Ухвала
від 06.10.2023 по справі 733/10/22
ІЧНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Провадження № 2/733/9/23

Єдиний унікальний №733/10/22

У Х В А Л А

06 жовтня 2023 року м. Ічня

Суддя Ічнянського районного суду Чернігівської області Карапиш Т.В., розглянувши заяву представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Дуденок Оксани Олександрівни про розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Парафіївської селищної ради Чернігівської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та Приватного акціонерного товариства «Нива-Плюс» про визнання протиправними та скасування рішень сесії Парафіївської селищної ради Чернігівської області, визнання незаконним поділу земельної ділянки та скасування реєстрації права власності на земельні ділянки в режимі відеоконференції,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ічнянського районного суду Чернігівської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Парафіївської селищної ради Чернігівської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та Приватного акціонерного товариства «Нива-Плюс» про визнання протиправними та скасування рішень сесії Парафіївської селищної ради Чернігівської області, визнання незаконним поділу земельної ділянки та скасування реєстрації права власності на земельні ділянки.

17 січня 2021 року судом винесено ухвалу про відкриття провадження по справі за правилами загального позовного провадження.

05 жовтня 2023 року до канцелярії Ічнянського районного суду Чернігівської області надійшла заява від представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Дуденок Оксани Олександрівни про розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Парафіївської селищної ради Чернігівської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та Приватного акціонерного товариства «Нива-Плюс» про визнання протиправними та скасування рішень сесії Парафіївської селищної ради Чернігівської області, визнання незаконним поділу земельної ділянки та скасування реєстрації права власності на земельні ділянки в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «ВКЗ», у зв`язку з територіальною віддаленістю суду від місця її перебування (м. Прилуки) та введенням в Україні режиму воєнного стану.

За змістом ч.2 ст.212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Вищевказана заява представника позивача подана у передбачений законом строк та відповідає вимогам, які встановленні ст.212 ЦПК України та Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженому Наказом ДСА України № 196 від 23.04.2020 року.

Відповідно до ч.3 ст.212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

24 лютого 2022 року Указом Президента України № 64/2022 на території України було введено воєнний стан.

Згідно з положеннями ч.1 ст. 26 ЗУ «Про правовий режим воєнного стану» правосуддя на території, на якій введено воєнний стан, здійснюється лише судами. На цій території діють суди, створені відповідно до Конституції України.

В умовах правового режиму воєнного стану суди, органи та установи системи правосуддя діють виключно на підставі, в межах повноважень та в спосіб, визначені Конституцією України та законами України (ч.1 ст. 122 ЗУ «про правовий режим воєнного стану»).

Враховуючи, що запровадження воєнного стану на території України є виключною підставою, в зв`язку з чим учасники справи можуть брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, територіальну віддаленість представника позивачки від місця розташування суду, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, а також те, що Ічнянський районний суд Чернігівської області має технічну можливість провести судове засідання в такий спосіб (за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку «ВКЗ» за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) у визначені дату і час, суддя вважає, що заява представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Дуденок Оксани Олександрівни підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Дуденок Оксани Олександрівни про розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Парафіївської селищної ради Чернігівської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та Приватного акціонерного товариства «Нива-Плюс» про визнання протиправними та скасування рішень сесії Парафіївської селищної ради Чернігівської області, визнання незаконним поділу земельної ділянки та скасування реєстрації права власності на земельні ділянки в режимі відеоконференції задовольнити.

Забезпечити участь представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Дуденок Оксани Олександрівни у судовому засіданні, призначеному на 09 жовтня 2023 року о 14-00 годині у справі № 733/10/22, № 2/733/74/22 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку «ВКЗ» за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua.

Попередити ОСОБА_10 , що відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідне клопотання.

Відеоконференцзв`язок здійснюватиметься за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку «ВКЗ», який розміщено за посиланням vkz.court.gov.ua.

Копію даної ухвали негайно направити ОСОБА_10 (на електронну адресу) для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Т. В. Карапиш

Дата ухвалення рішення06.10.2023
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу113973866
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень сесії Парафіївської селищної ради Чернігівської області, визнання незаконним поділу земельної ділянки та скасування реєстрації права власності на земельні ділянки в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —733/10/22

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Краснощоков Євгеній Віталійович

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні