Ухвала
від 10.10.2023 по справі 480/7950/22
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

10 жовтня 2023 р. Справа № 480/7950/22Другий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

Головуючого судді Чалого І.С.,

Суддів: Катунова В.В. , Ральченка І.М. ,

розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної (військової) адміністрації на рішення Сумського окружного адміністративного суду від 16.03.2023 по справі № 480/7950/22

за позовом Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної (військової) адміністрації до Північно-східного офісу Держаудитслужби в особі Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Сумській області третя особа: Сумська обласна державна (військова) адміністрація про визнання протиправним та скасування пунктів вимоги,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Сумського окружного адміністративного суду від 16.03.2023 залишено без задоволення позов Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної (військової) адміністрації до Північно-східного офісу Держаудитслужби в особі Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Сумській області третя особа: Сумська обласна державна (військова) адміністрація Сумська обласна державна (військова) адміністрація про визнання протиправним та скасування пунктів вимоги.

На зазначене рішення суду Департаментом агропромислового розвитку Сумської обласної державної (військової) адміністрації подано апеляційну скаргу.

Ухвалою Другого апеляційного адміністративного суду від 10.10.2023 зазначена апеляційна скарга була залишена без руху через пропуск строку на звернення з апеляційною скаргою та надано Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної (військової) адміністрації строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії ухвали про залишення апеляційної скарги без руху шляхом подання заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження із зазначенням інших поважних причин пропуску цього строку та обґрунтованих підстав для його поновлення з відповідними доказами.

Згідно поштового повідомлення Департамент агропромислового розвитку Сумської обласної державної (військової) адміністрації отримав копію ухвали про залишення апеляційної скарги без руху 20.09.2023 Таким чином, останній день на усунення недоліків 01.10.2023. Станом на день постановлення цієї ухвали недоліки апеляційної скарги не усунуто.

Згідно з ч. 3 ст. 299 Кодексу адміністративного судочинства України, питання про відмову у відкритті апеляційного провадження суд апеляційної інстанції вирішує протягом п`яти днів після надходження апеляційної скарги або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 299 Кодексу адміністративного судочинства України, суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження у справі, якщо скаржником у строк, визначений судом, не подано заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження або наведені підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження визнані судом неповажними.

Таким чином вимоги ухвали Другого апеляційного адміністративного суду від 20.09.2023 не виконані в повному обсязі, недоліки апеляційної скарги не усунуто, суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що у відкритті апеляційного провадження необхідно відмовити.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 299, 321, 325 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної (військової) адміністрації на рішення Сумського окружного адміністративного суду від 16.03.2023по справі № 480/7950/22 за позовом Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної (військової) адміністрації до Північно-східний офіс Держаудитслужби в особі Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Сумській області третя особа: Сумська обласна державна (військова) адміністрація про визнання протиправним та скасування пунктів вимоги.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена у касаційному порядку протягом тридцяти днів шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Головуючий суддя І.С. ЧалийСудді В.В. Катунов І.М. Ральченко

Дата ухвалення рішення10.10.2023
Оприлюднено19.10.2023
Номер документу114060179
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування пунктів вимоги

Судовий реєстр по справі —480/7950/22

Ухвала від 10.10.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 20.09.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 20.09.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 08.05.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Рішення від 16.03.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 07.12.2022

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні