Ухвала
від 24.09.2010 по справі 11/б-1247
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"24" вересня 2010 р. Справа № 11/Б-1247

УХВАЛА

Господарський суд Терно пільської області

у складі

Розглянув справу

Боржник: Товариство з об меженою відповідальністю "Ко зова-цукор", вул. Заводська,1 см т. Козова Тернопільської обл асті.

Суддя: Сидорук А.М.

За участю представників с торін:

Боржника: Гевяк П.І. - пр едставник ліквідатора

Кредиторів: Папа Н.І.- пре дставник Козівської МДПІ

Суть справи: Постано вою господарського суду Терн опільської області від 15 черв ня 2010 року боржника: Товариств о з обмеженою відповідальніс тю "Козова-цукор", вул. Заводсь ка,1 смт. Козова Тернопільсько ї області, ідентифікаційний код 31104342 - визнано банкрутом; від крито ліквідаційну процедур у банкрута та ліквідатором б анкрута призначено Колісник а Андрія Олеговича, АДРЕСА_ 1, ліцензія серії АВ НОМЕР _1 від 17.03.2010 року видана Держав ним департаментом з питань б анкрутства.

Ліквідатор банкрута пода в господарському суду на зат вердження звіт ліквідатора т а ліквідаційний баланс.

Розглянувши матеріали с прави, зокрема, звіт ліквідат ора та додані до нього докуме нти, заслухавши пояснення пр едставників ліквідатора, кре дитора, суд встановив:

Статтею 32 Закону Україн и „Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” встановле но, що за результатами роботи ліквідатора, останній подає господарському суду ліквіда ційний баланс. Господарський суд після заслуховування лі квідатора виносить ухвалу пр о затвердження ліквідаційно го балансу або призначення н ового ліквідатора.

Якщо за результатами лікві даційного балансу не залишил ося майна після задоволення вимог кредиторів, господарсь кий суд виносить ухвалу про л іквідацію юридичної особи.

Згідно п. 3 ст. 51 Закону, кредит ори мають право заявити свої претензії до боржника, який л іквідується, в місячний стро к з дня публікації оголошенн я про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом.

Як вбачається з матеріалів справи, оголошення про визна ння боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю "Козова-цукор", вул. Заводська ,1 смт. Козова Тернопільської о бласті, ідентифікаційний код 31104342 банкрутом та призначення ліквідатором банкрута Коліс ника А.О. опубліковано в газет і “Голос України” № 117 (4867) від 26 че рвня 2010 року.

В місячний строк з дня публі кації оголошення про визнанн я боржника, який ліквідуєтьс я, банкрутом до господарсько го суду Тернопільської облас ті надійшла одна заява креди тора про визнання грошових в имог відносно боржника.

Ухвалою господарського с уду Тернопільської області в ід 07.09.2010р. визнано грошові вимог и кредитора Козівської міжра йонної державної податкової інспекції вул Грушевського, 48 смт. Козова Тернопільської о бласті на суму 984640,58 грн. відносн о боржника товариства з обме женою відповідальністю "Козо ва-цукор", вул. Заводська,1 смт. К озова Тернопільської област і, ідентифікаційний код 31104342.

Реалізуючи повноваження ліквідатора передбачені ст.2 5 Закону України «Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом»ліквідатором з метою зд ійснення інвентаризації май на та формування ліквідаційн ої маси були направлені запи ти до Головного управління Д ержкомзему у Тернопільській області - відносно наявності у банкрута земельних діляно к; Козівського районного бюр о технічної інвентаризації - відносно наявності у банкру та об'єктів нерухомості (буди нків, споруд, незавершеного б удівництва чи ін.); Головного д ержавного інспектора Держте хнагляду в Козівському район і - відносно наявності у банкр ута сільськогосподарської т ехніки; 3-тє ВРЕР УДАІ УМВСУ у Т ернопільській області - відн осно наявності у банкрута тр анспортних засобів; Головног о управління статистики у Те рнопільській області - відно сно наявності у банкрута кор поративних прав.

Згідно з відповідями на за пити, які отримані від зазнач ених вище установ, а також інф ормації що міститься в матер іалах справи встановлено, що товариство-банкрут не має у в ласності транспортних засоб ів, також у товариства відсут ні об'єкти нерухомості, земел ьні ділянки чи корпоративні права.

22.06.2010 року на адресу керівни ка та органів управління ТзО В «Козова-Цукор»було направл ено лист, в якому роз'яснено п равові наслідки визнання бор жника банкрутом. На виконанн я вимог Закону України «про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом»за Актами прийма ння-передачі від 30.06.2010 року, лік відатором була прийнята доку ментація банкрута, печатки т а штампи товариства. (Акт прий мання-передачі документів ві д 30.06.2010 року). В силу ст. 25 Закону Ук раїни на ліквідатора покладе ний обов'язок по передачі у вс тановленому порядку на збері гання документів банкрута, я кі відповідно до нормативно- правових документів підляга ють обов'язковому зберіганню . Станом на дату подання звіту та ліквідаційного балансу н а затвердження господарсько го суду вся документація бан крута, що підлягала передачі до архівної установи на збер ігання, є переданою. (Довідка а рхівного відділу Козівської РДА №190/01-8 від 01.09.2010 року).

В ході здійснення ліквіда ційної процедури ліквідатор ом проведена інвентаризація майна. Згідно з інвентаризац ійним описом №1 товарно-матер іальних цінностей ТзОВ «Козо ва-Цукор»від 30.06.2010 року у банкру та відсутнє майно, яке можна б уло б включити в ліквідаційн у масу для подальшого продаж у для задоволення вимог можл ивих кредиторів. Під час здій снення ліквідаційної процед ури ліквідатором не виявлено майна банкрута, яке б знаходи лось у третіх осіб.

Дебіторська заборговані сть банкрута, яка зазначена в заяві про порушення справи п ро банкрутство в сумі 7 051 432,32 грн . на підставі Договору про від ступлення права вимоги №27/1/05-2010 від 27.05.2010 року була відступлена на новому кредитору - ТзОВ «Хо ростківський цукровий завод »до моменту порушення справи про банкрутство. При передач і документації банкрута голо ва ліквідаційної комісії ТзО В «Козова-Цукор»поставив до відома ліквідатора про здійс нення відступлення права вим оги та передачу документів, щ о підтверджують дебіторську заборгованість новому креди тору.

На виконання ч.З ст.23 Закон у України «Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом»в офіційних друкованих органа х (газета „Голос України" №117 (4867) від 26.06.2010 року) були опублікова ні відомості про визнання бо ржника банкрутом.

З метою з'ясування кредит орів банкрута, окрім опублік ування в офіційних друковани х органах відомостей про виз нання боржника банкрутом, лі квідатором були направлені з апити до Козівської міжрайон ної ДПІ - відносно існування з аборгованості банкрута пере д державними та іншими цільо вими фондами; Управління Пен сійного фонду України в Козі вському районі Тернопільско ї області - відносно існуванн я заборгованості банкрута пе ред пенсійним фондом; Зборів ської міжрайонної виконавчо ї дирекції фонду соціального страхування з тимчасової вт рати працездатності - віднос но існування заборгованості банкрута перед фондом соціа льного страхування з тимчасо вої втрати працездатності; В ідділення виконавчої дирекц ії фонду соціального страхув ання від нещасних випадків н а виробництві та професійних захворювань України в Зборі вському та Козівському район ах Тернопільскої області -ві дносно існування заборгован ості банкрута перед фондом с оціального страхування від н ещасних випадків на виробниц тві та професійних захворюва нь України; Козівського райо нного центру зайнятості - від носно існування заборговано сті банкрута перед фондом за гальнообов'язкового державн ого соціального страхування України на випадок безробіт тя.

Відділення виконавчої д ирекції фонду соціального ст рахування від нещасних випад ків на виробництві та профес ійних захворювань України в Зборівському та Козівському районах Тернопільскої облас ті звернулося до ліквідатора із заявою про визнання грошо вих вимог відносно ТОВ "Козов а-цукор" в сумі 50783,83 грн. капітал ізованих платежів для покрит тя витрат фонду. Зазначена за боргованість визнана ліквід атором та включена до складу кредиторських вимог банкрут а.

Наказом господарського суду Тернопільської області у справі №3/7-105 від 19.08.2009 року стяг нуто з ТзОВ «Козова-Цукор» на користь Аварійно-рятувально го загону спеціального призн ачення Головного управління Міністерства надзвичайних с итуацій України в Тернопільс ькій області - 9960,72 грн. боргу, 2222,14 грн. інфляційних нарахувань, 297,98 грн. - 3% річних, 198,88 грн. поверне ння витрат по оплаті державн ого мита, 118,00 грн. витрат на інфо рмаційно-технічне забезпече ння судового процесу. Всього на загальну суму - 12797,72 грн. Зазн ачена заборгованість визнан а ліквідатором та включена д о складу кредиторських вимог банкрута.

Наказом господарського с уду Тернопільської області у справі № 5/79-1522 від 13.10.2009 року стягн уто з ТзОВ «Козова-Цукор»на к ористь Аварійно-рятувальног о загону спеціального призна чення Головного управління М іністерства надзвичайних си туацій України в Тернопільсь кій області - 1102,04 грн. пені. Зазн ачена заборгованість визнан а ліквідатором та включена д о складу кредиторських вимог банкрута.

Відділ державної виконав чої служби Козівського район ного управління юстиції. При виконанні наказу господарсь кого суду Тернопільської обл асті у справі №3/7-105 від 19.08.2009 року державним виконавцем відділ у ДВС Козівського районного управління юстиції винесено постанову про стягнення з бо ржника ТОВ "Козова-цукор" вико навчого збору в сумі 1279,77 грн. За значена заборгованість визн ана ліквідатором та включена до складу кредиторських вим ог банкрута.

Жодні інші кредитори в пер едбачений Законом України «П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом»спосіб та тер мін не звернулися.

На адресу ліквідатора над ійшов лист Козівської МДПІ з а № 4425/09/29-111 від 14.07.2010 року, яким ДПІ п овідомила поточні рахунки ба нкрута. Станом на день підгот овки вказаного звіту всі пот очні рахунки банкрута відкри ті в установах банків є закри тими (відповідні довідки бан ківських установ про закритт я рахунків наявні в матеріал ах справи).

Відділ державної виконавч ої служби Козівського районн ого управління юстиції на на дісланий ліквідатором запит повідомив, що на виконанні у Д ВС не перебуває виконавчих д окументів про стягнення кошт ів з банкрута (відповідь №5713 ві д 20.08.2010 року).

У відповідності до Витяг у з Державного реєстру обтяж ень рухомого майна про подат кові застави за №28066961 та Витягу з Єдиного реєстру заборон ві дчуження об'єктів нерухомого майна за №28067048 інформація про о бтяження майна банкрута ТОВ "Козова-цукор" відсутня, арешт ів немає.

Станом на дату подання звіт у та ліквідаційного балансу, вимоги кредиторів, що зазнач ені в додатку до цього звіту, є непогашеними по причині від сутності у банкрута майнових та фінансових активів.

Станом на дату розгляду зв іту ліквідатора пропозицій в ід санаторів, інвесторів, зас новників товариства та інших бажаючих осіб, стосовно полі пшення фінансової долі товар иства, не надходило.

У відповідності до п.5 ст.32 За кону України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м»якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підляга ють включенню до ліквідаційн ої маси, він зобов'язаний пода ти господарському суду лікві даційний баланс, який засвід чує відсутність у банкрута м айна.

У відповідності до п.2 ст.32 За кону України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м»якщо за результатами лікві даційного балансу після задо волення вимог кредиторів не залишилося майна, господарсь кий суд виносить ухвалу про л іквідацію юридичної особи - б анкрута.

Таким чином, враховуючи, що по результатах розгляду лікв ідаційного балансу у банкрут а немає ні майна, ні коштів для погашення заборгованості пе ред кредиторами, ліквідатор виконав свої повноваження у відповідності з вимогами Зак ону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “ по виявленню майнових акти вів банкрута, а тому звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс підлягають затвердженню господарським судом.

У відповідності до ст.31 п.6 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом” вимоги, не задоволені за н едостатністю майна, вважають ся погашеними.

Відповідно до ст.39 Закону У країни „Про державну реєстра цію юридичних та фізичних ос іб-підприємців” у разі, якщо п ісля завершення ліквідаційн ої процедури в процесі банкр утства, яка встановлена зако ном, судом постановляється р ішення про ліквідацію юридич ної особи - банкрута, суд що в иніс відповідне рішення, в де нь набрання ним законної сил и направляє його державному реєстратору за місцезнаходж енням юридичної особи-банкру та для проведення державної реєстрації припинення юриди чної особи.

Враховуючи вищезазначене, суд направляє ухвалу держав ному реєстратору Козівської районної державної адмініст рації для проведення державн ої реєстрації припинення юри дичної особи Товариства з об меженою відповідальністю " К озова-цукор", вул. Заводська,1 с мт. Козова Тернопільської об ласті, ідентифікаційний код 31104342.

На підставі наведеного, кер уючись ст.ст.5,31п.6,32,40,51 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”, госпо дарський суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт л іквідатора та ліквідаційний баланс у справі № 11/Б-1247 по Товар иству з обмеженою відповідал ьністю " Козова-цукор", вул. Зав одська,1 смт. Козова Тернопіль ської області, ідентифікацій ний код 31104342.

2. Товариство з обмеженою ві дповідальністю "Козова-цуко р", вул. Заводська,1 смт. Козова Т ернопільської області, ідент ифікаційний код 31104342 - ліквідув ати як юридичну особу.

3. Грошові вимоги кредито рів: Козівської міжрайонної державної податкової інспек ції, вул Грушевського,48 смт. Ко зова Тернопільської області в сумі 984640,58 грн.; Відділення вик онавчої дирекції фонду соціа льного страхування від нещас них випадків на виробництві та професійних захворювань У країни в Зборівському та Коз івському районах Тернопільс кої області, смт.Козова Терно пільської області, вул..Груше вського,25 в сумі 50783,83 грн.; Аварій но-рятувального загону спеці ального призначення Головно го управління Міністерства н адзвичайних ситуацій Україн и в Тернопільській області, м .Тернопіль, вул..Київська, 21 в су мі 13899,76 грн.; Відділу державної в иконавчої служби Козівськог о районного управління юстиц ії, смт.Козова Тернопільсько ї області, вул..Дорошенка, 3 в су мі 1279,77 грн. відносно борж ника товариства з обмеженою відповідальністю " Козова-цу кор", вул. Заводська,1 смт. Козов а Тернопільської області, ід ентифікаційний код 31104342 - вважа ти погашеними.

4. Козівській міжрайонній державній податковій інспек ції, смт.Козова Тернопільськ ої області, вул..Грушевського , 48 зняти з обліку Товариство з обмеженою відповідальністю " Козова-цукор", вул. Заводська ,1 смт. Козова Тернопільської о бласті, ідентифікаційний код 31104342 як платника податків та в ідомості про зняття з обліку боржника як платника податк ів надіслати ліквідатору Кол існику Андрію Олеговичу, АД РЕСА_1 та органу державної р еєстрації банкрута.

5. Ухвалу про ліквідацію юри дичної особи - банкрута нап равити державному реєстрато ру за місцем реєстрації юрид ичної особи - Козівській рай онній державній адміністрац ії для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про проведення держаної реєстра ції припинення юридичної осо би Товариства з обмеженою ві дповідальністю" Козова-цукор ", вул. Заводська,1 смт. Козова Те рнопільської області, іденти фікаційний код 31104342.

6. Провадження у справі № 11/Б -1247 - припинити.

7. Ухвалу направити б оржнику, Козівській міжрайон ній державній податковій інс пекції, вул Грушевського,48 смт . Козова Тернопільської обла сті; Відділенню виконавчої д ирекції фонду соціального ст рахування від нещасних випад ків на виробництві та профес ійних захворювань України в Зборівському та Козівському районах Тернопільскої облас ті, смт.Козова Тернопільсько ї області, вул..Грушевського,25 ; Аварійно-рятувальному заго ну спеціального призначення Головного управління Мініст ерства надзвичайних ситуаці й України в Тернопільській о бласті, м.Тернопіль, вул..Київс ька, 21; Відділу державної вико навчої служби Козівського ра йонного управління юстиції, смт.Козова Тернопільської об ласті, вул..Дорошенка, 3; Сектор у з питань банкрутства у Терн опільській області Державно го департаменту з питань бан крутства, вул. Київська, 3а, м. Те рнопіль; Тернопільському обл асному управлінню статистик и, вул. Над ставом, 10, м. Тернопіл ь; Державному реєстратору Ко зівської районної державної адміністрації, смт.Козова Те рнопільської області та лікв ідатору Коліснику А.О., АДРЕ СА_1.

Суддя

Дата ухвалення рішення24.09.2010
Оприлюднено01.10.2010
Номер документу11419033
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/б-1247

Ухвала від 07.09.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 13.09.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 27.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 31.05.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 24.09.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні