Ухвала
від 11.09.2023 по справі 656/834/20
ВЕЛИКООЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Справа № 656/834/20

провадження № 2-в/650/4/23

УХВАЛА

про відкриття спрощеного позовного провадження

та призначення судового засідання

11вересня 2023 року смт Велика Олександрівка

Суддя Великоолександрівського районного суду Херсонської області Сікора О.О., розглянувши матеріали за ухвалою Верховного суду по цивільній справі Іванівського районного суду Херсонської області за № 656/834/20 про відновлення втраченого судового провадження,

встановив:

В серпні місяці 2023 року до суду надійшла ухвала Верховного суду від 02 серпня 2023 року в якій зазначено про направлення до Великоолександрівського районного суду Херсонської області копій матеріалів касаційного провадження № 61-21 503ск21 у цивільній справі № 656/834/20 за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до фермерського господарства «Мінських», державного реєстратора відділу «Центра надання адміністративних послуг» Нижньосірогозької селищної ради Херсонської області Лобанової Оксани Василівни, третя особа: ОСОБА_3 , про розірвання договору оренди земельної ділянки, визнання незаконним та скасування рішення державного реєстратора, зобов`язання повернути земельну ділянку для вирішення процесуального питання про відновлення втраченого судового провадження.

Відповідно до ст.ст. 488-490 ЦПК України, відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення або у якій провадження закрито, проводиться у порядку, встановленому цим Кодексом. Втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду. Крім того, нормою ч. 3 ст. 493ЦПК України передбачено, що розгляд заяви про відновлення втраченого судового провадження здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи з урахуванням особливостей, передбачених цим розділом, протягом тридцяти днів з дня надходження заяви до суду. З огляду на викладене, вважаю за необхідне відкрити провадження про відновлення втраченого судового провадження та призначити його до судового розгляду.

Поряд з цим, суд зазначає, що дата відкриття провадження у справі, а також дата судового засідання зумовлені надмірним навантаженням у Великоолександрівському районному суді Херсонської області, пов`язаним із кількістю працюючих суддів та визначеною територіальною підсудністю судових справ: Бериславського районного суду Херсонської області, Високопільського районного суду Херсонської області, Іванівського районного суду Херсонської області, Скадовського районного суду Херсонської області, Каланчацького районного суду Херсонської області, Чаплинського районного суду Херсонської області Великоолександрівському районному суду Херсонської області.

Керуючись вищенаведеними положеннями цивільного процесуального законодавства, суддя

постановив:

Відкрити провадження у цивільній справі за ухвалою Верховного суду по цивільній справі Іванівського районного суду Херсонської області за № 656/834/20 про відновлення втраченого судового провадження.

Розгляд справи провести в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити перше судове засідання у справі на 23 жовтня 2023 року о 15.15 год. в залі судових засідань № 1 Великоолександрівського районного суду Херсонської області (Херсонська область, Великоолександрівський район, смт Велика Олександрівка, вул. Ярмаркова). Запропонувати учасникам судового процесу до початку судового розгляду справи подати усі наявні у них документи, відповідно до яких можна відновити втрачене провадження, якщо такі наявні. Копію зазначеної ухвали направити сторонам.

Роз`яснити учасникам справи право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, за для забезпечення чого останніми, за п`ять днів до судового засідання, має бути подана відповідна заява із зазначенням суду, в якому необхідно забезпечити її проведення, копія якої в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Інформацію щодо справи, яка розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки якої http://court.gov.ua/fair/.

Заяви по суті справи можуть бути подані як в паперовому виді безпосередньо до суду так і на електронну адресу суду за адресою: inbox@vo.ks.court.gov.ua з наступним наданням оригіналу відповідної заяви.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Херсонського апеляційного суду через Великоолександрівський районний суд Херсонської області. В іншій його частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:


О.О. Сікора

СудВеликоолександрівський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено13.10.2023
Номер документу114102758
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про відновлення втраченого провадження

Судовий реєстр по справі —656/834/20

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 31.01.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Постанова від 02.11.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Чорна Т. Г.

Постанова від 02.11.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Чорна Т. Г.

Ухвала від 27.08.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Чорна Т. Г.

Ухвала від 09.08.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Чорна Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні