Ухвала
від 09.10.2023 по справі 460/18350/23
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про продовження строку для подання відзиву на позову

09 жовтня 2023 року м. Рівне№460/18350/23

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Гудими Н.С., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовом

ОСОБА_1 доРівненського обласного центру медико-соціальної експертизи №2, Військової частини НОМЕР_1 в особі госпітальної військово-лікарської комісії, Комісії Міністерства оборони України з розгляду питань, пов`язаних з призначенням і виплатою одноразової грошової допомоги та компенсаційних витрат про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинення певних дій,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Рівненського обласного центру медико-соціальної експертизи №2, Військової частини НОМЕР_1 в особі госпітальної військово-лікарської комісії, Комісії Міністерства оборони України з розгляду питань, пов`язаних з призначенням і виплатою одноразової грошової допомоги та компенсаційних виплат про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинення певних дій.

Ухвалою суду від 19.09.2023 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін. Цією ж ухвалою відповідачам встановлено 15-денний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Як свідчать дані КП "Діловодство спеціаліозованого суду" копії позовної заяви та доданих до неї документів доставлено до електронних кабінетів в системі "Електронний суд" Рівненського обласного центру медико-соціальної експертизи №2 та Комісії Міністерства оборони України з розгляду питань, пов`язаних з призначенням і виплатою одноразової грошової допомоги 27.09.2023.

04.10.2023 на адресу суду разом з відзивом надійшло клопотання Міністерства оборони України, в якому останній просив направити на електронну пошту міністерства копію позовної заяви та доданих до неї та продовжити строк для подання відзиву.

При вирішенні питання про продовження строку на подання відзиву, суд керується таким.

Приписами ч.1 ст.118 КАС України визначено, що процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії. Процесуальні строки встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені - встановлюються судом.

Відповідно до ст.121 КАС України про поновлення або продовження процесуального строку, відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою.

За правилами ч.5 ст.162 КАС України відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк для подання відзиву, який дасть змогу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи отримати відзив до початку першого судового засідання у справі.

Тобто, встановлений судом п`ятнадцятиденний строк для подачі відзиву на позовну заяву є мінімальним строком, визначеним законом. Разом із тим суд вважає, що за певних обставин такий строк дійсно може бути більш тривалішим, що є необхідним для належного забезпечення учасників процесу можливості реалізації їх процесуальних прав.

Враховуючи наведене, з метою повного та всебічного з`ясування всіх обставини справи, суд вважає за необхідне продовжити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву на 15 днів з дня отримання копії позовної заяви та доданих до неї документів на електронну пошту.

Керуючись статтями 121, 162, 241, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання Міністерства оборони України про продовження строку для подання відзиву - задовольнити.

Продовжити строк для подання відзиву на позовну заяву на 15 днів з дня отримання копії позовної заяви та доданих до неї документів на електронну пошту.

Ухвала окремо не оскаржується та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Н.С. Гудима

Дата ухвалення рішення09.10.2023
Оприлюднено19.10.2023
Номер документу114058196
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —460/18350/23

Ухвала від 09.10.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

Ухвала від 19.09.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

Ухвала від 03.08.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні