Ухвала
від 13.10.2023 по справі 938/769/23
ВЕРХОВИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 938/769/23

Провадження № 2/938/207/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

13 жовтня 2023 року селище Верховина

Суддя Верховинського районного суду Івано-Франківської області Чекан Н.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Верховинської селищної ради Верховинського району Івано-Франківської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, державний реєстратор Верховинської селищної ради Кривнюк Ярослав Дмитрович про визнання недійсним та скасування рішення сільської ради, скасування реєстрації в Державному земельному кадастрі земельної ділянки, скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку,-

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Верховинського районного суду поступила позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Верховинської селищної ради Верховинського району Івано-Франківської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, державний реєстратор Верховинської селищної ради Кривнюк Ярослав Дмитрович про визнання недійсним та скасування рішення Замагірської сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області від 22.10.2020 року, скасування державної реєстрації в Державному земельному кадастрі та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку площею 0,0100 га з цільовим призначенням для будівництва гаража на присілку Випчінка села Замагора Верховинського району Івано-Франківської області кадастровий номер земельної ділянки 2620883500:18:001:0002.

Ухвалою судді Верховинського районного суду від 05.10.2023 року вказану позовну заяву залишено без руху та встановлено 10-денний строк з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків, а саме у зв`язку з недоплатою судового збору в сумі 2147,2 гривень та не посвідченням копій документів.

У подальшому позивач подав до суду заяву про усунення недоліків з долученням квитанції від 11.10.2023 року на суму 2147,2 гривень, якою доплачено судовий збір та завірив належним чином копії документів.

Згідно зч.3ст.185ЦПК Україниякщо позивачвиконає вимоги відповіднодо ухвалисуду проусунення недоліків,то позовназаява вважаєтьсяподаною вдень первісногоїї поданнядо суду.

У ч. 1 ст. 187 ЦПК України закріплено, що за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомуст. 185цього Кодексу.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст.175-177ЦПК України та віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду, підсудна Верховинському районному суду Івано-Франківської області.

З метою виконання вимог передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України, враховуючи складність справи з урахуванням конкретних обставин справи, необхідно за правилами загального позовного провадження відкрити провадження у справі та призначити справу до розгляду у підготовчому судовому засіданні.

Найменування або ім`я сторін, їх місцезнаходження або місце проживання:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податку НОМЕР_1 , зареєстрована адреса проживання: присілок Плай, смт. Верховина Верховинського району Івано-Франківської області;

ОСОБА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податку НОМЕР_2 , адреса проживання: село Красник Верховинського району Івано-Франківської області;

Верховинська селищна рада код ЄДРПОУ 04357294, вул. І.Франка, 3 смт. Верховина Верховинського району Івано-Франківської області.

На підставі наведеного та керуючись статтями19,175,177,187,189, 260Цивільного процесуального кодексу України,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Верховинської селищної ради Верховинського району Івано-Франківської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, державний реєстратор Верховинської селищної ради Кривнюк Ярослав Дмитрович про визнання недійсним та скасування рішення сільської ради, скасування реєстрації в Державному земельному кадастрі земельної ділянки, скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання в приміщенні Верховинського районного суду 07.11.2023 року на 10.00 год.

Підготовче засідання відбудеться в приміщенні Верховинського районного суду Івано-Франківської області (селище Верховина, вул. Жаб`євська, буд. 76).

Відповідач має право у 15-ти денний строк з дня отримання даної ухвали подати суду відзив на позовну заяву, оформлений згідно з вимогами ст. 178 ЦПК України, із долученням до нього доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, а також документів що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч.4 ст.178 ЦПК України, копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

На підставі ч. 1 ст.193ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи право на підставі ч. 7 ст. 7 ЦПК України, звернутись до суду з клопотанням про проведення розгляду справи у закритому судовому засіданні з метою запобігання розголошенню відомостей про інтимні чи інші особисті сторони життя учасників справи або відомостей, що принижують їхню честь і гідність, а також в інших випадках, установлених законом.

Запропонувати третім особам надати свої письмові пояснення щодо позову, відзиву, відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження.

Запропонувати учасникам справи надати відповідь на пояснення третьої особи до закінчення підготовчого провадження.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: http://court.gov.ua/.

Виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання.

Забезпечення доказів судом проводиться за правилами, встановленимист.116-119 ЦПК України.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Копію ухвали надіслати учасникам справи разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів. В підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Наталія ЧЕКАН

Дата ухвалення рішення13.10.2023
Оприлюднено16.10.2023
Номер документу114152005
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним та скасування рішення сільської ради, скасування реєстрації в Державному земельному кадастрі земельної ділянки, скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —938/769/23

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні