Ухвала
від 04.10.2023 по справі 699/925/23
КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 699/925/23

Номер провадження 2/699/352/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.10.2023 рокум.Корсунь-Шевченківський

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області у складі: головуючого - Гусарової В.В. при секретарі - Луценко А.В. розглянувши в порядку загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Корсунь -Шевченківського справу за позовом ОСОБА_1 в інтересах якої діє ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Виконавчий комітет Стеблівської селищної ради Звенигородського району Черкаської області про виключення відомостей про особу як батька з актового запису про народження дитини

в с т а н о в и в:

В провадженні Корсунь - Шевченківського районного суду Черкаської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 в інтересах якої діє ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Виконавчий комітет Стеблівської селищної ради Звенигородського району Черкаської області про виключення відомостей про особу як батька з актового запису про народження дитини.

Разом з позовом представник позивача направив клопотання про призначення судової молекулярно - генетичної експертизи , на вирішення якоїх поставити питання щодо того чи є ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , біологічним батьком ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Представник позивача клопотання про призначення експертизи підтримав в повному обсязі, просив його задовольнити.

Відповідачка заперечувала проти призначення експертизи, вважала що не можна призначати експертизу поки вона не з`ясує питання законності винесення рішення про розірвання шлюбу між нею та загиблим чоловіком.

Представник третьої особи Виконавчого комітету Стеблівської селищної ради Звенигородського району Черкаської області до судового засідання не з`явився, надав заяву в якій просив проводити судове засідання без участі представника, рішення прийняти відповідно до чинного законодавства.

В судовому засіданні представник позивача надав відповідь посадової особи «Запорізького обласного бюро судово-медичної експертизи» від 06.09.2023 р., відповідно до якого : Зразки біологічного матеріалу, а саме: зразок крові на марлі та надколінник від трупа

загиблого ІНФОРМАЦІЯ_3 військовослужбовця ЗСУ

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , були відібрані для можливої молекулярно-

генетичної експертизи і зберігаються в архіві відділення судово-медичної імунології, цитології

і генетичної ідентифікації КУ «Запорізьке обласне бюро СМЕ» ЗОР та придатні для

проведення судової молекулярно-генетичної експертизи.

Суд, розглянувши клопотання про призначення експертизи, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Згідно з ч. 1 ст. 104 ЦПК України про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання про призначення експертизи, оскільки в клопотанні доведено, що для з`ясування всіх обставин, що мають значення для правильного вирішення справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, і відповідних висновків експертів з цього питання суду не надано, отже є необхідність у призначенні у справі експертизи.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 103,104,107-108 ЦПК України, суд

Ухвалив :

1.Призначити по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 в інтересах якої діє ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Виконавчий комітет Стеблівської селищної ради Звенигородського району Черкаської області про виключення відомостей про особу як батька з актового запису про народження дитини судову молекулярно - генетичну експертизу, яку доручити експертам «Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи», код ЄДРПОУ 23'698049, що знаходиться за адресою: 03141, м. Київ, вул. Докучаєвська, буд. 4. (e-mail: lanb23698049@ukr.net).

На вирішення експертизи поставити наступне запитання:

-Чи є ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , біологічним батьком ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ?

2. Витребувати з Комунальної установи «Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи», код ЄДРПОУ 02005177, що знаходиться за адресою: 69068, м. Запоріжжя, вул. Чарівна, буд. 30 (e-mail: zobsme@ukr.net) частину відібраних зразків біологічного матеріалу ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 (помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , місце смерті с. Новоданилівка, Пологівського району, Запорізької області), необхідних для проведення вищевказаної експертизи.

3. Зобов`язати Комунальну установу «Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи» у встановленому порядку надати «Київському міському клінічному бюро судово - медичної експертизи» частину відібраних зразків біологічного матеріалу ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , необхідних для проведення вищевказаної експертизи.

4.Оплату експертизи покласти на ОСОБА_1 .

5.Зобов`язати ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_4 , (РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрована та проживає (перебуває) за адресою: АДРЕСА_1 ) (з паспортом, свідоцтвом про народження дитини) разом з дитиною ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з`явитись для відібрання біологічних зразків за адресою: АДРЕСА_2 . у заздалегідь визначений та узгоджений з експертами час.

У разі ухилення відповідача від відібрання біогологічних зразків, так як провести експертизу без цього не можливо, суд у відповідності до ст.109 ЦПК України залежно від того, хто з осіб ухиляється,а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

6. Під час проведення експертизи дозволяється використовувати руйнуючи методи дослідження.

7. Ухвалу для виконання направити до «Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи», код ЄДРПОУ 23'698049, що знаходиться за адресою: 03141, м. Київ, вул. Докучаєвська, буд. 4. (e-mail: lanb23698049@ukr.net). та Комунальної установи «Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи», код ЄДРПОУ 02005177, що знаходиться за адресою: 69068, м. Запоріжжя, вул. Чарівна, буд. 30 (e-mail: zobsme@ukr.net).

Зупинити провадження по справі до отримання висновків експертизи.

Ухвала набирає чинності після її оголошення.

У відповідності до ст.353 ЦПК України вказана ухвала може бути оскаржена окремо від рішення. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Черкаського апеляційного суду через Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

СуддяГусарова В. В.

СудКорсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення04.10.2023
Оприлюднено05.10.2023
Номер документу113913230
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —699/925/23

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні