Ухвала
від 07.11.2023 по справі 938/769/23
ВЕРХОВИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 938/769/23

Провадження № 2/938/207/23

УХВАЛА

про відкладення підготовчого засідання

07 листопада 2023 року селище Верховина

Верховинський районний суд Івано-Франківської області у складі:

головуючого судді Чекан Н.М.,

з участю секретаря судового засідання Івасюк Г.Ю.,

розглянувши у підготовчому засіданні у залі суду справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Верховинської селищної ради Верховинського району Івано-Франківської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, державний реєстратор Верховинської селищної ради Кривнюк Ярослав Дмитрович про визнання недійсним та скасування рішення сільської ради, скасування реєстрації в Державному земельному кадастрі земельної ділянки, скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку, -

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Верховинського районного суду поступила позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Верховинської селищної ради Верховинського району Івано-Франківської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, державний реєстратор Верховинської селищної ради Кривнюк Ярослав Дмитрович про визнання недійсним та скасування рішення Замагірської сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області від 22.10.2020 року, скасування державної реєстрації в Державному земельному кадастрі та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку площею 0,0100 га з цільовим призначенням для будівництва гаража на присілку Випчінка села Замагора Верховинського району Івано-Франківської області кадастровий номер земельної ділянки 2620883500:18:001:0002.

Ухвалою суду від 13.10.2023 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження.

Позивач у підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином (а.с.66 зворот), про причини неявки суд не повідомив.

Відповідач ОСОБА_2 про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином (а.с. 66), судова повістка на 07.11.2023 року та копія позовної заяви з додатками повернулися до суду без вручення їх адресату (а.с. 69 71).

Крім того, 06.11.2023 року поступило клопотання від адвоката Юрчук С.В. про те, що вона представляє відповідача та просить надати їй можливість для ознайомлення з матеріалами справи, в підготовче засідання не з`явилася.

Відповідач Верховинська селищна рада Верховинського району Івано-Франківської області явку представника до суду не забезпечила, про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином (а.с.67), подав відзив, про причини неявки не повідомив.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином (а.с. 68), подала до суду пояснення у справі та просила розгляд справи проводити без участі уповноваженого представника (а.с.72 84).

Такі дії не суперечать вимогамст. 211 ЦПК України, згідно з якою учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: державний реєстратор Верховинської селищної ради Кривнюк Ярослав Дмитрович, у підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином (а.с. 68), про причини неявки суд не повідомив.

У ч. 2 ст. 247 ЦПК України закріплено, що у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно доположень п.1ч.2ст.198ЦПК Українисуд відкладаєпідготовче засіданняв межахвизначеного цимКодексом строкупідготовчого провадженняу випадках визначенихч.2ст. 223 цього Кодексу.

Згідно з п.1 ч.2 ст 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у разі неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання.

Враховуючи наведене суд приходить до переконання про відкладення підготовчого засідання на іншу дату про що повідомити учасників справи.

Враховуючи вищевказане, керуючись ст. ст. 198, 223, 247 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкласти підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Верховинської селищної ради Верховинського району Івано-Франківської області, треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору:головне управлінняДержгеокадастру вІвано-Франківськійобласті,державний реєстраторВерховинської селищноїради КривнюкЯрослав Дмитровичпро визнаннянедійсним таскасування рішеннясільської ради,скасування реєстраціїв Державномуземельному кадастріземельної ділянки,скасування державноїреєстрації прававласності наземельну ділянку на 29.11.2023 року о 10.00 годин.

Підготовче засідання відбудеться в приміщенні Верховинського районного суду Івано-Франківської області за адресою: вулиця Жаб`євська, 76, селище Верховина.

Повідомити сторони про дату і час призначення наступного засідання.

Повідомити відповідача про дату і час призначення наступного засідання шляхом направлення йому повідомлення через Укрпошту та опублікування оголошення на офіційному сайті судової влади.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Наталія ЧЕКАН

Дата ухвалення рішення07.11.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114711325
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним та скасування рішення сільської ради, скасування реєстрації в Державному земельному кадастрі земельної ділянки, скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —938/769/23

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні