Ухвала
від 17.10.2023 по справі 147/1087/23
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 147/1087/23

Провадження № 2/147/306/23

У Х В А Л А

іменем України

17 жовтня 2023 року смт Тростянець

Тростянецький районний суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Борейко О. Г.,

із секретарем Прокопенко В. М.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Другої Тростянецької державної нотаріальної контори про зняття заборони,

ВСТАНОВИВ:

15 серпня 2022 року до Тростянецького районного суду Вінницької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 в якій вона просить зняти заборону відчуження об`єкту нерухомого майна - житлового будинку з господарськими спорудами, який розташований по АДРЕСА_1 , яка проведена 16 липня 2007 року за №5304159 реєстратором Другої Тростянецької державної нотаріальної контори.

Ухвалою суду від 18 серпня 2022 року, зокрема, постановлено:

- прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Другої Тростянецької державної нотаріальної контори про зняття заборони;

- розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження;

- призначити підготовче засіданняна 13.00 годину 18 вересня 2023 рокув приміщенні Тростянецького районного суду Вінницької області;

- запропонувати відповідачу відповідно до вимогст.178 ЦПК України, подати у строк до п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

- роз`яснити, що відповідно до ч.1ст. 193 ЦПК Українивідповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву;

- роз`яснити позивачу, що протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов, позивач має право подати відповідь на відзив, яка має відповідати вимогам ч. 3-5ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду, позивачем повинна бути надіслана іншим учасникам справи;

- встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень відповідно дост. 180 ЦПК України, які мають відповідати вимогам ч. 3-5ст. 178 ЦПК Українита роз`яснити, що копію заперечення відповідач одночасно з поданням до суду надсилає іншим учасникам справи;

- витребувати з КП "Тульчинське міжрайонне бюро інвентаризації" (23600, Вінницької області м.Тульчин вул. 1-го Травня, 21) архівні інвентарні справи на житлові будинки по АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 ;

- витребувати від приватного нотаріусаТростянецького нотаріальногоокругу ВірськоїАлли Іванівни договір застави №013/035-11/615 від 09.10.2001 року між банком «Аваль» та ОСОБА_2 ;

- витребувати від приватного нотаріусаТростянецького нотаріальногоокругу ВихватнюкЛюдмили Андріївни договір купівлі-продажу приміщення майнового комплексу, який розташованиий в АДРЕСА_1 .

18 вересня 2023 року від відповідача надійшов відзив на позовну заяву.

У зв`язку із неявкою сторін та невиконанням вимог ухвали суду про надання витребуваних доказів підготовче засідання відкладено на 17 жовтня 2023 року.

В підготовче засідання 17.10.2023 учасники не з`явились.

17.10.2023 від позивача ОСОБА_1 надійшло клопотання про продовження строку підготовчого засідання у зв`язку з тим, що суду не надані на запит документи Тульчинського інвентарбюро, приватного нотаріуса Вірської А.І. та приватного нотаріуса Вихватнюк Л. А. Просить повторно направити запити та розглянути клопотання буз її присутності.

Відповідач 1.10.2023 направив на адресу суду заяву про розгляд справи за відсутності законного представника Другої тростянецької державної нотаріальної контори Вінницької області.

Дослідивши матеріали справи та подані клопотання суд дійшов таких висновків.

Згідно із ч. 2 ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу;

Приписами п. 4 ч. 2 ст. 223 ЦПК України унормовано, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з підстав: необхідності витребування нових доказів.

Відповідно до ч.6 ст.198 ЦПК України, у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Також суд зазначає, що відповідно до ч. 3 ст. 189 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Оскільки строк підготовчого провадження, передбачений ст. 189 ЦПК України, закінчується 17 жовтня 2023 року, а витребувані судом докази ухвалою суду від 18.08.2023 не надійшли, однак позивач наполягає на їх витребуванні, оскільки вони мають значення для правильного розгляду справи, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання та продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 ЦПК Україниздійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно з п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК Українисуд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Частиною 4 ст. 83 ЦПК Українивизначено, якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Відповідно до ч. 1, ч. 2, ч. 3, ч. 6, ч. 7, ч. 8, ч. 9 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Виходячи з характеру та предмету спірних правовідносин, змісту заявлених позовних вимог, конкретних обставин справи, у зв`язку з невиконанням вимог ухвали суду від 18 серпня 2023 року, суд вважає, що необхідно повторно витребувати зазначені позивачем документи.

Керуючись ст. ст. 189, 197, 198, 223, 260, 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Підготовче засідання з розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Другої Тростянецької державної нотаріальної контори про зняття заборони, відкласти на 09 годину 00 хвилин 03 листопада 2023 року, яке відбудеться в приміщенні Тростянецького районного суду Вінницької області, що за адресою: вул. Соборна, 21, смт Тростянець, Гайсинський район, Вінницька область.

Продовжити підготовче провадження по даній цивільній справі на тридцять днів.

В підготовче засідання викликати сторони, шляхом направлення копії даної ухвали та повідомити про наслідки неявки в підготовче засідання.

У зв`язку з невиконанням вимог ухвали суду від 18 серпня 2023 року повторно витребувати від КП "Тульчинське міжрайонне бюро інвентаризації", приватного нотаріуса Тростянецького нотаріального округу Вірської Алли Іванівни, приватного нотаріуса Тростянецького нотаріального округу ВихватнюкЛюдмили Андріївни наступні докази:

Витребувати з КП "Тульчинське міжрайонне бюро інвентаризації" (23600, Вінницької області м.Тульчин вул. 1-го Травня, 21) архівні інвентарні справи на житлові будинки по АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 .

Витребувати від приватного нотаріуса Тростянецького нотаріального округу ВірськоїАлли Іванівни договір застави №013/035-11/615 від 09.10.2001 року між банком «Аваль» та ОСОБА_2 .

Витребувати від приватного нотаріуса Тростянецького нотаріального округу ВихватнюкЛюдмили Андріївни договір купівлі-продажу приміщення майнового комплексу, який розташованиий в АДРЕСА_1 .

Одночасно роз`яснити, що відповідно до вимог ч.ч.7-9ст. 84 ЦПК Україниособи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали; у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом; притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади Україниhttps://tr.vn.court.gov.ua/sud0225/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Ухвала суду складена та підписана 17 жовтня 2023 року.

Суддя О. Г. Борейко

СудТростянецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення17.10.2023
Оприлюднено18.10.2023
Номер документу114215731
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —147/1087/23

Рішення від 06.12.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Рішення від 06.12.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні