Ухвала
від 02.10.2023 по справі 344/16655/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/16655/23

Провадження № 2-о/344/392/23

У Х В А Л А

02 жовтня 2023 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області в складі:

Головуючої Домбровської Г.В.,

присяжних Дикун І.О., Кішаш Г.Я.,

за участю секретаря судового засідання Маланія Ю.А.,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі Івано-Франківського міського суду цивільну справу в порядку окремого провадження за заявою Органу опіки та піклування департаменту соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Івано-Франківський геріатричний пансіонат про встановлення опіки над недієздатним та призначення опікуна ,

В С Т А Н О В И В:

11.09.2023 Орган опіки та піклування департаменту соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради, звернувся в суд із заявою про встановлення опіки над ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та призначення опікуна.

Відповідно до ст. 59 Конституції України кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.

Згідно ч.1 ст. 299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Згідно з вимогами п.24 ч.1 ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають такі категорії фізичних осіб: особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2і3частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

В свою чергу ст. 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» передбачено, що безоплатна вторинна правова допомога включає здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

Згідно з ч. 4 ст. 19 Закону у разі надходження судового рішення про залучення адвоката осіб, зазначених у пунктах 9, 24, 25 частини першої статті 14 цього Закону, центр з надання безоплатної правничої допомоги зобов`язаний невідкладно прийняти рішення про призначення адвоката та про надання безоплатної вторинної правничої допомоги.

Враховуючи відсутність у матеріалах справи відомостей про наявність у ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адвоката, залученого на договірній основі, з метою забезпечення дотримання процесуальних прав та забезпечення процесуальних гарантій відносно фізичної особи у справі про визнання фізичної особи недієздатною, суд вважає необхідним залучити для надання їй безоплатної вторинної правничої допомоги адвоката з числа адвокатів "Західного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги".

На підставі викладеного та керуючись ст. 59 Конституції України, ст.ст. 13,14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», ст. 229, 260, 261 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Забезпечити захист прав особи, стосовно якої розглядається справа, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , шляхом призначення адвоката з числа адвокатів «Західного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги»

вул. За Рудкою, 33, офіс 603, м. Тернопіль Тернопільська область на весь час розгляду справи, явку якого забезпечити в судове засідання, призначене на 09 жовтня 2023 року на 14 год. 30 хв., в приміщенні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області (вул. Грюнвальдська, 11, м. Івано-Франківськ Івано-Франківської області, зал. №8).

Копію ухвали направити до Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для виконання.

Оплату юридичних послуг адвоката провести за рахунок держави.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Домбровська Г.В.

Присяжні Дикун І.О.

Кінаш Г.Я.

Дата ухвалення рішення02.10.2023
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу113978656
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення опіки над недієздатним та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —344/16655/23

Рішення від 21.11.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Домбровська Г. В.

Рішення від 21.11.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Домбровська Г. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Домбровська Г. В.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Домбровська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні