Ухвала
від 16.10.2023 по справі 155/1351/23
ГОРОХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №155/1351/23

Провадження №2-о/155/97/23

УХВАЛА

про проведення судового засідання у режимі відеоконференцзв`язку

16 жовтня 2023 року м.Горохів

Горохівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Яремчук С.М.;

за участю секретаря судового засідання Задурської К.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі засідань м.Горохів цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа: Горохівська державна нотаріальна контора,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Горохівського районного суду Волинської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа: Горохівська державна нотаріальна контора.

Ухвалою судді Горохівського районного суду Волинської області від 05 вересня 2023 року відкрито провадження у справі та призначено судове засідання.

13.10.2023 від представника заявника адвоката Довгун Надії Василівни до суду надійшла заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. У клопотанні ОСОБА_2 вказує на значну територіальну віддаленість її місця розташування від місця розгляду справи, можливістю оголошення повітряних тривог по Україні, у зв`язку з чим вона не має можливості приймати безпосередню участь в судовому засіданні.

Вивчивши подане клопотання, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.1-3 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Враховуючи вищенаведене, строки подання клопотання, наявну технічну можливість провести судове засідання у режимі відеоконференції позамежами приміщеннясуду, суд вважає клопотання представника заявника адвоката Довгун Надії Василівни підставним і таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись, ст.ст.212, 353 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника заявника адвоката Довгун Надії Василівни задовольнити.

Судове засіданняу цивільнійсправі за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа: Горохівська державна нотаріальна контора,призначене на 11 годину 00 хвилин 17 жовтня 2023 року, провести у режимі відеоконференції з можливістю участі представника заявника ОСОБА_2 у судовому засіданні поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «Easy Con».

Роз`яснити представнику заявника ОСОБА_2 , що відповідно до ч.5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

З метоюзабезпечення своєчасногопроведення відеоконференціїкопію ухвалинадіслати представнику заявника ОСОБА_2 .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет http://gr.vl.court.gov.ua/sud0302/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Горохівського районного суду

Волинської області С.М. Яремчук

СудГорохівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено18.10.2023
Номер документу114185924
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —155/1351/23

Рішення від 17.10.2023

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Яремчук С. М.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Яремчук С. М.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Яремчук С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні