Ухвала
від 10.10.2023 по справі 340/6865/23
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про залучення співвідповідача

10 жовтня 2023 року м. Кропивницький Справа № 340/6865/23

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дегтярьової С.В., розглянувши у письмовому провадженні адміністративну справу

за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 )

до відповідача Центрального управління Служби безпеки України (01034, м. Київ, вул. Володимирська, 33, ЄДРПОУ 36414116)

про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії, -

УСТАНОВИВ:

Позивач звернувся з позовом, у якому просить:

- визнати протиправними дії ЦУ СБУ щодо відмови у перерахунку та виплаті йому компенсації за невикористану щорічну основну (яку виплачену при звільненні), додаткову (як учаснику бойових дій за період з 2016 року по 2018 рік, виплачену на підставі рішення суду від 10.02.2021 р. по справі №340/4665/20) відпустки та одноразової грошової допомоги з урахуванням виплаченої, на виконання рішень суду, індексації;

- зобов`язати ЦУ СБУ здійснити перерахунок та виплату йому компенсації за невикористану щорічну основну (яку виплачену при звільненні), додаткову (як учаснику бойових дій за період з 2016 року по 2018 рік, виплачену на підставі рішення суду від 10.02.2021 р. по справі №340/4665/20) відпустки та одноразової грошової допомоги (виплачену при звільненні), з урахуванням виплаченої, на виконання рішень суду, індексації та з урахуванням раніше виплачених сум.

Ухвалою судді від 29.08.2023 р. відкрито провадження у справі, вирішено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи.

25.09.2023 року від Служби безпеки України надійшла до суду заява про заміну неналежної сторони, мотивоване тим, що статтею 1 Закону України "Про загальну структуру і чисельність Служби безпеки України", розділом 1 Організаційної структури Служби безпеки України, затвердженої Указом Президента України від 27.12.2005 № 1860 "Питання Служби безпеки України", передбачено, що Центральне управління Служби безпеки України входить до організаційної структури Служби безпеки України (далі-СБУ) і складається з відповідних функціональних підрозділів. Згідно з пунктом 1 Положення про Центральне управління Служби безпеки України (затверджене наказом СБУ від 04.11.2008 № 808) Центральне управління СБУ є органом, який здійснює організацію, координацію та контроль за діяльністю інших органів та підрозділів СБУ. Отже, Центральне управління СБУ має статус органу СБУ, який виконує організаційні, координаційні і контрольні функції та не є суб`єктом владних повноважень, а відтак не може бути відповідачем у цій справі.

За визначеннями, наведеними у пунктах 7, 9 статті 4 КАС України, суб`єкт владних повноважень - орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їх посадова чи службова особа, інший суб`єкт при здійсненні ними публічно-владних управлінських функцій на підставі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, або наданні адміністративних послуг; відповідач - суб`єкт владних повноважень, а у випадках, визначених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача.

Відповідно до ст.48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. Після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

З огляду на те, що справа розглядається в порядку спрощеного провадження, що виключає можливість надання позивачем згоди на заміну відповідача, суд вважає за необхідне залучити його до участі у справі як співвідповідача.

Залучення співвідповідача у справі зумовлює необхідність встановлення судом порядку та строків для подання учасниками справи заяв по суті справи, передбачених чинним КАС України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.4, 44, 46, 48, 243, 248, 256 КАСУ, суд, -

УХВАЛИВ :

1. Залучити до участі у справі співвідповідача - Службу безпеки України (01034, м. Київ, вул. Володимирська, 33, ЄДРПОУ 00034074).

2. Розгляд справи розпочати спочатку.

3. Запропонувати Службі безпеки України подати до суду, протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали, відзив на позовну заяву, з дотриманням норм ст.ст.162, 261 КАС України та наявні докази у порядку, передбаченому статтею 79 КАС України. Одночасно направити копії відзиву та письмових доказів позивачу. Разом з відзивом подати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Зобов`язати учасників справи невідкладно надати до суду:

позивачу:

- копію заяви про здійснення перерахунку та виплати компенсації за невикористану відпустку (щорічну основну, додаткову як учаснику бойових дій) та вихідну одноразову допомогу з урахуванням виплаченої індексації);

- придатну для читання копію листа СБУ від 26.07.2023 року вих.№21/3/1... (непридатний для читання реквізит);

відповідача-2:

- документальні докази нарахування та виплати позивачеві компенсації за невикористану відпустку (щорічну основну) з розшифровкою розрахунку такої суми компенсації за складовими та періодом за який виплачено;

- документальні докази нарахування та виплати позивачеві компенсації за невикористану відпустку (додаткову як учаснику бойових дій) з розшифровкою розрахунку такої суми компенсації за складовими та періодом за який виплачено;

- документальні докази нарахування та виплати позивачеві одноразової грошової допомоги з розшифровкою розрахунку такої суми допомоги за складовими.

Роз`яснити відповідачу, що у відповідності до ч.4 ст.159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Інформацію щодо стану розгляду даної справи учасники справи можуть отримати на офіційному порталі судової влади України у мережі Інтернет: http://adm.kr.court.gov.ua/sud1170/.

Копію ухвали невідкладно надіслати учасникам справи. Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст.256 КАС України та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду С.В. ДЕГТЯРЬОВА

Дата ухвалення рішення10.10.2023
Оприлюднено13.10.2023
Номер документу114092517
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —340/6865/23

Ухвала від 22.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Ухвала від 05.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. ДЕГТЯРЬОВА

Рішення від 30.01.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. ДЕГТЯРЬОВА

Ухвала від 10.10.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. ДЕГТЯРЬОВА

Ухвала від 29.08.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. ДЕГТЯРЬОВА

Ухвала від 21.08.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. ДЕГТЯРЬОВА

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні