Ухвала
від 09.10.2023 по справі 910/2880/23
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116 (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

"09" жовтня 2023 р. Справа№ 910/2880/23

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Євсікова О.О.

суддів: Корсака В.А.

Демидової А.М.

при секретарі судового засідання Звершховській І.А.,

від позивача: Кравець Р.Ю., Мартиненко А.В.;

від відповідача: Кулібаба О.О.;

розглядаючи апеляційну скаргу

Товариства з обмеженою відповідальністю «Лейк Девелопмент»

на рішення Господарського суду міста Києва від 29.05.2023 (повний текст складено 29.05.2023)

у справі № 910/2880/23 (суддя Алєєва І.В.)

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Комплект Інжиніринг»

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Лейк Девелопмент»

про усунення перешкод у користуванні майном,-

в с т а н о в и в :

Рішенням Господарського суду міста Києва від 29.05.2023 позов задоволено повністю. Зобов`язано Товариство з обмеженою відповідальністю «Лейк Девелопмент» (Україна, 01103, місто Київ, вул. Драгомирова Михайла, будинок 14, квартира 73, код - 44409853) усунути Товариству з обмеженою відповідальністю «Комплект Інжиніринг» (Україна, 01023, місто Київ, вулиця Госпітальна, будинок 4, код - 33497654) перешкоди у користуванні орендованим майном за адресою: м. Київ, вул. Тепловозна, 18-Г, яке є предметом Договору оренди нежитлового приміщення від 01.06.2012 року, шляхом забезпечення Товариству з обмеженою відповідальністю «Комплект Інжиніринг» вільного доступу до орендованого ним приміщення. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Лейк Девелопмент» (Україна, 01103, місто Київ, вул. Драгомирова Михайла, будинок 14, квартира 73, код - 44409853) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Комплект Інжиніринг» (Україна, 01023, місто Київ, вулиця Госпітальна, будинок 4, код - 33497654) - 2 684 (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири) грн. 00 коп судового збору.

Не погодившись із прийнятим судовим рішенням, Товариство з обмеженою відповідальністю «Лейк Девелопмент» звернулось до Північного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою. У поданій апеляційній скарзі заявник клопоче про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Згідно з витягом з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 11.07.2023 сформовано колегію у складі: головуючий суддя Євсіков О.О., судді Андрієнко В.В., Корсак В.А.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 17.07.2023 витребувано у Господарського суду міста Києва матеріали справи №910/2880/23 та відкладено вирішення питань, пов`язаних з рухом апеляційної скарги, які визначені главою 1 розділу IV ГПК України, за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Лейк Девелопмент» на рішення Господарського суду міста Києва від 29.05.2023 до надходження матеріалів справи №910/2880/23.

07.08.2023 матеріали справи № 910/2880/23 надійшли до Північного апеляційного господарського суду.

Згідно з витягом з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 08.08.2023 сформовано колегію у складі: головуючий суддя Євсіков О.О., судді Демидова А.М., Корсак В.А. (у зв`язку з відпусткою судді Андрієнка В.В.).

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 09.08.2023 поновлено Товариству з обмеженою відповідальністю «Лейк Девелопмент» пропущений строк на апеляційне оскарження. Відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Лейк Девелопмент» на рішення Господарського суду міста Києва від 29.05.2023 у справі №910/2880/23. Зупинено дію рішення Господарського суду міста Києва від 29.05.2023 у справі №910/2880/23 до закінчення його перегляду у суді апеляційної інстанції. Розгляд справи призначено на 09.10.2023.

Представник відповідача адвокат Кулібаба О.О. звернувся до суду з клопотанням про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Приватного підприємства «Даско».

Представник позивача адвокат Мартиненко А.В. заперечувала щодо задоволення клопотання представника відповідача про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Приватного підприємства «Даско».

Колегія суддів, дослідивши матеріали справи, дійшла висновку про залучення Приватного підприємства «Даско» в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача виходячи з наступного.

Представник відповідача зазначає, як стверджує позивач, він має право користуватись об`єктом нерухомого майна, яке є власністю відповідача на підставі укладеного Договору від 01.06.2012 з Приватним підприємством «Даско». Представник відповідача зазначає, що підприємство під час продажу зазначеного об`єкта нерухомого майна гарантувало відповідачу, що нерухоме майно не перебуває в користуванні інших осіб, тому результати розгляду справи №910/2880/23 можуть вплинути на права та обов`язки Приватного підприємства «Даско», відповідач може набути право вимоги до підприємства.

Також відповідач заперечує укладення (чинність) договору оренди, на підставі якого позивач користується майном.

Відповідно до ч. 1 ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Колегія суддів, беручи до уваги те, що в суді першої інстанції справа розглядалась за відсутності відповідача, а також зважаючи на обґрунтування апеляційної скарги та вимоги ч. 5 ст. 236 ГПК України, дійшла висновку про задоволення вказаного клопотання та необхідність залучення Приватного підприємства «Даско» до участі у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Частиною 2 ст. 281 ГПК України визначено, що процедурні питання, пов`язані з рухом справи, клопотання та заяви учасників справи, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення провадження у справі, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом апеляційної інстанції шляхом постановлення ухвал в порядку, визначеному цим Кодексом для постановлення ухвал суду першої інстанції.

Враховуючи вищенаведене, колегія суддів з урахуванням принципу розумності строків розгляду справи судом, а також з метою забезпечення права на доступ до правосуддя, всебічного та об`єктивного дослідження фактичних обставин справи, беручи до уваги залучення до участі у справі третьої особи, дійшла висновку про необхідність відкладення розгляду справи на іншу дату.

Керуючись ст.ст. 50, 216, 234, 270, 281 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд, -

У Х В А Л И В :

1. Клопотання представника відповідача про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача задовольнити.

2. Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Приватне підприємство «Даско» (03150, м.Київ, вул. Червоноармійська, 62-А, ідентифікаційний код 30187543).

3. Розгляд апеляційної скарги відкласти на 25.10.2023 на 12 год 20 хв. Засідання відбудеться в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: м.Київ, вул. Шолуденка, 1- А, зал судових засідань № 9.

4. Зобов`язати позивача протягом п`яти днів з дня отримання даної ухвали направити (вручити) залученій третій особі копію позовної заяви, докази направлення (вручення) надати суду у строк до 23.10.2023.

5. Зобов`язати відповідача протягом п`яти днів з дня отримання даної ухвали направити (вручити) залученій третій особі копію апеляційної скарги, докази направлення (вручення) надати суду у строк до 23.10.2023.

6. Запропонувати Приватному підприємству «Даско» надати письмові пояснення по суті спору з урахуванням обґрунтувань позову та апеляційної скарги. Такі пояснення направити сторонам та суду до 20.10.2023.

7. Зобов`язати сторін у день судового засідання надати суду документи, що підтверджують повноваження представників, з урахуванням приписів ч.ч. 3, 4 ст. 56 Господарського процесуального кодексу України (у разі самопредставництва) та пп.11 п.16-1 розділу ХV Перехідних положень Конституції України, ч. 4 ст. 60 ГПК України, Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» (у разі участі представника).

Апелянт має право подати до суду відповідь на відзив протягом десяти днів з дня вручення йому відзиву на апеляційну скаргу.

8. Явка учасників справи не є обов`язковою. Неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті.

У зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України Північний апеляційний господарський суд роз`яснює про право сторін подати заяви про розгляд справи за їх відсутності, а також учасники справи (у разі неможливості явки їх представників у судове засідання) не позбавлені можливості звернутися до суду з клопотанням про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференцзв`язку «EasyCon» або інших доступних суду та учасникам судового процесу засобів, що забезпечують проведення судових засідань у режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

9. Відповідно до ч. 2 ст. 169 ГПК України заяви, клопотання і заперечення подаються тільки в письмовій формі.

Північний апеляційний господарський суд повідомляє учасникам справи про можливість подати процесуальні документи (заяви, клопотання, скарги, відзиви тощо), письмові та електронні докази на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або дистанційні засоби зв`язку, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису.

Північний апеляційний господарський суд рекомендує учасникам процесу надати свої електронні адреси та мобільні номери телефонів представників сторін.

Всі документи та письмові докази подаються виключно через Відділ забезпечення автоматизованого розподілу, контролю та моніторингу виконання документів Північного апеляційного господарського суду (канцелярію суду) за адресою: м. Київ, вул. Шолуденка, 1, літ. А (І поверх).

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та не підлягає касаційному оскарженню.

Головуючий суддя О.О. Євсіков

Судді В.А. Корсак

А.М. Демидова

СудПівнічний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення09.10.2023
Оприлюднено13.10.2023
Номер документу114083843
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань оренди

Судовий реєстр по справі —910/2880/23

Постанова від 05.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 20.11.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 09.10.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 09.08.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 17.07.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Рішення від 29.05.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Алєєва І.В.

Ухвала від 15.05.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Алєєва І.В.

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Алєєва І.В.

Ухвала від 06.03.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Алєєва І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні