ради, третя особа - третя Дніпровська державна нотаріальна контора про стягнення боргу спадкодавця-залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду, протягом 15 днів з дня її складення.

Суддя В.В. Куцевол

Дата ухвалення рішення22.06.2023
Оприлюднено04.10.2023
Номер документу113874538
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення боргу спадкодавця

Судовий реєстр по справі —200/4734/16-ц

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Куцевол В. В.

Ухвала від 30.09.2022

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Куцевол В. В.

Ухвала від 06.04.2021

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Куцевол В. В.

Ухвала від 06.04.2021

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Куцевол В. В.

Ухвала від 29.01.2020

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 02.02.2018

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 23.04.2018

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 23.04.2018

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 22.10.2018

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 13.04.2018

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні