Ухвала
від 03.10.2023 по справі 488/1831/23
КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м.МИКОЛАЄВА

Справа №488/1831/23

Провадження № 2/488/1085/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"03" жовтня 2023 р. м.Миколаїв

Корабельного районний суд м. Миколаєва

у складі: головуючої по справі судді - Селіщева Л.І.,

за участю секретаря судового засідання - Панасюк Н.С..,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі засідань суду цивільну справу за позовною заявою Миколаївської міської ради до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про скасування державної реєстрації прав власності на нерухоме майно, визнання недійсним договору купівлі - продажу, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні судді Корабельного районного суду м. Миколаєва Селіщевої Л.І. перебуває вищезазначена цивільна справа.

03.10.2023 року на адресу суду надійшло клопотання від представника відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_3 про зупинення провадження по цивільній справі № 488/1831/23 до закінчення в Україні воєнного стану.

Суд, ознайомившись із клопотанням та дослідивши надані суду письмові докази в межах заявленого клопотання, приходить до висновку, що воно є обґрунтованим та підлягає задоволенню через наступне.

Відповідно до п.2 ч.1 ст. 251 ЦПК України - суд зобов`язанийзупинити провадженняу справіу разі перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Зупинення провадження у справі це - тимчасове припинення судом учинення процесуальних дій під час судового розгляду з визначених у законі об`єктивних підстав, які перешкоджають подальшому розгляду справи і передбачити усунення яких неможливо.

Таким чином, враховуючи те, що відповідач перебуває на військовій службі в складі Збройних Сил України та забезпечує стримування збройної агресії проти України у період воєнного стану, запровадженого у зв`язку зі збройною агресією російської федерації проти України, існують обставини відповідно до п. 2 ч. 1ст. 251 ЦПК України, що унеможливлюють продовження розгляду даної справи та наявність яких є підставою для зупинення провадження у справі, а тому суд, враховуючи, що зупинення провадження у справі з підстав, передбачених п. 2 ч. 1ст. 251 ЦПК України, є обов`язком суду, вважає за необхідне провадження у справі зупинити до припинення перебування відповідача у складі Збройних Сил України, що переведені на воєнний стан.

Відповідно до ч. 1ст. 254 ЦПК Українипровадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення.

Таким чином, після усунення обставин, що зумовили зупинення провадження у справі, тобто, припинення перебування відповідача у складі Збройних Сил України, що переведені на воєнний стан, відповідач зобов`язаний повідомити про це суд.

Керуючись ст. ст.251,260,353 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Зупинити провадження у цивільній справі N 488/1831/23 за позовною заявою Миколаївської міської ради до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про скасування державної реєстрації прав власності на нерухоме майно, визнання недійсним договору купівлі - продажу на період перебування відповідача ОСОБА_2 на військовій службі в підпорядкуванні Збройних Сил України, що переведені на воєнний стан.

Зобов`язати відповідача ОСОБА_2 в разі усунення обставин, що викликали зупинення провадження у справі, негайно повідомити про це суд для вирішення питання про поновлення провадження.

Ухвала може бути оскаржена учасниками справи в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до Миколаївського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її винесення.

Суддя Л.І. Селіщева

СудКорабельний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення03.10.2023
Оприлюднено05.10.2023
Номер документу113906556
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них:

Судовий реєстр по справі —488/1831/23

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Селіщева Л. І.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Селіщева Л. І.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Селіщева Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні