Ухвала
від 05.10.2023 по справі 387/631/22
ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН 387/631/22

Номер провадження 6/387/25/23

У Х В А Л А

05 жовтня 2023 року смт. Добровеличківка

Суддя Добровеличківського районного суду Кіровоградської області Майстер І. П.

розглянувши заяву Комунального некомерційного підприємства "Добровеличківський центр первинної медико-санітарної допомоги" Добровеличківської селищної ради Кіровоградської області про розстрочку виконання рішення та зупинення виконання рішення Добровеличківського районного суду Кіровоградської області по справі №387/631/22 від 05 січня 2023 року , -

В С Т А Н О В И В :

До Добровеличківського районного суду Кіровоградської області 04.10.2023 звернулася Генеральний директор КНП "Добровеличківський центр первинної медико-санітарної допомоги" Добровеличківської селищної ради Кіровоградської області Поляруш М.М. із заявою про розстрочку виконання рішення та зупинення виконання рішення Добровеличківського районного суду Кіровоградської області у справі №387/631/22 від 05 січня 2023 року.

За правилами цивільного процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статті 175 ЦПК України, а також вимогам статті 177 цього Кодексу.

Згідно з ч. 2 ст. 175 ЦПК України, позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Частиною 7 ст.177 ЦПК України передбачено, що до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Відповідно до ч.1 ст.58 ЦПК України сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 60 ЦПК України, представником у суді може бути адвокат або законний представник. Під час розгляду спорів, що виникають з трудових відносин, а також справ у малозначних спорах (малозначні справи) представником може бути особа, яка досягла вісімнадцяти років, має цивільну процесуальну дієздатність, за винятком осіб, визначених у статті 61 цього Кодексу.

Згідно з ч.1, 4 ст.62 ЦПК України повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені такими документами: 1) довіреністю фізичної або юридичної особи; 2) свідоцтвом про народження дитини або рішенням про призначення опікуном, піклувальником чи охоронцем спадкового майна. Повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність".

У разі подання представником до суду заяви, скарги, клопотання він додає довіреність або інший документ, що посвідчує його повноваження, якщо в справі немає підтвердження такого повноваження на момент подання відповідної заяви, скарги, клопотання (ч.8 ст.62 ЦПК України).

Суд, встановивши, що позовну заяву подано особою, яка … не має права її підписувати, повертає її позивачеві без розгляду (п.1 ч.4 ст.185 ЦПК України).

Аналіз вказаних норм свідчить, що:

- у разі подання позовної заяви вона має бути підписана позивачем або його представником, який має повноваження на момент подання;

- у випадку підписання позовної заяви представником, який не має повноважень на момент подання заяви, то вона має повертатися без розгляду, а не розглядатися по суті.

Судом встановлено, що Генеральним директором КНП "Добровеличківський центр первинної медико-санітарної допомоги" Добровеличківської селищної ради Кіровоградської області Поляруш М.М. підписано заяву, однак до матеріалів позову не додано документів на безумовне підтвердження повноважень представника щодо права підпису заяви від імені КНП "Добровеличківський центр первинної медико-санітарної допомоги" Добровеличківської селищної ради Кіровоградської області. Тому з метою перевірки права представника відповідача на подачу заяви від відповідача, необхідно надати суду документи на підтвердження її повноважень для представництво інтересів відповідача.

Згідно з ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Частина 3 ст. 185 ЦПК України передбачає, що якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статями 175 і 177 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи вищевикладені обставини, вважаю доцільним залишити заяву без руху та надати строк для виправлення недоліків позову, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, роз`яснити позивачу, що в разі невиконання ухвали в зазначений судом строк позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута позивачу.

Керуючись ст. ст.175, 176, 177,185,260 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Комунального некомерційного підприємства "Добровеличківський центр первинної медико-санітарної допомоги" Добровеличківської селищної ради Кіровоградської області про розстрочку виконання рішення та зупинення виконання рішення Добровеличківського районного суду Кіровоградської області по справі №387/631/22 від 05 січня 2023 року , - залишити без руху.

Запропонувати заявнику протягом п`яти днів з моменту отримання копії даної ухвали виправити зазначені в ній недоліки.

Роз`яснити, що в разі невиконання вказаних вимог позовна заява буде визнана неподаною та повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Добровеличківського районного суду

Кіровоградської області Майстер І. П.

Дата ухвалення рішення05.10.2023
Оприлюднено13.10.2023
Номер документу114099896
СудочинствоЦивільне
Сутьрозстрочку виконання рішення та зупинення виконання рішення Добровеличківського районного суду Кіровоградської області по справі №387/631/22 від 05 січня 2023 року

Судовий реєстр по справі —387/631/22

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Краснощоков Євгеній Віталійович

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Постанова від 14.09.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Постанова від 14.09.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні