Ухвала
від 28.08.2023 по справі 695/1658/23
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 695/1658/23

номер провадження 2/695/865/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 серпня 2023 рокум. Золотоноша

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді Середи Л.В.,

за участю:

секретаря Оніщенко Н.В.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника третьої особи Курятника С.А.

розглядаючи у підготовчому засіданні цивільну справу за позовною заявою виконавчого комітетуВознесенської сільської радидо ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,третя особа:служба усправах дітей виконавчогокомітету Вознесенської сільськоїради,про відібраннядітей відбатьків безпозбавлення батьківськихправ

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Золотоніського міськрайонного суду перебуває дана цивільна справа, що призначена до розгляду у підготовчому засіданні на 28.08.2023 на 14-00 год..

Представник позивача у підготовчому засіданні підтримав позовну заяву в новій редакції, вказав, що вимоги позовної заяви до ОСОБА_4 не підтримує, оскільки він налагодив відносини із своєю дочкою ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 та забрав її до себе на виховання. Повідомив, що інших клопотань не має, не заперечував проти призначення справи до розгляду по суті.

Представник третьої особи проти задоволення вимог позивача не заперечував, будь-яких додаткових клопотань чи заяв не заявляв.

Відповідачі у підготовче засідання повторно не прибули, не повідомивши суд про причину неявки.

Заслухавши пояснення учасників по справі, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 3 ст. 13 ЦПК України особа, яка бере участь у справі, розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Згідно вимог ч.ч.1-3 ст.206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

У відповідності до п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Зважаючи на те, що представник позивача в суді позивача відмовився від позовних вимог до ОСОБА_4 , оскільки останній налагодив відносини із своєю дочкою, зобов`язався нести відповідальність за її життя та здоров`я та забрав її до себе на виховання то відмова прийнята судом, тому провадження у справі щодо відповідача ОСОБА_4 підлягає закриттю на підставі вимог п.4 п.1 ст.255 ЦПК України.

Відповідно до вимог ч.2 ст.256 ЦПК України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Підстав для відмови у задовленні вказаного клопотання представника позивача судом не встановлено.

Враховуючи, що на стадії підготовчого провадження з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті протягом розумного строку судом проведено всі дії, передбачені ст. 197 ЦПК України, клопотання вирішене, суд дійшов висновку про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі зазначеного та керуючись ст.,ст. 197-200, 294 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти відмовупредставника позивачавід позовув частинівимог тазакрити провадженняпо цивільнійсправі №695/1658/23в частиніпозовних вимогдо ОСОБА_4 про відібрання дітей від батьків без позбавлення батьківських прав.

Підготовче провадження по цивільній справі за позовною заявою Вознесенської сільської ради до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа: служба у справах дітей виконавчого комітету Вознесенської сільської ради , про відібрання дітей від батьків без позбавлення батьківських прав закрити.

Враховуючи розклад судових засідань призначити дану цивільну справу до розгляду по суті на 08 вересня 2023 року на 12.00 год., про що повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена безпосередньо до Черкаського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була врученою у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Середа Л.В.

Дата ухвалення рішення28.08.2023
Оприлюднено06.10.2023
Номер документу113927367
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —695/1658/23

Рішення від 02.10.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Середа Л. В.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Середа Л. В.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Середа Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні