Ухвала
від 05.10.2023 по справі 650/690/23
НОВОВОРОНЦОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 650/690/23

Номер провадження 2-о/954/36/23

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

05 жовтня 2023 рокусмт Нововоронцовка

Суддя Нововоронцовського районного суду Херсонської області Каневський В. О., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа Великоолександрівська селищна військова адміністрація Бериславського району Херсонської області про визнання особи недієздатною,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про визнання особи недієздатною, а саме брата ОСОБА_2 .

Суддя, дослідивши заяву, матеріали додані до заяви, вважає, що заяву подано без додержання вимог, передбачених ст. 318, 177ЦПК України з огляду на наступне.

За приписами ч.3 ст.42 ЦПК України, у справах окремого провадження учасниками є заявники, інші заінтересовані особи. Системний аналіз норм ЦПК України визначає, щозаінтересованими особами в справах окремого провадження можуть бути як фізичні, так і юридичні особи, які мають особистий чи суспільний інтерес, якийбезпосередньо чи опосередковано пов`язується з наслідками розгляду справи і може мати як позитивні, так і негативні наслідки для таких осіб. Тобто, коло заінтересованихосіб визначається взаємовідносинами із заявником у зв`язку з обставинами, що підлягають встановленню і які можуть вплинути на їх права та обов`язки.

Заявник, зазначаючи заінтересованою особою Великоолександрівську селищну військову адміністрацію Бериславського району Херсонської області не обґрунтував, як визнання особи недієздатною може мати як позитивні, так і негативні наслідки для такої особи.

Разом з тим, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. Однак, заява не містить відомостей про такі особи, зокрема їхні ПІБ/найменування та адресу проживання/місцезнаходження.

Крім того, опікун або піклувальник призначаються переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов`язки опікуна чи піклувальника.Фізичній особі може бути призначено одного або кількох опікунів чи піклувальників.

Однак, заява не містить відомостей про наявність інших осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, та інформації щодо особистих стосунків між ними.

З урахуванням викладеного, заявнику слід уточнити коло заявників, надавши відповідну кількість копій заяв про визнання особи недієздатною з додатками.

Також, до заяви про визнання особи недієздатною додано копії документів, які виготовлені таким чином, що неможливо відтворити текст документів (доказів).

Отже, відповідно до ст.299 ЦПК України, ст.177 ЦПК України, заява підлягає залишеннюбез рухуз наданням строку заявнику для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання копії ухвали, інакше заява буде вважатися неподаною і повернута заявнику.

Керуючисьст.185,318 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Великоолександрівська селищна військова адміністрація Бериславського району Херсонської області про визнання особи недієздатною залишитибез руху.

Надати заявнику строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання копії ухвали, інакше заява буде вважатися неподаною і повернута представнику заявника.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяВ.О. Каневський

Дата ухвалення рішення05.10.2023
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу113988320
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —650/690/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бездрабко В. О.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бездрабко В. О.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бездрабко В. О.

Рішення від 20.02.2024

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Рішення від 20.02.2024

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні