Ухвала
від 06.11.2023 по справі 154/4159/23
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

154/4159/23

1-кс/154/902/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей і документів

06 листопада 2023 року м. Володимир

Володимир-Волинський міський суд, Волинської області в складі :

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Володимирського РВП Головного управління Національної поліції у Волинській області ОСОБА_3 в рамках кримінального провадження, внесеного 28.09.2023 року до ЄРДР за №12023030510001012 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.140 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

З клопотання вбачається, що Групою слідчих слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області та слідчого відділення Володимирського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12023030510001012 від 28.09.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України за фактом неналежного виконання професійних обов`язків лікарями КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », внаслідок чого новонароджена ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні здійснюється прокурорами Володимирської окружної прокуратури Волинської області.

В ходірозслідування встановлено,що ОСОБА_5 в періодчасу з09серпня 2023року по11серпня 2023року перебувалав КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , де ІНФОРМАЦІЯ_5 народила дитину ОСОБА_4 , у якої виявлено проблеми зі здоров`ям.

В подальшому останню проходила курс лікування в КП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » Волинської обласної ради, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , де ІНФОРМАЦІЯ_3 померла.

З метою повного, об`єктивного та всебічного проведення досудового розслідування, а також доказування у кримінальному провадженні, виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів, а саме до медичної документації (протоколу патолого-анатомічного дослідження трупа) ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка знаходиться у КП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » Волинської обласної ради, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 .

У судове засідання слідчий не з`явився, подав заяву, в якій просить розглядати клопотання у його відсутність.

З урахуванням заяви слідчого, відповідно до ч.4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Згідност.131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч.1ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 6ст.163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ст.160 КПК України слідчий має право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням за погодженням з прокурором про тимчасовий доступ до документів, зазначивши підстави та мотиви такого звернення.

Беручи до уваги вищенаведене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відповідно до вимог ст. 163 КПК України, слідчий суддя вважає, що необхідно надати тимчасовий доступ до медичної документації (протоколу патолого-анатомічного дослідження трупа) ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка знаходиться у КП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » Волинської обласної ради.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст. ст. 163-165, 369-372 КПК України , суд, -

УХВАЛИВ :

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП у Волинській області майору поліції ОСОБА_6 , іншим слідчим групи слідчих зокрема: слідчому СВ Володимирського РВП ГУНП у Волинській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Володимирського РВП ГУНП у Волинській області лейтенанту поліції ОСОБА_7 , слідчому СВ Володимирського РВП ГУНП у Волинській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_8 , старшому слідчому СВ Володимирського РВП ГУНП у Волинській області майору поліції ОСОБА_9 , слідчому СВ Володимирського РВП ГУНП у Волинській області лейтенанту поліції ОСОБА_10 , слідчому СВ Володимирського РВП ГУНП у Волинській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 , старшому слідчому СВ Володимирського РВП ГУНП у Волинській області капітану поліції ОСОБА_12 , старшому слідчому СВ Володимирського РВП ГУНП у Волинській області капітану поліції ОСОБА_13 , старшому слідчому СВ Володимирського РВП ГУНП у Волинській області майору поліції ОСОБА_14 , з метою встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме до оригіналу протоколу патолого-анатомічного дослідження трупа ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка знаходиться у КП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » Волинської обласної ради, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 .

Зобов`язати КП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » Волинської обласної ради.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя : ОСОБА_15

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу114686344
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —154/4159/23

Ухвала від 24.11.2023

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Кусік І. В.

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 12.10.2023

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Кусік І. В.

Ухвала від 09.10.2023

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Кусік І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні