Ухвала
від 03.10.2023 по справі 5/174б
СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження та призначення справи до розгляду

03 жовтня 2023 року м. Харків Справа № 5/174б

Східний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючий суддя Стойка О.В., суддя Попков Д.О., суддя Істоміна О.А.

розглянувши матеріали апеляційної скарги Відкритого акціонерного товариства Содовий завод м.Слов`янськ, на ухвалу господарського суду Донецької області від 17.08.2023 року у справі №5/174б,

за заявою ініціюючого кредитора Державної податкової служби України в особі відокремленого підрозділу - Головного управління ДПС у Донецькій області

до боржника Відкритого акціонерного товариства Содовий завод м.Слов`янськ

про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Від Відкритого акціонерного товариства Содовий завод м.Слов`янськ до Східного апеляційного господарського суду надійшла апеляційна скарга на ухвалу Господарського суду Донецької області від 17.08.2023р. у справі №5/174б.

Ухвалою Східного апеляційного господарського суду від 04.09.2023 апеляційну скаргу Відкритого акціонерного товариства Содовий завод на ухвалу господарського суду Донецької області від 17.08.2023 року залишено без руху; встановлено апелянту строк впродовж 10 днів з моменту отримання цієї ухвали на усунення встановлених при поданні апеляційної скарги недоліків, а саме: надати до Східного апеляційного господарського суду докази направлення вказаної апеляційної скарги на адреси учасників справи.

На виконання вимог ухвали апеляційного суду від Відкритого акціонерного товариства Содовий завод м.Слов`янськ надійшла заява про усунення недоліків апеляційної скарги, до якої додано докази направлення вказаної апеляційної скарги на адреси учасників справи.

За приписами ч. 3 ст. 174 ГПК України, якщо заявник усунув недоліки у строк, встановлений судом, апеляційна скарга вважається поданою у день первинного її подання до суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому ст. 176 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 3 ст. 262 зазначеного Кодексу, питання про відкриття апеляційного провадження у справі вирішується не пізніше п`яти днів з дня надходження заяви про усунення недоліків, поданої у порядку, передбаченому ст. 260 цього Кодексу.

Заперечень проти відкриття апеляційного провадження на момент постановлення даної ухвали від учасників справи не надано.

Враховуючи, що означена апеляційна скарга надійшла до Східного апеляційного господарського суду без матеріалів справи, суд апеляційної інстанції вважає за необхідне відповідно до п. 17.5 Перехідних положень ГПК України в порядку підготовки справи до апеляційного розгляду витребувати матеріали означеної справи у суду першої інстанції.

Враховуючи, що апелянтом усунуто встановлені при поданні апеляційної скарги недоліки, колегія суддів дійшла висновку про наявність правових підстав для відкриття апеляційного провадження, з метою завчасного повідомлення сторін про дату, час та місце розгляду апеляційної скарги, здійснивши підготовчі дії, вважає можливим відповідно до ст.ст. 267, 268 ГПК України, призначити справу до розгляду.

Керуючись ст.ст. 119, 173, 234, 256, 258, 262, 263, 267, 268 ГПК України, Східний апеляційний господарський суд,

УХВАЛИВ:

1.Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Відкритого акціонерного товариства Содовий завод м.Слов`янськ, на ухвалу господарського суду Донецької області від 17.08.2023 року у справі №5/174б.

2.Встановити учасникам справи строк до 16.10.2023 для подання відзиву на апеляційну скаргу, заяв, клопотань та письмових пояснень з доказами їх надсилання учасникам провадження.

3.Призначити справу до розгляду на "23" жовтня 2023 р. о 10:45 годині у приміщенні Східного апеляційного господарського суду за адресою: 61058, місто Харків, проспект Незалежності, 13, 1-й поверх, в залі засідань № 131 .

4.Учасникам справи невідкладно повідомити суд про отримання цієї ухвали, зокрема шляхом надсилання засвідченого електронним цифровим підписом уповноваженої особи відповідного повідомлення на електронну адресу Східного апеляційного господарського суду.

5.Попередити, що неявка сторін або інших учасників справи, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи.

6.Запропонувати учасникам справи заздалегідь письмово повідомити суд про намір і можливість взяти участь у судовому засіданні для своєчасного вжиття заходів з організації його проведення. Повідомити учасників судового процесу про можливість взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

7.Запропонувати учасникам справи заздалегідь письмово визначитися із бажанням та можливістю взяти участь безпосередньо у судовому засіданні (або проведення його за відсутності представника), про що письмово повідомити Східний апеляційний господарський суд.

8.Запропонувати учасникам справи для прискорення документообігу в межах цієї справи використовувати програму Електронний суд або надсилати документи з засвідченням електронним цифровим підписом уповноваженої особи на електронну адресу Східного апеляційного господарського суду: inbox@eag.court.gov.ua.

Витребувати у Господарського суду Донецької області матеріали справи №5/174б.

Ухвала набирає законної сили сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя О.В. Стойка

Суддя Д.О. Попков

Суддя О.А. Істоміна

Дата ухвалення рішення03.10.2023
Оприлюднено06.10.2023
Номер документу113922064
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —5/174б

Ухвала від 29.12.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 29.12.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 22.12.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 18.12.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Стойка Оксана Володимирівна

Ухвала від 10.11.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Постанова від 23.10.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Стойка Оксана Володимирівна

Судовий наказ від 26.10.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Судовий наказ від 26.10.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Постанова від 23.10.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Стойка Оксана Володимирівна

Ухвала від 12.10.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні