Ухвала
від 02.10.2023 по справі 260/8251/23
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

02 жовтня 2023 рокум. Ужгород№ 260/8251/23

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Маєцька Н.Д., вирішуючи питання про відкриття провадження в адміністративній справі за позовною заявою Відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Великобийганської сільської ради Берегівського району Закарпатської області (Закарпатська область, Берегівський район, с. Велика Бийгань, вул. Головна, буд. 61) до Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області (Закарпатська область, м. Ужгород, пл. Народна, буд. 4), третя особа без сам остійних вимог на предмет спору на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю «Спецбудпрораб» про визнання протиправним та скасування висновку, -

ВСТАНОВИВ:

Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Великобийганської сільської ради Берегівського району Закарпатської області звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області, третя особа без сам остійних вимог на предмет спору на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю «Спецбудпрораб», в якій просить: визнати протиправним та скасувати висновок Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області про результати мотінорингу закупівлі UA-2023-07-20-011541-a за предметом закупівлі Капітальний ремонт з усунення аварійного пошкодження даху будівлі спортзалу за адресою: Закарпатська область, Берегівський район, с. Велика Бийгань, вулиця Головна, 61/б (ДК 021:2015:45453000-7) Капітальний ремонт і реставрація), яка проведена відділом освіти, культури, туризму, молоді та спорту Великобийганської сільської ради.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 КАС України.

Дану позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства, позовну заяву подано з дотриманням правил підсудності.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлені КАС України, відсутні.

Відповідно до приписів статей 12, 257, 262 КАС України та враховуючи характер спірних правовідносин, предмет доказування та склад учасників, а також інші обставини, які мають значення для вирішення даної справи розгляд адміністративної справи буде проводитися в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Позивачем в прохальній частині позовної заяви заявлено клопотання про залучення до розгляду справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійне вимоги щодо предмета спору на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю «Спецбудпрораб». Клопотання обґрунтоване тим, що судове рішення в даній справі може вплинути на права Товариства з обмеженою відповідальністю «Спецбудпрораб», як переможця закупівлі.

Зі змісту позовних вимог вбачається, що позивач просить визнати протиправним та скасувати висновок Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області про результати мотінорингу закупівлі UA-2023-07-20-011541-a.

З матеріалів позовної заяви вбачається, що переможцем процедури закупівлі є Товариство з обмеженою відповідальністю «Спецбудпрораб».

Згідно з частиною 2 статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки.

Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі.

Відповідно до ч. 5 ст. 49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

З огляду на вище викладене, суд приходить до висновку про наявність підстав для залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю «Спецбудпрораб» адже рішення, прийняте за наслідками розгляду даної справи може вплинути на його права, свободи та інтереси.

Керуючись статтями 49, 171, 257, 262 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю «Спецбудпрораб».

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовною заявою Відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Великобийганської сільської ради Берегівського району Закарпатської області (Закарпатська область, Берегівський район, с. Велика Бийгань, вул. Головна, буд. 61) до Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області (Закарпатська область, м. Ужгород, пл. Народна, буд. 4), третя особа без сам остійних вимог на предмет спору на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю «Спецбудпрораб» (Кіровоградська область, Голованіський район, м. Гайворон, вул. Гайворонська, буд. 1 К) про визнання протиправним та скасування висновку.

Розгляд справи провести за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Судове засідання провести 02 листопада 2023 року о 10:00 годині за адресою: м. Ужгород, вул. Загорська, буд. 30.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву - протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження. Відповідно до вимог ч. 3, 4 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. До відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Встановити позивачеві п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи. Відповідь на відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи. Заперечення подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити третій особі строк для подання пояснень щодо позову - протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження.

Ухвалу направити учасникам справи.

З інформацією по справі учасники можуть ознайомитися за веб-адресою: http://adm.zk.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади.

Справу буде розглянуто суддею Маєцька Н. Д. одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяН.Д. Маєцька

Дата ухвалення рішення02.10.2023
Оприлюднено05.10.2023
Номер документу113895593
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування висновку

Судовий реєстр по справі —260/8251/23

Рішення від 06.12.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

Ухвала від 01.12.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

Ухвала від 02.10.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні