Ухвала
від 09.10.2023 по справі 511/1619/22
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Роздільнянський районний суд Одеської області

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 511/1619/22

Номер провадження: 1-кп/511/66/23

09.10.2023 року Роздільнянський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

секретарясудового засідання ОСОБА_4 ,

за участю:

прокурора ОСОБА_5 ,

обвинуваченого ОСОБА_6 ,

захисника обвинуваченого адвоката ОСОБА_7 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Роздільна Одеської області клопотання прокурора про тимчасовий доступ до документів по кримінальному провадженню № 120221623900007194, внесеного до ЄРДР від 12.05.2022 року за обвинуваченням:

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце народження м. Роздільна, Одеської області, місце проживання - АДРЕСА_1 , громадянина України, раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.348 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

На розгляді Роздільнянського районного суду Одеської області знаходиться кримінальне провадження № 511/1619/22 за обвинуваченням ОСОБА_9 у вчиненні злочині, передбаченому ст. 348 КК України, тобто замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв`язку з виконанням цим працівником службових обов`язків.

Короткий зміст клопотання прокурора.

Прокурор ОСОБА_5 подав в суд клопотання, в якому просив суд винести ухвалу про тимчасовий доступ до медичних документів що стосуються стану здоров`я обвинуваченого із медичних закладів, а саме Комунального некомерційного підприємства "Роздільнянська багатопрофільна лікарня" Роздільнянської міської ради, Роздільнянського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, Комунального некомерційного підприємства «Роздільнянський міський Центр первинної медико-санітарноїдопомоги» Роздільнянськоїміської ради .

Дане клопотання мотивував тим, що вважає обгрунтованим обвинувачення ОСОБА_6 , однак допитаний під час досудового розслідування та в суді ОСОБА_10 вину не визнавав. Показав, що внаслідок застосованого відносно нього фізичного насилля на місці події злочину, має проблеми зі здоров`ям.

Відомості про особу обвинуваченого, зокрема щодо його здоров`я, згідно п. З ч. 1 ст. 65 КК України, мають враховуватись при призначенні покарання обвинуваченому, у разі визнання його винним. Позиція сторони захисту щодо невизнання вини, не дала можливості органу досудового розслідування зібрати інші медичні документи, що стосується діагностики та лікування обвинуваченого (як до так і після події злочину).

Разом з цим просив врахувати результати допиту медичного працівника ОСОБА_11 , яка просила взяти підозрюваного на поруки та допит медичних працівників, які працюють в закладах охорони здоров`я Роздільнянського району, що вказує на дуимку прокурора на існування загрози зміни або знищення документів, що стосуються стану здоров`я обвинуваченого.

У зв`язку з необхідністю перевірки під час судового слідства обставин, які мають значення для кримінального провадження і вони не можуть бути встановленні або перевірені іншим шляхом, просив клопотання задовольнити.

Позиції сторін в судовому засіданні.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Обвинувачений ОСОБА_6 та його захисник адвокат ОСОБА_7 заперечували проти задоволення клопотання прокурора, так як вважають, що в зазначених в клопотанні прокурора медичних закладах будь-яка медична інформація щодо стану здоров"я ОСОБА_6 відсутня.

Норми законодавства, на підставі яких суд розглядає клопотання.

Відповідно доч.1,2 ст.131 КПКУкраїни заходизабезпечення кримінальногопровадження застосовуютьсяз метоюдосягнення дієвостіцього провадження. Заходамизабезпечення кримінальногопровадження є,зокрема тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ст.132 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу.

Відповідно доч.5ст.163КПК УкраїниСлідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: 1)перебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи; 2)самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Висновки суду.

Суд, ознайомишись з клопотанням прокурора, заслухавши думку учасників процесу прийшов до висновку про його задоволення з наступних підстав.

Суд вважає, що прокурор мотивував своє клопотання щодо необхідності витребування медичної документації щодо обвинуваченого, його доводи заслуговують на увагу, витребувана медична документація може мати суттєве значення для розгляду справи в сукупності з іншими доказами у даному кримінальному провадженні.

Керуючись ст. ст. 159-160, 162, ч. 2 ст. 163, ст. ст. 164, 350 КПК України, -

п о с т а н о в и в:

Надати тимчасовий доступ до документів, які містять відомості медичного характеру, що стосуються стану здоров`я обвинуваченого ОСОБА_12 , а саме: медичні документи, що стосується діагностики та лікування обвинуваченого (до 12.05.2022, під час та після цієї дати), а також інші медичні висновки та обстеження, що пов`язані з отриманням та продовженням дозволу на зберігання та користування зброєю обвинуваченим, у наступних юридичних осіб:

а) у Комунальному некомерційному підприємстві "Роздільнянська багатопрофільна лікарня" Роздільнянської міської ради (ЄДРПОУ 01998851), адреса: Роздільнянський район, місто Роздільна, вулиця Європейська, 1; б) у Роздільнянському районному центрі первинної медико-санітарної допомоги (ЄДРПОУ 38407455) адреса: Одеська обл., м. Роздільна, вул. Європейська, 14; в) у Комунальному некомерційному підприємстві «Роздільнянський міський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Роздільнянської міської ради (ЄДРПОУ 38407455), адреса: Роздільнянський район, місто Роздільна, вулиця Привокзальна, будинок 15.

Виконання ухвали доручити слідчим СВ Роздільнянського РВП ГУНП в Одеській області: ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 .

Матеріали щодо проведеного тимчасового доступу до документів направити прокурору для ознайомлення з ними сторін по кримінальному провадженню та передачі до Роздільнянського районного суду.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя -доповідач: ОСОБА_1

Судді: ОСОБА_2

ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення09.10.2023
Оприлюднено11.10.2023
Номер документу114017047
СудочинствоКримінальне
Суть: ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце народження м. Роздільна, Одеської області, місце проживання - АДРЕСА_1 , громадянина України, раніше не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.348 КК України

Судовий реєстр по справі —511/1619/22

Ухвала від 22.04.2024

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Теренчук Ж. В.

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Теренчук Ж. В.

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Теренчук Ж. В.

Ухвала від 07.02.2024

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Теренчук Ж. В.

Ухвала від 07.02.2024

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Теренчук Ж. В.

Ухвала від 04.12.2023

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Теренчук Ж. В.

Ухвала від 07.11.2023

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Теренчук Ж. В.

Ухвала від 09.10.2023

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Теренчук Ж. В.

Ухвала від 09.10.2023

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Теренчук Ж. В.

Ухвала від 09.10.2023

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Теренчук Ж. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні