Ухвала
від 10.10.2023 по справі 467/1211/23
АРБУЗИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 467/1211/23

1-кс/467/134/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.10.2023 року Слідчий суддя Арбузинського районного суду Миколаївської області ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

третьої особи ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Арбузинка клопотання прокурора Арбузинського відділу Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області ОСОБА_3 про арешт майна по кримінальному провадженню № 12023153130000109 внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 03 жовтня 2023 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До Арбузинського районного суду Миколаївської області надійшло клопотання прокурора Арбузинського відділу Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області ОСОБА_3 , про арешт майна по кримінальному провадженню № 12023153130000109 внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 03 жовтня 2023 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України.

До початку розгляду клопотання по суті, прокурор в судовому засіданні просив повернути клопотання для необхідності усунення недоліків, оскільки в протоколі огляду місця події відсутня інформація про вилучений транспортний засіб, який визнаний речовим доказом по справі у ОСОБА_4 . Також, ч. 1 ст. 249 КК України передбачає спеціальну конфіскацію майна, однак в клопотанні не вирішено питання про спеціальну конфіскацію, що також є підставою для накладення арешту на майно. Просив встановити строк для усунення недоліків клопотання в сімдесят дві години.

Третя особа, ОСОБА_4 заперечував проти задоволення клопотання прокурора про повернення клопотання про накладення арешту на майно.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України, клопотання про арешт майна розглядається слідчим суддею, судом не пізніше двох днів з дня його надходження до суду, за участю слідчого та/або прокурора, цивільного позивача, якщо клопотання подано ним, підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, і за наявності - також захисника, законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження. Неприбуття цих осіб у судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 64-2 КПК України третьою особою, щодо майна якої вирішується питання про арешт, може бути будь-яка фізична або юридична особи. Третьою особою, щодо майна якої вирішується питання про арешт, виникають з моменту звернення прокурора до суду із клопотанням про арешт майна. Третя особа, щодо майна якої вирішується питання про арешт, має права і обов`язки, передбачені цим Кодексом для підозрюваного, обвинуваченого, в частині, що стосуються арешту майна. Третя особа, щодо майна якої вирішується питання про арешт, повідомляється про прийняті процесуальні рішення в кримінальному провадженні, що стосуються арешту майна, отримує їх копії у випадках та в порядку, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч 3 ст. 172 КПК України слідчий суддя, суд, встановивши, що клопотання про арешт майна подано без додержання вимог статті 171 цього Кодексу, повертає його прокурору, цивільному позивачу та встановлює строк в сімдесят дві години або з урахуванням думки слідчого, прокурора чи цивільного позивача менший строк для усунення недоліків, про що постановляє ухвалу. У такому разі тимчасово вилучене в особи майно підлягає негайному поверненню після спливу встановленого суддею строку, а у разі звернення в межах встановленого суддею строку з клопотанням після усунення недоліків - після розгляду клопотання та відмови в його задоволенні.

Відповідно до ст. 26 КПК України - сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та спосіб, передбачений цим Кодексом.

Слідчий суддя, суд у кримінальному провадженні вирішують лише ті питання, що винесені на їх розгляд сторонами та віднесені до їх повноважень цим Кодексом.

Враховуючи вищевикладене, що прокурором в судовому засіданні заявлено клопотання про повернення клопотання для необхідності усунення недоліків, вважаю, що рішення по суті заявленого клопотання не може бути прийнято, а відповідне клопотання підлягає поверненню прокурору.

Керуючись ст. 26, 172, 369-372, 376 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання начальника Арбузинського відділу Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області ОСОБА_5 про накладення арешту на майно в рамках кримінального провадження №12023153130000109 від 03.10.2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України - повернути прокурору для усунення недоліків, що зазначені у цій ухвалі, протягом сімдесяти двох годин з моменту отримання копії даної ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Арбузинського районного суду ОСОБА_1

СудАрбузинський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення10.10.2023
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу114044662
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —467/1211/23

Ухвала від 16.10.2023

Кримінальне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

Ухвала від 10.10.2023

Кримінальне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні