Ухвала
від 05.10.2023 по справі 493/1262/23
БАЛТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 493/1262/23

Номер провадження 2/493/472/23

У Х В А Л А

05 жовтня 2023 року м. Балта Одеської області

Балтський районний суд Одеської області в складі:

головуючого-судді Мясківської І.М.

за участю секретаря Пінул І.Б.,

розглянувши заяву відповідача ОСОБА_1 про надання додаткового строку для подання відзиву на позовну заяву КП «Балтаводоконал» Балтської міської ради Одеської області до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Балтського районного суду Одеської області перебуває цивільна справа за позовом КП «Балтаводоконал» Балтської міської ради Одеської області до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

На адресу суду надійшла заява від відповідача про надання додаткового строку для подання відзиву на позовну заяву на строк 15 днів, обґрунтовуючи це тим, що копію позовної заяви разом з копією ухвали Балтського районного суду Одеської області від 05.09.2023 року, якою відкритопровадження посправі,вона отримала 15.09.2023 року, тому встановлений в ухвалі строк п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позов закінчується 30.09.2023 року. Однак у встановлені строки ОСОБА_1 не в змозі надати відзив на позовну заяву у зв`язку необхідністю зібрання письмових доказів по даній справі для складення відзиву та отримання правничої допомоги.

Ознайомившись з заявою про надання додаткового строку для подання відзиву на позовну заяву, суд приходить до висновку про її задоволення з таких підстав.

Згідно ст. 178 ЦПК України, передбачено право відповідача подати відзив на позовну заяву, ст. 179 ЦПК України визначено право позивача подати відповідь на відзив, а ст. 180 ЦПК України передбачено право відповідача подати заперечення щодо відповіді на відзив.

Згідно з ч. 7 ст. 178 ЦПК України відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 126 ЦПК Україниправо на вчинення процесуальної дії втрачається із закінченням строку, встановленого законом або судом.

Положенням ч.2,ч.3ст.127ЦПК Українивизначено,що встановленийсудом процесуальнийстрок можебути продовженийсудом зазаявою учасникасправи,поданою дозакінчення цьогостроку,чи зініціативи суду. Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку, встановленого законом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи.

Ухвалою Балтського районного суду Одеської області від 05.09.2023 року відкрито провадження по даній цивільній справі, постановлено проводити розгляд справи за правилами загального позовного провадження, відповідачу встановлено строк п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України .

Наразі, як слідує з матеріалів справи, встановлений строк для подання відповідачем відзиву закінчується 30.09.2023 року. Оскільки для надання відзиву на позовну заяву відповідачу необхідно зібрати певні письмові докази, які потребують певного часу, а також отримати правничу допомогу, суд вважає доцільним продовжити даний строк терміном на п`ятнадцять днів, а саме до 20.10.2023 року.

Згідно до п. 3 ч. 2ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, коли питання, визначені ч. 2ст. 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

У зв`язку із вищезазначеним, суд приходить до висновку про відкладення підготовчого судового засідання для надання часу відповідачу на подання відзиву на позовну заяву.

На підставі викладеного, керуючись ст. 126,127,178,197,198 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву відповідача ОСОБА_1 про надання додаткового строку для подання відзиву на позовну заяву КП «Балтаводоконал» Балтської міської ради Одеської області до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, задовольнити.

Надати відповідачу додатковий строк для подання відзиву на позовну заяву до 20.10.2023 року, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву на позовну заяву для подання відповіді на відзив, який повинен відповідати вимогамст. 179 ЦПК України.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити сторонам, що до відзиву, відповіді на відзив та до заперечення на відповідь на відзив застосовуються правила, передбаченіст. 178 ЦПК України.

Підготовче судове засідання відкласти на 11:30 годину 15 листопада 2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ

Дата ухвалення рішення05.10.2023
Оприлюднено06.10.2023
Номер документу113941167
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за надані послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

Судовий реєстр по справі —493/1262/23

Рішення від 15.11.2023

Цивільне

Балтський районний суд Одеської області

Мясківська І. М.

Рішення від 15.11.2023

Цивільне

Балтський районний суд Одеської області

Мясківська І. М.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Балтський районний суд Одеської області

Мясківська І. М.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Балтський районний суд Одеської області

Мясківська І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні