Ухвала
від 09.10.2023 по справі 464/6358/23
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/6358/23

пр № 2/464/1728/23

У Х В А Л А

09 жовтня 2023 року м.Львів

Суддя Сихівського районного суду м.Львова Горбань О.Ю., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області про зобов`язання сплатити ЄСВ, -

в с т а н о в и в:

позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про розірвання шлюбу.

Дослідивши зазначену позовну заяву, приходжу до наступного висновку.

За загальним правилом, визначеним ч.2 ст.27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ч.1 ст.28 ЦПК України позови про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, про визнання батьківства відповідача, позови, що виникають з трудових правовідносин, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

Подаючи вказаний позов до Сихівського районного суду м.Львова, позивач визначив альтернативну підсудність за місцем свого проживання/реєстрації АДРЕСА_1 .

У відповідності до вимог ч.6ст.187 ЦПК України, судом скеровувався запит у відділ обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ГУ ДМС України у Львівській області щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання позивача ОСОБА_1 . З отриманої 09.10.2023 відповіді вбачається, що місце проживання позивача ОСОБА_1 зареєстровано за адресою: АДРЕСА_2 (вл.), що не відноситься до територіальної юрисдикції (підсудності) Сихівського районного суду м.Львова.

Будь-яких інших документально підтверджених відомостей щодо іншого зареєстрованого місця проживання позивача не надано.

Відповідно до п.1 ч.1ст. 31 ЦПК Українисуд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч.3ст. 31 ЦПК Українипередача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

З врахуванням наведеного, приходжу до висновку, що дана цивільна справа не підсудна Сихівському районному суду м.Львова, а відноситься до територіальної юрисдикції (підсудності) Залізничного районного суду м.Львова, тобто, за місцем реєстрації позивача, а тому її слід передати за підсудністю.

Відповідно до ст.32ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Керуючись ст. ст. 27,31, 32, 258, 260 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

Цивільну справуза позовом ОСОБА_1 доРегіонального центруз наданнябезоплатної вторинноїправової допомогиу Львівськійобласті прозобов`язання сплатитиЄСВ- передати на розгляддо Залізничного районного суду м.Львова.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Передачу справи здійснити не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги після залишення її без задоволення (ч.3 ст.31 ЦПК України). Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Суддя О.Ю. Горбань

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення09.10.2023
Оприлюднено11.10.2023
Номер документу114032856
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —464/6358/23

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Колодяжний С. Ю.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні