Ухвала
від 05.10.2023 по справі 684/499/23
СТАРОСИНЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

СТАРОСИНЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 684/499/23

Провадження № 2/684/130/2023

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

05 жовтня 2023 року смт Стара Синява

Суддя Старосинявського районного суду Хмельницької області Гринчук С.М., вирішуючи питання про відкриття провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВ «Старосинявський кар`єр» про стягнення заборгованості по заробітній платі,

УСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 через представника адвоката Стецькову-Бондар Л.Ф. звернувся до суду із вказаним вище позовом.

Однак, подана позовна заява не відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України, у зв`язку з чим підлягає залишенню без руху, виходячи з такого.

Відповідно до пункту 5 частини другої статті 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги та зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Частина п`ята статті 177 ЦПК передбачає обов`язок позивача додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

В позовній заяві вказано про те, що до неї додано попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи. Такий розрахунок вказано і в переліку додатків, проте відсутній серед фактично доданих до позовної заяви документів.

Окрім того, в переліку додатків вказано також про Індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, копію договору про надання правової допомоги, копію акта здачі - приймання послуг, які також відсутні серед фактично доданих до позовної заяви документів.

Відповідно до частини першої статті 185 ЦПК України суд, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищенаведені вимоги закону, позовну заяву слід залишити без руху, надавши строк для усунення зазначених недоліків.

Керуючись статтями4, 95, 175, 177, 185, 260 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Позовну ОСОБА_1 до ТОВ «Старосинявський кар`єр»- залишити без руху і надати позивачеві п`ятиденний строк з дня вручення ухвали суду для усунення недоліків.

У випадку виконання позивачем вищевказаних вимог ухвали у визначений термін, позовна заява буде вважатись поданою у день її первісного подання до суду. Інакше заява вважається неподаною та повертається позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.М. Гринчук

СудСтаросинявський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення05.10.2023
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу113955533
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —684/499/23

Рішення від 21.02.2024

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Гринчук С. М.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Гринчук С. М.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Гринчук С. М.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Гринчук С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні