Ухвала
від 08.01.2024 по справі 699/925/23
КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 699/925/23

Номер провадження 2/699/69/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.01.2024 рокум.Корсунь-Шевченківський

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області у складі: головуючого - Гусарової В.В. при секретарі - Луценко А.В. розглянувши в порядку загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Корсунь - Шевченківського справу за позовом ОСОБА_1 в інтересах якої діє ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Виконавчий комітет Стеблівської селищної ради Звенигородського району Черкаської області про виключення відомостей про особу як батька з актового запису про народження дитини

в с т а н о в и в:

В провадженні Корсунь - Шевченківського районного суду Черкаської області знаходиться вище вказана справа.

Ухвалою суду від 04.10.2023 р. провадження по справі було зупинено в зв`язку з призначенням молекулярно - генетичної експертизи. 20.11.2023 р. на адресу суду надійшов лист КУ «Запорізьке обласне бюро СМЕ», в якому представник установи просить встановити порядок дій для КУ «Запорізьке обласне бюро СМЕ», щодо передачі біологічних зразків до «Київського міського клінічного бюро СМЕ»

Ухвалою Корсунь - Шевченківського районного суду провадження по справі відновлено та призначено судове засідання.

Ухвалою суду від 08.01.2023 р. суд замінив позивача по справі ОСОБА_4 її правонаступником - ОСОБА_1 .

В судове засідання представник ОСОБА_1 та померлої позивачки подав заяву про проведення судового засідання без його участі.

Інші сторони, належним чином повідомлені про час та місце судового засідання, до суду не з`явились. Відповідач телефоном повідомила, що не зможе приїхати до судового засідання від її імені надійшла заява про перенесення розгляду справи, так як їй ні з ким залишити дитину ( вказана заява електронним підписом не підписано). Суд дійшов висновку неповажності причини неявки відповідачки та можливості проведення судового засідання без участі сторін.

Так як були підстави для проведення судового засідання без участі сторін, у відповідності до ст. 247 ч.2 ЦПК України суд не проводив фіксацію процесу технічними засобами.

До судового засідання сторони були обізнані щодо листа КУ «Запорізьке обласне бюро СМЕ» від 20.11.2023 р. ( а.с.127-128), письмових заяв щодо поставлених експертом питань до суду не направляли, а відтак суд на власний розсуд вирішує порядок надання біологічного матеріалу для проведення експертизи.

У відповідності до ч.1, 3 ст. 107 ЦПК України матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Суд може також заслухати призначених судом експертів з цього питання. Копії матеріалів, що надаються експерту, можуть залишатися у матеріалах справи.

При визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів.

Вивчивши матеріали справи та лист представника КУ «Запорізьке обласне бюро СМЕ», суд приходить до висновку винесення ухвали про витребування доказів так як без зразків біологічного матеріалу провести експертизу не можливо.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 76, 107 ЦПК України, суд

Ухвалив :

1.Витребувати з Комунальної установи «Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи», код ЄДРПОУ 02005177, що знаходиться за адресою: 69068, м. Запоріжжя, вул. Чарівна, буд. 30 (e-mail: zobsme@ukr.net) частину відібраних зразків біологічного матеріалу ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 (помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце смерті с. Новоданилівка, Пологівського району, Запорізької області), а саме зразок крові на марлі необхідних для проведення вищевказаної експертизи.

3. Зобов`язати Комунальну установу «Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи» у встановленому порядку надати Корсунь - Шевченківському районному суду Черкаської області частину відібраних зразків біологічного матеріалу ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме зразок крові на марлі для подальшого їх направлення до «Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи».

Зупинити провадження по справі до отримання висновків експертизи.

Ухвала набирає чинності після її оголошення.

У відповідності до ст.353 ЦПК України вказана ухвала може бути оскаржена окремо від рішення. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Черкаського апеляційного суду через Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

СуддяГусарова В. В.

Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено10.01.2024
Номер документу116150773
СудочинствоЦивільне
Сутьнародження дитини

Судовий реєстр по справі —699/925/23

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні