Ухвала
від 05.10.2023 по справі 759/6180/22
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 2/759/643/23

ун. № 759/6180/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2023 року м. Київ

Святошинський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді Твердохліб Ю.О.

за участю секретаря судових засідань Вінцковської О.І.

представник позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому судовому засіданні цивільної справи за позовом Комунального підприємства «Святошинське лісопаркове господарство» до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 про визнання осіб такими, що втратили право користування службовим жилим приміщенням,

встановив:

КП «Святошинське лісопаркове господарство» звернулось до суду із позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_5 , ОСОБА_4 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 про визнання осіб такими, що втратили право користування службовим жилим приміщенням.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 10.06.2022 року визначеного головуючого суддю Коваль О.А. (а.с. 45-46).

Ухвалою судді Святошинського районного суду м.Києва від 04.07.2022 року відкрито провадження по справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін (а.с. 51).

Розпорядженням керівника апарату Святошинського районного суду м. Києва від 24.08.2022 року призначено повторний автоматичний розподіл справи (а.с. 55).

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 24.08.2022 року визначеного головуючого суддю Твердохліб Ю.О. (а.с. 56-57).

Ухвалою судді Святошинського районного суду м.Києва від 31.08.2022 року прийнято до провадження та відкрито провадення суддею Твердохліб Ю.О. (а.с. 58).

Ухвалою Святошинського районного суду м.Києва від 30.03.2023 року закрито підготовче судове засідання та призначено справу до судового розгляду (а.с. 90-91).

В судовому засіданні суд поставив на обговорення питання про залучення до участі у справі в якості третьої особи - Службу у справах дітей та сім`ї Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, оскільки у квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , що є предметом спору, зареєстрована також малолітня дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а тому вирішення спору у справі прямо стосується майнових прав малолітньої дитини, яка є відповідачем у справі, оскільки за умови вирішення спору на користь позивача малолітня дитина може буди позбавлена права на житло.

В судовому засіданні представник позивач проти клопотання не заперечувала.

Відповідачі у справі у судове засідання не з`явились, про дату, час та місце судового засідання повідомлені належним чином, причини неявки суду не відомі.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Дослідивши матеріали позовної заяви, беручи до уваги предмет спору та зміст заявлених вимог, суд приходить до висновку про залучення до участі у справі у якості третьої особи - Службу у справах дітей та сім`ї Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 12, 53, 197, 258-260 ЦПК України, суд-ПОСТАНОВИВ :

Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору у цивільній справі за позовом Комунального підприємства «Святошинське лісопаркове господарство» до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 про визнання осіб такими, що втратили право користування службовим жилим приміщенням: Службу у справах дітей та сім`ї Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації (адреса: 03148, м. Київ, вул. Гната Юри, 9, кім. 422).

Роз`яснити Службі у справах дітей та сім`ї Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 ЦПК України.

Встановити п`ятнадцятиденний термін з дня отримання ухвали про залучення третьої особи для подання письмових пояснень по суті спору.

Відкласти судове засідання на 13 грудня 2023 року о 16:00 год у приміщенні Святошинського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. Я. Коласа, 27-а, каб. № 203).

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.О. Твердохліб

Дата ухвалення рішення05.10.2023
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу113961313
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням

Судовий реєстр по справі —759/6180/22

Рішення від 13.12.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

Рішення від 13.12.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

Ухвала від 30.08.2022

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

Ухвала від 03.07.2022

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Коваль О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні