Ухвала
від 12.10.2023 по справі 953/22692/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа№ 953/22692/21

н/п 2-а/953/36/23

УХ ВА ЛА

"12" жовтня 2023 р. Київський районний суд м. Харкова в складі:

головуючого судді Зуб Г.А.

за участю секретаря Черниш О.М.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в м. Харкові адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 (місцеперебування: АДРЕСА_1 ) до лісничого Первомайського лісництва ДП «Зміївський лісгосп ХОУЛМГ» Яковлева Віталія Вікторовича (місцезнаходження: м. Зміїв, вул. Соборна, 7) про накладання адмінстративного стягнення №000032 від 16 листопада 2021 року винесеної лісничим Первомайського лісництва Яковлевим Віталієм Вікторовичем,-

в с т а н о в и в :

30.11.2021 року до суду надійшов адміністративний позов за, в якому позивач просить визнати дії лісничого Первомайського лісництва ДП «Зміївський лісгосп ХОУЛМГ» Яковлева Віталія Вікторовича, щодо складання протоколу №000032 від 16 листопада 2021 року про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) за ст.65 КУпАП протиправними; скасувати постанову про накладення адміністративного стягнення №000032 від 16 листопада 2021 року винесену лісничим Первомайського лісництва ДП «Зміївський лісгосп ХОУЛМГ» Яковлевим Віталієм Вікторовичем про притягнення до адмінстративної відповідальності ОСОБА_1 ,я кою позивача притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.65 КупАП та накладено адмінстративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 238,00 грн.; стягнути з ДП «Зміївський лісгосп ХОУЛМГ» судові витрати в розмірі 479,00 (чотириста сімдесят дев`ять) грн.

Ухвалою судді від 28.12.2021 прийнято до розгляду вказану позовну заяву та відкрито провадження в ній у порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідач скористався своїм правом на подання відзиву по справі.

На адресу суду надійшло клопотання від представника ДП «Ліси України» про заміну неналежного відповідача по справі на належного ДП «Ліси України», оскільки останній є правонаступником прав та обов`язків ДП «Зміївське лісове господарство».

Учасники судового розгляду в судове засідання не з`явились, повідомлені належним чином та своєчасно, проте судове засідання може бути проведено за їх відсутності відповідно до ст. 268 КАС України. Від позивача надійшла до суду заява про проведення судового засідання за його відсутності та просив клопотання про заміну відповідача задовольнити.

Згідно з чч. 3,5,6 ст. 48 КАС України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Під час вирішення питання про залучення співвідповідача чи заміну належного відповідача суд враховує, зокрема, чи знав або чи міг знати позивач до подання позову у справі про підставу для залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Так, у зв`язку з тим, що Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» є правонаступником прав та обов`язків ДП «Зміївське лісове господарство», службовою особою якого був відповідач, та позивач надав згоду на заміну відповідача по

справі на належного, тому суд вважає за необхідне замінити неналежного відповідача у справі - лісничого Первомайського лісництва ДП «Зміївський лісгосп ХОУЛМГ» Яковлева Віталія Вікторовича на належного відповідача Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України», а тому клопотання представника ДП «Ліси України» підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 48 КАС України, -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання представника ДП «Ліси України» про заміну неналежного відповідача на належного задовольнити.

Замінити неналежного відповідача - лісничого Первомайського лісництва ДП «Зміївський лісгосп ХОУЛМГ» Яковлева Віталія Вікторовича на належного відповідача Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України», по адміністративній справі за позовною заявою ОСОБА_1 (місцеперебування: АДРЕСА_1 ) до лісничого Первомайського лісництва ДП «Зміївський лісгосп ХОУЛМГ» Яковлева Віталія Вікторовича (місцезнаходження: м. Зміїв, вул. Соборна, 7) про накладання адмінстративного стягнення №000032 від 16 листопада 2021 року винесеної лісничим Первомайського лісництва Яковлевим Віталієм Вікторовичем.

Слухання справи відкласти до 08 листопада 2023 року о 15 год. 30 хв. для виклику відповідача.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідач має право в цей же строк надіслати позивачу, за наявності - іншим відповідачам, третім особам копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Г.А. ЗУБ

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення12.10.2023
Оприлюднено18.10.2023
Номер документу114194178
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу охорони навколишнього природного середовища, зокрема щодо

Судовий реєстр по справі —953/22692/21

Рішення від 14.12.2023

Адміністративне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

Ухвала від 12.10.2023

Адміністративне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

Ухвала від 28.12.2021

Адміністративне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні