Ухвала
від 09.10.2023 по справі 727/7374/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/7374/23

Провадження № 2/727/1355/23

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

09 жовтня 2023 року Шевченківський районний суд м. Чернівці у складі:

головуючого судді Гавалешка П.С.,

за участю секретаря судового засідання Рудої І.В.,

розглянувши в судовому засіданні заяву представника позивача адвоката Ткач В.В. яка діє в інтересах ОСОБА_1 , про залишення позовної заяви без розгляду по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,третя особабез самостійнихвимог:Служба усправах дітейВижницької міськоїради,Вижницького району,Чернівецької області,Чернівецький обласнийтериторіальний центркомплектування тасоціальної підтримкипро встановленняфакту самостійноговиховання таутримання дітей,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Шевченківського районного суду м. Чернівці перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог: Служба у справах дітей Вижницької міської ради, Вижницького району, Чернівецької області, Чернівецький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки про встановлення факту самостійного виховання та утримання дітей.

Адвокат Ткач Валентина Василівна яка діє від імені та в інтересах позивача ОСОБА_1 , звернулася до суду із заявою про залишення відповідної позовної заяви без розгляду. У судове засідання сторони не з`явились. Про дату, час та місце судового засідання повідомлялись належним чином.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи, що позивач на власний розсуд через свого представника розпорядився належним йому суб`єктивним процесуальним правом, суд вважає, що заява про залишення позовної заяви без розгляду підлягає задоволенню.

Керуючись ч.2 ст. 247, п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_3 яка діє від імені та в інтересах ОСОБА_1 про залишення позовної заяви без розгляду - задовольнити.

Залишити без розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог: Служба у справах дітей Вижницької міської ради, Вижницького району, Чернівецької області, Чернівецький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки про встановлення факту самостійного виховання та утримання дітей.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Чернівецького апеляційного суду. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя П.С.Гавалешко

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення09.10.2023
Оприлюднено11.10.2023
Номер документу114013460
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —727/7374/23

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Гавалешко П. С.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Гавалешко П. С.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Гавалешко П. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні