Ухвала
від 16.10.2023 по справі 127/18498/23
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/18498/23

Провадження № 2/127/2269/23

У Х В А Л А

Іменем України

16 жовтня 2023 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області у складі:

головуючого суддіБойко В.М.,

при секретарі Поперечної А.О.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_2 , в інтересах якого діє ОСОБА_1 , до Вінницької обласної організації «Товариства сприяння обороні України» про стягнення невиплаченої заробітної плати при звільненні, компенсації за невикористану відпустку, лікарняні та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького міського суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 , в інтересах якого діє ОСОБА_1 , до Вінницької обласної організації «Товариства сприяння обороні України» про стягнення невиплаченої заробітної плати при звільненні, компенсації за невикористану відпустку, лікарняні та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

16.10.2023 року представником відповідача ОСОБА_3 подано клопотання про залучення голови ліквідаційної комісії ОСОБА_4 до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спорую. Клопотання мотивовано тим, що ВОО «Товариство сприяння обороні України» перебуває у стані припинення. Ліквідатором призначено Гончаренко І.В., який вчиняє дії щодо розпорядження майном, активами та займається усіма процесуальними питаннями. З огляду на викладене представник відповідача вважає, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки саме голови ліквідаційної комісії Гончаренко І.В.

Також, 16.10.2023 року представником відповідача ОСОБА_3 подано клопотання про залучення Громадської організації «Товариство сприяння обороні України» до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору. Клопотання мотивовано тим, що відповідно до статутуВінницької обласної організації Товариства сприяння обороні України остання є відокремленим підрозділом Громадської організації «Товариство сприяння обороні України». З огляду на викладене представник відповідача вважає, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки саме Громадської організації «Товариство сприяння обороні України».

В судове засідання представник відповідача Бездітна Т.В. не з`явилася, про дату, час та місце судового засідання повідомлялася належним чином.

Представник позивача ОСОБА_1 в судовому засіданні не заперечував, щодо задоволення клопотання у частині залучення у якості третьої особи Громадської організації «Товариство сприяння обороні України», та заперечив щодо залучення у якості третьої особи Голови ліквідаційної комісії Гончаренка І.В.

Дослідивши клопотання та матеріали справи, суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 42 ЦПК України у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Згідно з положеннями ч. 3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Щодо залучення голови ліквідаційної комісії Гончаренко І.В. до участі у даній справі в якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору, суд зазначає наступне.

Як вбачається із копії витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 23.03.2023 Вінницька обласна організація Товариство сприяння обороні Україниперебуває в стані припинення (21 вересня 2021 рік, 1001741100014002968, внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ним органу щодо припинення юридичної особи в результаті її ліквідації. Відомості про комісію з припинення: ОСОБА_4 , АДРЕСА_1 - ліквідатор. Члени ліквідаційної комісії: Конончук Олександр Володимирович, Фесенко Артем Олександрович, Смішний Роман Вікторович, Карманніков Максим Олександрович.

Відповідно до ч. 4 ст. 105 ЦК України до комісії з припинення юридичної особи (комісії з реорганізації, ліквідаційної комісії) або ліквідатора з моменту призначення переходять повноваження щодо управління справами юридичної особи. Голова комісії, її члени або ліквідатор юридичної особи представляють її у відносинах з третіми особами та виступають у суді від імені юридичної особи, яка припиняється.

Аналізуючи наведені положення, суд не вбачає підстав для залучення ліквідатора Вінницька обласна організація Товариство сприяння обороні УкраїниГончаренка І.В. у якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору, адже останній, відповідно до вищевказаної норми права, наділений повноваженнями, в тому числі, виступати у суді від імені юридичної особи, яка припиняється.

Щодо залучення до участі у даній справі Громадської організації «Товариство сприяння обороні України» у якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору, суд зазначає наступне.

Як вбачається із Статуту Вінницької обласної організації Товариство сприяння обороні України остання є відокремленим підрозділом Громадської організації «Товариство сприяння обороні України».

Окрім того, згідно копії витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 23.03.2023 засновниками Вінницької обласної організації Товариство сприяння обороні України являється Громадська організація «Товариство сприяння обороні України».

З урахуванням наведеного, з метою об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі Громадську організацію «Товариство сприяння обороні України» у якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

З огляду на залучення судом третьої особи, враховуючи положення ч. 3 ст. 187 ЦПК України (відповідно до ст. 10 ЦПК України застосовується аналогія закону), суд зобов`язує позивача не пізніше двох днів з моменту отримання копії цієї ухвали направити третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до наступного засідання.

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника відповідача ОСОБА_3 про залучення голови ліквідаційної комісії Гончаренко Іллі Валентиновича до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору відмовити.

Клопотання представника відповідача ОСОБА_3 про залучення Громадської організації «Товариство сприяння обороні України» до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору задовольнити.

Залучити до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Громадську організацію «Товариство сприяння обороні України» (просп. Перемоги, буд. 52/2, м. Київ, код ЄДРПОУ 00014611).

Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення ухвали направити третій особі Громадській організації «Товариство сприяння обороні України» (просп. Перемоги, буд. 52/2, м. Київ, код ЄДРПОУ 00014611) копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до наступної дати засідання.

Запропонувати третій особі протягомп`яти днівз дня вручення ухвали надати суду пояснення з викладом міркувань та аргументації щодо позову (на його підтримку або заперечення проти позову), а також документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснення щодо позову і доданих до них доказів іншим учасникам справи; іншим учасникам справи - копію пояснення щодо позову та доданих до нього документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено17.10.2023
Номер документу114181181
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —127/18498/23

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бойко В. М.

Рішення від 23.01.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бойко В. М.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бойко В. М.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бойко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні