Ухвала
від 16.10.2023 по справі 288/2790/23
ПОПІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 288/2790/23

Провадження № 2/288/475/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 жовтня 2023 року смт. Попільня

Суддя Попільнянського районного суду Житомирської області Зайченко Є. О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Андрушківської сільської ради, Житомирського району, Житомирської області про зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до Андрушківської сільської ради, Житомирського району, Житомирської області про зобов`язання вчинити дії.

При вирішенні питання про відкриття провадження по справі суддею встановлено, що подана позовна заява не відповідає вимогам, викладеним у статті 177 ЦПК України, а саме до матеріалів позовної заяви позивачем не додано документи, що підтверджують сплату судового збору.

Відповідно до частини четвертої статті 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

В поданому позові ОСОБА_1 заявлено дві позовні вимоги майнового та немайнового характеру, а саме: - зобов`язати Андрушківську сільську раду виділити ОСОБА_1 в натурі (на місцевості) земельну частку (пай) площею 6,47 в умовних кадастрових гектарах; - зобов`язати Андрушківську сільську раду надати дозвіл ОСОБА_1 на виготовлення документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Відповідно до статті 4 Закону України «Про судовий збір», за подання до суду позовної заяви: - немайнового характеру, яка подана фізичною особою, з 01 січня 2023 року встановлено ставки судового збору 0.4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1073.60 гривень.

Позивачем додано до матеріалів справи квитанцію про сплату судового збору в розмірі 1073.60 гривень за заявлену позовну вимогу майнового характеру, разом з тим документи, які підтверджують сплату судового збору за заявлену позовну вимогу немайнового характеру, а саме про зобов`язання надати дозвіл на виготовлення документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки в натурі (на місцевості), позивачем до матеріалів справи не додано.

Враховуючи вищевикладене, позивачу належить додати до матеріалів позовної заяви документи, що підтверджують сплату ним судового збору за одну позовну вимогу немайнового характеру в розмірі 1073.60 гривень.

Реквізити для сплати судового збору: отримувач коштів: ГУК у Жит.обл/ТГ смтПопільня22030101. Банк отримувача Казначейство України (ел. адм. подат.). Код банку отримувача (МФО) 899998. Рахунок отримувача UA878999980313151206000006743. Код класифікації доходів бюджету 22030101. Призначення платежу*;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Попільнянський районний суд Житомирської області (назва суду, де розглядається справа).

Відповідно до частини першої статті 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Частиною другою вказаної статті встановлено, що в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

За наведених обставин, позивачу слід надати термін для виправлення зазначених недоліків у відповідності до вимог Цивільного процесуального кодексу України.

Керуючись статтею 185 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Андрушківської сільської ради, Житомирського району, Житомирської області про зобов`язання вчинити дії залишити без руху та надати позивачу строк для виправлення недоліків, не більше як 10 (десять) днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачу, що якщо він відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 ЦПК України, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Ухвала суду в частині визначення розміру судових витрат може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її отримання безпосередньо до Житомирського апеляційного суду.

Суддя Попільнянського

районного суду Є. О. Зайченко

СудПопільнянський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено18.10.2023
Номер документу114187421
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —288/2790/23

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні