Ухвала
від 12.10.2023 по справі 308/17598/23
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/17598/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 жовтня 2023 року м. Ужгород

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Дегтяренко К.С., ознайомившись із заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Ужгородська міська рада, третя особа, що не заявляє самостійних вимог приватний нотаріус Ужгородського міського нотаріального округу Матей Руслана Іванівна про встановлення факту, що має юридичне значення,-

встановив:

11 жовтня 2023 року заявник ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою в якій просить встановити факт , що ОСОБА_1 постійно проживала на день смерті разом з ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в житловій квартирі, за адресою АДРЕСА_1 .

Перешкод для прийняття заяви не має.

Відповідно до ч.2 ст.293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Дана заява на підставі ст.316 ЦПК Українипідсудна Ужгородському міськрайонному суду Закарпатської області.

Заява подана з додержанням вимог статей 175-177, 318 ЦПК України, тому таку слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справа буде розглядатися в порядку окремого провадження на підставі ст.ст. 293,294 ЦПК України.

Відповідно до ч.3, 4 ст.294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Згідно ч.2 ст. 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Приймаючи доуваги предметспору, зміст заявлених вимог та наявні у матеріалах справи докази, суд вважає, що слід витребувати від приватного нотаріуса Ужгородського міського нотаріального округу Матей Руслана Іванівна інформацію, щодо звернення інших спадкоємців із заявою про прийняття спадщини.

При цьому суд вважає за необхідне зазначити, що згідно з ч.ч. 6, 7 ЦПК України будь-яка особа,у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.19,175,177,187,260,261,293,294,295-300,315, 317, 318, 353 ЦПК України, суддя,-

постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Ужгородська міська рада, третя особа, що не заявляє самостійних вимог приватний нотаріус Ужгородського міського нотаріального округу Матей Руслана Іванівна про встановлення факту, що має юридичне значення.

Призначити судовезасідання на 09 год. 30 хв. 14 листопада 2023 року в приміщенні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області,за адресою: м.Ужгород, вул. Загорська, 53,та викликати учасників справи.

Витребувати від приватного нотаріуса Ужгородського міського нотаріального округу Матей Руслана Іванівна інформацію, щодо звернення інших спадкоємців із заявою про прийняття спадщини.

Витребувану інформацію направити безпосередньо до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області (м.Ужгород, вул.Загорська, 53).

Копію ухвали направити до приватного нотаріуса Ужгородського міського нотаріального округу Матей Руслани Іванівни (Закарпатська обл.,Ужгородськийр.,м.Ужгород,пл.Жупанатська,16) для виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України:https://court.gov.ua/sud0712/gromadyanam/csz/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя К.С. Дегтяренко

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення12.10.2023
Оприлюднено16.10.2023
Номер документу114140881
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —308/17598/23

Рішення від 24.11.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дегтяренко К. С.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дегтяренко К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні