Ухвала
від 05.10.2023 по справі 202/646/22
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/646/22

Провадження № 1-кс/202/8075/2023

УХВАЛА

Іменем України

05 жовтня 2023 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання прокурора Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання прокурора Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно з клопотанням в провадженні СВ ВП №2 ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження №12022041660000305 від 15.06.2022 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що в ході аналізу системи публічних закупівель « ІНФОРМАЦІЯ_1 » відносно підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », встановлено, що службові особи вказаного підприємства в 2022 році уклали ряд договорів з ІНФОРМАЦІЯ_3 , а також з деякими навчально-виховними комплексами м. Дніпро для надання послуг з поточного ремонту споруд цивільного захисту (найпростішого укриття), серед яких договір про надання послуг з поточного ремонту споруд цивільного захисту №205ПТР/22 від 07.09.2022 року щодо виконання робіт ДК 021:2015: 45450000-6 Інші завершальні будівельні роботи («Поточний ремонт споруд цивільного захисту (найпростішого укриття) в Комунальному закладі освіти « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Дніпровської міської ради (підвального приміщення та навісу) за адресою: АДРЕСА_1 ») на загальну суму 6 856 349,57 грн.

Встановлено, що фактично роботи у вказаних договорах виконані не в повному обсязі. Під час виконання робіт використовувались матеріали, що не відповідають умовам закупівлі, а саме не вогнетримкі матеріали та фарби. Підготовлені аварійні виходи зроблені в несущій стіні, що суперечить нормам облаштування найпростіших укриттів та може призвести до тяжких наслідків. Також частково роботи щодо облаштування укриття вищезазначеного об`єкта виконувались працівниками школи, які не мають відповідних навичок та кваліфікації.

Аналізом документів, наданих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у складі тендерної пропозиції, встановлена їх неповна відповідність вимогам кваліфікаційних критеріїв, зокрема щодо наявності матеріально-технічної бази.

Дані обставини викликають обґрунтовані сумніви щодо спроможності підприємства виконати взяті на себе зобов`язання у визначені строки.

14.07.2023 року в рамках кримінального провадження №12022041660000305 призначено судову будівельно-технічну експертизу, проведення котрої доручено судовим експертам ІНФОРМАЦІЯ_5 .

29.8.2023року прокурору надійшло клопотання судового експерта про надання додаткових матеріалів для проведення судової будівельно-технічної експертиз, а саме: прибуткові накладні на застосовані матеріали, вироби, комплекти та устаткування, а також акти на послуги використання машин та механізмів; загальні журнали робіт, котрі слід вести на будівництві під час виконання робіт, згідно до вимог ДБН; технологічні карти; акти технічного нагляду; акти огляду прихованих робіт на всі приховані роботи, що виконувались на об`єкті; сертифікати відповідності використання матеріалів, виробів та конструкцій (або паспорти якості використаних матеріалів); виконавчу документацію (акти проміжного приймання окремих робіт, матеріали обстежень та перевірок у процесі будівництва органами державного та іншого нагляду).

Вказані документи мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, та подальшого об`єктивного розслідування, а також необхідні для проведення судової будівельно-технічної експертизи, оскільки мають фактичні данні щодо виконання обсягів робіт та оплати за вказані роботи.

У зв`язку з вищезазначеним, прокурор просив надати дозвіл на проведення тимчасового доступу до документів в рамках договору про надання послуг з поточного ремонту споруд цивільного захисту №205ПТР/22 від 07.09.2022 року, з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою АДРЕСА_2 , а саме: прибуткові накладні на застосовані матеріали, вироби, комплекти та устаткування, а також акти на послуги використання машин та механізмів; загальні журнали робіт, які слід вести на будівництві під час виконання робіт, згідно до вимог ДБН; технологічні карти; акти технічного нагляду; акти огляду прихованих робіт на всі приховані роботи, які виконувались на об`єкті; сертифікати відповідності використання матеріалів, виробів та конструкцій (або паспорти якості використаних матеріалів); виконавчу документацію (акти проміжного приймання окремих робіт, матеріали обстежень та перевірок у процесі будівництва органами державного та іншого нагляду).

Прокурор у судове засідання не з`явився, надав заяву, в котрій клопотання підтримав, просив задовольнити та розглянути без його участі.

На підставі частини 2 ст. 163 КПК України клопотання розглядається без особи, у володіння якої знаходяться документи.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування всіх обставин кримінального провадження необхідний тимчасовий доступ до документів, з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_2 .

Фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання не здійснювалося, у зв`язку із неприбуттям в судове засідання всіх осіб, що відповідає вимогам ч. 4 ст. 107 КПК України.

Керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання прокурора Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати прокурору Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра ОСОБА_3 , прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №12022041660000305 від 15.06.2022 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України,дозвіл на проведення тимчасового доступу до документів в рамках договору про надання послуг з поточного ремонту споруд цивільного захисту №205ПТР/22 від 07.09.2022 року, з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою АДРЕСА_2 , а саме: прибуткові накладні на застосовані матеріали, вироби, комплекти та устаткування, а також акти на послуги використання машин та механізмів; загальні журнали робіт, які слід вести на будівництві під час виконання робіт, згідно до вимог ДБН; технологічні карти; акти технічного нагляду; акти огляду прихованих робіт на всі приховані роботи, які виконувались на об`єкті; сертифікати відповідності використання матеріалів, виробів та конструкцій (або паспорти якості використаних матеріалів); виконавчу документацію (акти проміжного приймання окремих робіт, матеріали обстежень та перевірок у процесі будівництва органами державного та іншого нагляду). Строк виконання ухвали до 03 грудня 2023 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.10.2023
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу113945612
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —202/646/22

Ухвала від 22.11.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 22.11.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 22.11.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.07.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 05.07.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 26.06.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні