Ухвала
від 16.10.2023 по справі 915/1560/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

про залишення позову без руху

16 жовтня 2023 року Справа № 915/1560/23

м. Миколаїв.

Суддя Господарського суду Миколаївської області Коваль C.М.,

розглянувши матеріали

позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроальянс",

56000, Миколаївська область, Баштанський район, смт. Казанка, вул. Героїв України, 1Б; e-mail: agrogroup.jur@gmail.com;

до Другого відділу ДВС у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса),

55601, Миколаївська область, м. Новий Буг, вул. Героїв Небесної Сотні, 1А;

про зняття арешту з майна.,-

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) "Агроальянс" звернулося до Другого відділу ДВС у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) (далі - орган ДВС) з позовною заявою, з наступною вимогою:

"Зняти арешт із транспортних засобів Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроальянс" (ЄДРПОУ 31935438 місцезнаходження: 56000 Миколаївська обл, Баштанський р-н, смт. Казанка, вул. Героїв України, буд. 1Б), що перебувають під арештом відповідно до листа вих. № 2457 від 13.06.2008 року Казанківської ДВС".

Позивач також просить стягнути з орган ДВС грошові кошти на відшкодування витрат з оплати позовної заяви судовим збором.

Позов обґрунтовано тим, що на транспортні засоби органом ДВС накладено арешт у 2008 році, власником яких є ТОВ "Агроальянс", і наявність вказаного арешту перешкоджає у здійсненні зняття з обліку/реєстрації транспортних засобів не придатних до використання (списання).

Дана позовна заява не може бути прийнятою і її належить залишити без руху у зв`язку з таким.

Згідно процесуального законодавства, позовна заява повинна містити, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб) сторін та інших учасників справи; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України. Позивач зобов`язаний додати до позовної заяви докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів)(п.п. 2, 5 ч. 3 ст. 162, ч. 2 ст. 164 ГПК України).

Позивачем зазначені вимоги законодавства не виконано.

Так, дана позовна заява не містить повного найменування відповідача та вказано невірний ідентифікаційний код юридичної особи - Другого відділу ДВС у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Також, всупереч, ч. 2 ст. 164 ГПК України позивачем до позовної заяви не додано доказів підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, а саме докази права власності ТОВ "Агроальянс" на автотранспортні засоби, з яких позивач просить зняти арешт.

Згідно ч.ч. 1-4 ст. 174 ГКУ України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ураховуючи викладене, позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю "Агроальянс" підлягає залишенню без руху.

Ураховуючи викладене, керуючись ст.ст. 162, 174, 176, 234 ГПК України, -

У Х В А Л И В:

1. Залишити позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Агроальянс" без руху.

2. Встановити позивачу строк для усунення недоліку позовної заяви, зазначеного у мотивувальній частині ухвали, - п`ять днів з дня вручення даної ухвали.

Звернути увагу позивача на те, що у випадку подання суду документів на усунення недоліків позову, до них належить додати докази направлення цих документів на адресу відповідача.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://mk.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, проте заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя С.М. Коваль.

Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено18.10.2023
Номер документу114185772
СудочинствоГосподарське
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —915/1560/23

Ухвала від 02.11.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні