Ухвала
від 09.10.2023 по справі 154/4159/23
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

154/4159/23

1-кс/154/820/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 жовтня 2023 року м. Володимир

Слідчий суддя Володимир-Волинського міського суду Волинської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання сторони кримінального провадження № 12023030510001012від 28.09.2023року заознаками кримінальногоправопорушення,передбаченогоч.2ст.140КК України,слідчого Володимирського РВПГУНП уВолинській областістаршого лейтенантаполіції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ :

З клопотання вбачається, що групою слідчих слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області та слідчого відділенняВолодимирського районного відділуполіції Головного управління Національної поліції у Волинській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12023030510001012 від 28.09.2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України за фактом неналежного виконання професійних обов`язків лікарями КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », внаслідок чого новонароджена ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , знаходиться в комі в реанімаційному відділенні ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні здійснюється прокурорами Володимирської окружної прокуратури Волинської області.

У ходірозслідування встановлено,що ОСОБА_5 вперіод часуз 09серпня2023року по11серпня 2023року вперебувала вКП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , де ІНФОРМАЦІЯ_5 народила дитину ОСОБА_4 , у якої виявлено проблеми зі здоров`ям.

З метоюповного,об`єктивного тавсебічного проведеннядосудового розслідування,а такождоказування укримінальному провадженні№ 12023030510001012від 28.09.2023року,просить надатитимчасовий доступдо речейі документів,а самедо медичноїдокументації (картки)новонародженої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ,та медичноїдокументації (обміннукарту пологовогобудинку,пологового відділеннялікарні,індивідуальну картувагітної тапороділлі,історію вагітностіта пологів)її матері ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 ,які знаходятьсяу КП« ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився, подав заяву, згідно якої просить розглянути клопотання без його участі та задоволити його.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по них, приходжу до висновку, що клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ст.160 КПК України слідчий має право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням за погодженням з прокурором про тимчасовий доступ до документів, зазначивши підстави та мотиви такого звернення.

Статтею 159 цього Кодексу визначено, що тимчасовий доступ до документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Беручи до уваги вищенаведене, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає, що стороні кримінального провадження необхідно надати тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме до оригіналу медичної документації (медичної картки стаціонарного хворого) новонародженої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та медичної документації (обмінну карту пологового будинку, пологового відділення лікарні, індивідуальну карту вагітної та породіллі, історію вагітності та пологів) її матері ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 з можливістю їх вилучення, що знаходяться у КП « ІНФОРМАЦІЯ_7 », яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи вищенаведене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст. ст. 163-165, 369-372 КПК України, суд

УХВАЛИВ :

Клопотання задовольнити.

Надати старшомуслідчому вОВС СУГУНП уВолинській областімайору поліції ОСОБА_6 ,іншим слідчимгрупи слідчихзокрема:слідчому СВВолодимирського РВПГУНП уВолинській областістаршому лейтенантуполіції ОСОБА_3 ,слідчому СВВолодимирського РВПГУНП уВолинській областілейтенанту поліції ОСОБА_7 ,слідчому СВВолодимирського РВПГУНП уВолинській областістаршому лейтенантуполіції ОСОБА_8 ,старшому слідчомуСВ ВолодимирськогоРВП ГУНПу Волинськійобласті майоруполіції ОСОБА_9 ,слідчому СВВолодимирського РВПГУНП уВолинській областілейтенанту поліції ОСОБА_10 ,слідчому СВВолодимирського РВПГУНП уВолинській областістаршому лейтенантуполіції ОСОБА_11 ,старшому слідчомуСВ ВолодимирськогоРВП ГУНПу Волинськійобласті капітануполіції ОСОБА_12 ,старшому слідчомуСВ ВолодимирськогоРВП ГУНПу Волинськійобласті капітануполіції ОСОБА_13 ,старшому слідчомуСВ ВолодимирськогоРВП ГУНПу Волинськійобласті майоруполіції ОСОБА_14 з метоювстановлення важливихобставин укримінальному провадженні,тимчасовийдоступ доречей тадокументів,які містятьохоронювану закономтаємницю,а самедо оригіналумедичної документації(медичноїкартки стаціонарногохворого)новонародженої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та медичноїдокументації (обміннукарту пологовогобудинку,пологового відділеннялікарні,індивідуальну картувагітної тапороділлі,історію вагітностіта пологів)її матері ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 зможливістю їхвилучення,які перебуваютьу володінніКП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 .

Зобов`язати КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надати вказані документи в друкованому вигляді.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення .

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя Ірина КУСІК

СудВолодимир-Волинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення09.10.2023
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу114045102
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —154/4159/23

Ухвала від 24.11.2023

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Кусік І. В.

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 12.10.2023

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Кусік І. В.

Ухвала від 09.10.2023

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Кусік І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні