Ухвала
від 04.10.2023 по справі 357/10751/23
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/10751/23

Провадження № 2-о/357/346/23

У Х В А Л А

04 жовтня 2023 року cуддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області Бондаренко О. В. оглянувши заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи: Білоцерківська міська рада в особі старости села Храпачі Сироти Дмитра Романовича (вул. Ярослава Мудрого, 15, м. Біла Церква, Київська область), Білоцерківська районна держана нотаріальна контора (вул. Павліченко, 65А, м. Біла церква, Київська область, 09117), Центральне міжрегіональне управління міністерства юстиції (м. Київ) (пров. Музейний, 2-Д, м, Київ, 01001), Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Київській області Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (вул. Ярославська, 5/2, м. Київ, 04071), про встановлення факту родинних відносин, -

В С Т А Н О В И В:

25.08.2023 заявники звернулися до суду з даною заявою, шляхом направлення засобами поштового зв`язку, яка зареєстрована судом 04.09.2023, в якій просять встановити факт родинних відносин, а саме те, що матір`ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , дійсно є - ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , матір`ю ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , дійсно є - ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , матір`ю ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , дійсно є - ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

08.09.2023 ухвалою Білоцерківського міськрайонного суду Київської області відмовлено у відкритті провадження в частині вимог про внесення змін у свідоцтва про народження дітей у частині по-батькові їх матері у справі за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , заінтересовані особи: Білоцерківська районна держана нотаріальна контора, Центральне міжрегіональне управління міністерства юстиції (м. Київ), Білоцерківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Білоцерківська міська рада в особі старости села Храпачі Сирота Дмитро Романович, про встановлення факту родинних відносин та внесення змін у свідоцтва про народження дітей у частині по-батькові їх матері.

08.09.2023 ухвалою судді заяву в частині встановлення факту родинних відносин було залишено без руху та надано заявнику строк для усунення її недоліків та 29.09.2023 і 03.10.2023 отримано заяву про прийняття до розгляду справи в зв`язку з виконанням вимог ЦПК України зазначених в ухвалі суду.

Встановлено, що дана справа підсудна Білоцерківському міськрайонному суду Київської області, а заява відповідає вимогам ст. 175, 177, 318 ЦПК України, тому вважаю за можливе прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

При визначенні дати проведення судового засідання враховується кількість справ, що перебувають в провадженні судді, що зумовлено фактичною кількістю працюючих суддів в Білоцерківському міськрайонному суді Київської області.

Відповідно до ст. 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Відповідно до ст. 8 Закону України «Про нотаріат» нотаріальна таємниця - сукупність відомостей, отриманих під час вчинення нотаріальної дії або звернення до нотаріуса заінтересованої особи, в тому числі про особу, її майно, особисті майнові та немайнові права і обов`язки тощо. Довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду.

Тому, з метою з`ясування обставин справи, суд приходить до висновку про витребування з Третьої білоцерківської державної нотаріальної контори (вул. Павліченко, 65а, м. Біла Церква, Київська область) належним чином завіреної копії спадкової справи з інформаційною довідкою зі Спадкового реєстру (спадкові справи/заповіти) щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , останнє місце проживання: АДРЕСА_2 .

Керуючись ст. 187, 294, 318 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі, призначивши судове засідання в приміщенні Білоцерківського міськрайонного суду Київської області за адресою: Київська область, м. Біла Церква, вул. Волонтерська, 7, в залі суду №3, на 31 жовтня 2023 року о 09:30 год.

Заінтересована особа має право подати до суду письмові заперечення проти заяви з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються, протягом десяти днів з дня отримання ухвали, з одночасним направленням таких заперечень іншим учасникам справи та наданням до суду підтвердження про таке направлення. У разі ненадання письмових заперечень у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Витребувати з Третьої білоцерківської державної нотаріальної контори (вул. Павліченко, 65а, м. Біла Церква, Київська область) належним чином завірену копію спадкової справи з інформаційною довідкою зі Спадкового реєстру (спадкові справи/заповіти) щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , останнє місце проживання: АДРЕСА_2 .

Докази направити безпосередньо до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області (м. Біла Церква, вул. Волонтерська, 7) протягом десяти днів з дня отримання ухвали суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлений судом строк, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5 днів з дня отримання ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки Білоцерківського міськрайонного суду Київської області - http://bcm.ko.court.gov.ua.

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О. В. Бондаренко

Дата ухвалення рішення04.10.2023
Оприлюднено05.10.2023
Номер документу113911019
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення

Судовий реєстр по справі —357/10751/23

Рішення від 27.11.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бондаренко О. В.

Рішення від 27.11.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бондаренко О. В.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бондаренко О. В.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бондаренко О. В.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бондаренко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні