Ухвала
від 10.10.2023 по справі 922/2256/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про санацію боржника

"10" жовтня 2023 р.м. ХарківСправа № 922/2256/23

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Міньковського С.В.

при секретарі судового засідання Чернова В.О.

за участю сторін: розпорядник майна-керівник боржника - Кошовський С.В.

По справі за заявою Товариство з обмеженою відповідальністю "Траверс.ІНК"

до Товариство з обмеженою відповідальністю "Сервісна компанія "Скат"

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

ФАКТИЧНІ ОБСТАВИНИ СПРАВИ.

Ухвалою від 27.06.2023 господарський суд відкрив провадження у справі про банкрутство ТОВ "Сервісна компанія "Скат", здійснив оприлюднення оголошення про відкриття справи про банкрутство на веб-сайті Судової влади України (ВГСУ), призначив розпорядником майна арбітражного керуючого Кошовського С.В., зобов`язав розпорядника майна надати суду відомості про результат розгляду вимог кредиторів в строк до 03.08.2023, встановив строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника до 25.08.2023 та призначив дату проведення попереднього засідання суду.

Ухвалою суду від 08.08.2023 припинено повноваження керівника боржника, виконання обов`язків керівника покладено на розпорядника майна Кошовського С.В.

Ухвалою суду від 29.08.2023 за результатом проведення попереднього засідання визнано вимоги кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; зобов`язано розпорядника майна внести до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги, надати суду реєстр вимог кредиторів; надати суду докази проведення інвентаризації активів боржника; організувати та провести збори кредиторів та комітету кредиторів, докази надати суду.

Від кредитора ТОВ "Траверс.ІНК" до суду надійшла заява, в якій кредитор виявив бажання прийняти участь у справі про банкрутство в якості інвестора.

На виконання вимог ухвали суду, розпорядник майна арбітражний керуючий Кошовський С.В. надав суду: реєстр вимог кредиторів (супровідний лист №107/15 від 07.09.2023), план санації разом з протоколом зборів кредиторів, на якому було схвалено план санації боржника, документи в підтвердження організації та проведення зборів та комітету кредиторів (супровідний лист №107/16 від 21.09.2023), повідомлення засновника та кредитора про схвалення плану санації боржника, докази направлення (супровідний лист №107/19 від 27.09.2023), результати інвентаризації майна боржника (супровідний лист №107/21 від 06.10.2023), звіт про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури розпорядження майном, пропозицію щодо реалізації свого переважного права на додатковий вклад учасника у зв`язку зі збільшенням статутного капіталу товариства, докази направлення (супровідний лист №107/22 від 09.10.2023).

Від голови комітету кредиторів ТОВ "Траверс.ІНК" до суду надійшло клопотання про схвалення плану санації боржника, ведення щодо боржника процедури санації, призначення керуючим санацією арбітражного керуючого Кошовського С.В.

Присутній в судовому засіданні розпорядник майна повідомив суду про здійснені заходи в процедурі розпорядження майном, підтримав клопотання комітету кредиторів та висловив згоду на призначення його керуючим санацією у справі.

Представники інших учасників справи в судове засідання не з`явились.

Від інвестора надійшла заява в порядку ст. 196 ГПК України про розгляд справи без участі представника ТОВ "Траверс.ІНК".

Враховуючи викладене, суд констатує, що всіх учасників даного судового засідання було повідомлено про дату, час та місце розгляду справи належним чином, в зв`язку з чим суд розглядає справу в підсумковому засіданні суду по суті.

ВИСНОВОК СУДУ.

Розглянувши матеріали справи, надані суду документи, план санації боржника, заслухавши пояснення розпорядника майна, суд встановив наступне.

У відповідності до ч.1 ст. 49 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ) визначено, що у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації) або закривається провадження у справі.

Частина 2 цієї статті визначає, що до закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів приймають одне з таких рішень:

схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації;

подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Частина 3 цієї статті встановлює, що у підсумковому засіданні господарський суд ухвалює одне з таких судових рішень:

ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном у межах граничних строків, визначених цим Кодексом;

ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому цим Кодексом;

постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;

ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство.

Згідно з ч. 1 ст. 50 КУзПБ визначено, що під санацією розуміється система заходів, що здійснюються під час провадження у справі про банкрутство з метою запобігання визнанню боржника банкрутом та його ліквідації, спрямованих на оздоровлення фінансово-господарського становища боржника, а також задоволення в повному обсязі або частково вимог кредиторів шляхом реструктуризації підприємства, боргів і активів та/або зміни організаційно-правової та виробничої структури боржника.

Відповідно до ч. 10 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства у процедурі розпорядження майном розпорядник майна за участю боржника розробляє план санації боржника відповідно до вимог цього Кодексу та подає його на розгляд зборів кредиторів.

Як встановлено судом, розпорядником майна керівником боржника проведено інвентаризацію майна, за результатами якої станом на дату її проведення встановлено відсутність у боржника будь-яких активів. Відповідні інвентаризаційні документи (описи, акти, протокол) надано суду (супровідний лист №107/21 від 06.10.2023). Також, результати інвентаризації затверджено зборами кредиторів (протокол від 20.09.2023).

Розпорядником майна на підставі отриманих відомостей проведено аналіз фінансово-господарського стану, інвестиційної та іншої діяльності боржника та становища на ринках боржника, який міститься у відповідному розділі плану санації та враховано при його складанні.

В ході проведення аналізу фінансово-господарського стану боржника, на підставі наявних та проаналізованих матеріалів, ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, вчинення незаконних дій у разі банкрутства не виявлено.

На виконання приписів ст.ст. 48, 52 КУзПБ розпорядником майна організовано та проведено збори та засідання комітету кредиторів, у тому числі:

На адресу всіх кредиторів, вимоги яких визнано ухвалою суду від 29.08.2023 та які мають право вирішального голосу, а також осіб, що мають право брати участь у зборах (комітеті) кредиторів з правом дорадчого голосу, а саме: керівнику / засновнику (учаснику) ТОВ "Сервісна компанія "Скат" та трудовому колективу ТОВ "Сервісна компанія "Скат", направлено повідомлення (№107/зк/кк-1 від 07.09.2023) про проведення зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів, що підтверджується відповідними описами вкладення до цінного листа, поштовими накладними.

На зборах кредиторів (протокол від 20.09.2023), зокрема:

1. Створено комітет кредиторів у кількості 4 кредиторів, до складу якого обрано усіх наявних кредиторів, а саме: ТОВ "Видавничий дім "Центр фінансової інформації", ТОВ "Траверс.ІНК", ГУ ДПС у Харківській області ВП ДПС України, ТОВ "Харківгаз збут".

Зазначене відповідає вимогам ч. 6 ст. 48 КУзПБ.

2. Затверджено результати інвентаризації майна боржника; прийнято звіт розпорядника майна про хід процедури розпорядження майном до відома, визнано роботу розпорядника майна Кошовського С.В. задовільною.

3. Схвалено розроблений та запропонований розпорядником майна план санації боржника, прийнято рішення звернутися до суду з клопотанням про ведення щодо боржника процедури санації.

На засіданні комітету кредитоірв (протокол від 15.09.2023), зокрема: 1) обрано головою комітету кредиторів ТОВ "Траверс.ІНК"; 2) схвалено звіт розпорядника майна про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат на загальну суму 60300,00 грн., а саме: нарахована та не виплачена грошова винагорода розпорядника майна, що підлягає виплаті за рахунок авансового внеску ініціюючого кредитора з депозитного рахунку суду; 3) прийнято рішення клопотати перед судом про призначення керуючим санацією боржника арбітражного керуючого Кошовського С.В.

Вказане відповідає приписам ч. 4 ст. 52 Кодексу України з процедур банкрутства.

Розпорядником майна повідомлено осіб, що були запрошені, однак не з`явилися для участі у зборах/комітеті кредиторів, а саме: ТОВ "Харківгаз збут" (повідомлення №107/17 від 25.09.2023); засновника (учасника) боржника ОСОБА_1 (повідомлення №107/18 від 25.09.2023), про результати проведених зборів/комітету кредиторів, про схвалення плану санації боржника, про інші прийняті рішення, а також надано копії плану санації та відповідних протоколів (супровідний лист №107/19 від 27.09.2023).

Згідно ст. 53 КУзПБ з метою відновлення платоспроможності боржника планом санації може передбачатися збільшення статутного капіталу боржника в розмірі, встановленому планом санації.

Порядок збільшення статутного капіталу, переважне право на придбання частки, розподіл часток, порядок сплати вартості частки визначаються у плані санації.

Ухвала господарського суду про затвердження плану санації та затверджений судом план санації є підставою для суб`єкта державної реєстрації для проведення державної реєстрації змін відомостей про боржника, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Вдповідно до заяви інвестора та плану санації, інвестор зобов`язується внести вклад до статутного капіталу боржника у вигляді грошових коштів в розмірі 3246854,53 грн в безготіковковій формі на рахунок боржника протягом 30 (тридцяти) днів з дня проведення державної реєстрації відповідних змін в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань щодо включення інвестора до складу засновників боржника відповідно до умов плану санації.

Після проведення державної реєстрації змін щодо боржника, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, кошти, внесені інвестором на рахунок боржника в якості вкладу до статутного капіталу, першочергово спрямовуються на задоволення вимог кредиторів в обсязі та на умовах, визначених у плані санації.

Згідно представленого суду плану санації боржника визначено розмір вимог кожного класу кредиторів, які будуть задоволені у разі введення процедури санації боржника, а саме:

Вимоги І черги / класу погашаються у повному обсязі в розмірі 16104,00 грн (судовий збір) (ТОВ "Видавничий дім "Центр фінансової інформації" - 5368,00 грн, ТОВ "Траверс.ІНК" - 5368,00 грн, ТОВ "Харківгаз збут" - 5368,00 грн).

Вимоги ІІІ черги / класу погашаються у повному обсязі в розмірі 1876,00 грн (ГУ ДПС у Харківській області ВП ДПС України - 1876,00 грн).

В зв`язку з тим, що кредитори І та ІІІ черги / класу отримують повне задоволення вимог, а порядок їх задоволення не відрізняється від того, який був би застосований у разі введення процедури ліквідації, зазначені класи кредиторів не беруть участь у голосуванні щодо схвалення плану санації на зборах кредиторів відповідно до вимог абз. 2 ч. 3 ст. 52 КУзПБ.

Вимоги ІV черги / класу складають 10426211,61 грн. (основний борг).

Вимоги ІV черги / класу задовольняються частково в розмірі 3232125,60 грн (31%), у рівних відсоткових частках для кожного кредитора відповідної черги, а саме: ТОВ "Видавничий дім "Центр фінансової інформації" - 1 061 942,20 грн, ТОВ "Траверс.ІНК" - 2 061 413,38 грн, ТОВ "Харківгаз збут" - 108 770,02 грн.

Залишок незадоволених вимог ІV черги / класу в розмірі 7194086,01 грн. (69 %) списується (прощається) відповідно до ч. 2 ст. 51 КУзПБ, у рівних відсоткових частках для кожного кредитора відповідної черги, а саме: ТОВ "Видавничий дім "Центр фінансової інформації" - 2363677,80 грн, ТОВ "Траверс.ІНК" - 4588307,21 грн, ТОВ "Харківгаз збут" - 242101,00 грн.

Оскільки порядок та розмір задоволення вимог кредиторів ІV черги / класу відрізняється від того, який був би застосований у разі введення процедури ліквідації, кредитори зазначеного класу беруть участь у голосуванні щодо схвалення плану санації на зборах кредиторів.

Згідно з протоколом зборів кредиторів від 20.09.2023 усі присутні кредитори ІV черги / класу проголосували одностайно за схвалення плану санації.

Суд констатує, що умови плану санації щодо задоволення вимог ІV черги / класу кредитора ТОВ "Харківгаз збут" (кредитор, який не брав участь у голосуванні у зв`язку з відсутністю), є не гіршими, ніж умови задоволення вимог кредиторів, які проголосували за схвалення плану санації, тобто план санації не передбачає різний порядок задоволення вимог кредиторів, включених до одного класу, що відповідає вимогам ч. 2 ст. 52 КУзПБ.

Вимоги VІ черги / класу складають 47512,67 грн (штрафні санкції).

Вимоги VІ черги / класу списуються (прощаються) у повному обсязі в розмірі 47512,67 грн відповідно до ч. 2 ст. 51 КУзПБ, а саме: ТОВ "Харківгаз збут" - 43772,67 грн, ГУ ДПС у Харківській області ВП ДПС України - 3740,00 грн.

Оскільки вимоги VІ черги є штрафними санкціями, які не є грошовим зобов`язання і не враховуються при визначенні кількості голосів на зборах/комітеті кредиторів відповідно до абз. 2 ч. 4 ст. 48 КУзПБ, кредитори VІ черги / класу не беруть участь у голосуванні щодо схвалення плану санації на зборах кредиторів.

Таким чином, умови плану санації щодо задоволення вимог VІ черги / класу кредитора ТОВ "Харківгаз збут" (кредитор, який не брав участь у голосуванні у зв`язку з відсутністю), є не гіршими, ніж умови задоволення вимог кредиторів, які проголосували за схвалення плану санації, тобто план санації не передбачає різний порядок задоволення вимог кредиторів, включених до одного класу, що відповідає вимогам ч. 2 ст. 52 КУзПБ.

У плані санації було визначено заходи щодо відновлення платоспроможності боржника, а саме: збільшення статутного капіталу боржника, відстрочення та/або розстрочення платежів або прощення (списання) частини боргів, задоволення вимог кредиторів в інший спосіб, що не суперечить цьому Кодексу (за рахунок залучених інвестиційних коштів), що відповідає вимогам ч. 1, 2 ст. 51, ст. 53 КУзПБ.

План санації передбачає строк відновлення платоспроможності боржника, а саме: 30 днів з дня проведення державної реєстрації відповідних змін в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо включення інвестора до складу засновників боржника відповідно до умов плану санації, загалом 45 днів з моменту затвердження судом плану санації, що відповідає вимогам абз. 4 ч. 1 ст. 51 КУзПБ.

Про доцільність та перевагу процедури санації над ліквідаційною процедурою в контексті задоволення майнового інтересу кредиторів також свідчать наступні обставини:

- передбачається конкретний механізм та реальна можливість задоволення вимог кредиторів за рахунок коштів інвестора в частині, що, виходячи з наявних обставин справи, об`єктивно є більшою, ніж потенційно можлива в ліквідаційній процедурі.

- передбачається строк задоволення кредиторських вимог (короткострокова реальна перспектива) на відміну від невизначеного строку у ліквідаційній процедурі (довгострокова потенційна перспектива).

- можливість задоволення кредиторських вимог не ставиться в залежність від додаткових дій щодо розшуку активів з невизначеними непрогнозованими наслідками, а гарантується конкретними реальними коштами інвестора, отриманими боржником у затвердженому порядку, з прогнозованим наслідком у вигляді задоволення кредиторами свого майнового інтересу.

Зважаючи на викладене, суд констатує, що планом санації об`єктивно передбачаються більш сприятливі та вигідні умови задоволення кредиторських вимог, ніж в ліквідаційній процедурі.

Як встановлено судом, розпорядник майна окремо повідомив засновника (учасника) боржника ОСОБА_1 , що планом санації передбачено збільшення розміру статутного капіталу за рахунок вкладу інвестора, який стає учасником боржника з часткою 99,8462416 %. Відповідно частка засновника / учасника ОСОБА_1 складатиме 0,1537584 %.

Крім того, розпорядником майна на виконання вимог ст. 18 Закону України "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю" направлено засновнику (учаснику) боржника ОСОБА_1 пропозицію (№107/20 від 02.10.2023) щодо реалізації свого переважного права на додатковий вклад учасника у зв`язку зі збільшенням статутного капіталу товариства. У зазначеному листі повторно повідомлено засновника (учасника) боржника ОСОБА_1 про те, що планом санації передбачено збільшення розміру статутного капіталу за рахунок вкладу інвестора, який стає учасником боржника з часткою 99,8462416 %, про зменшення частка засновника / учасника ОСОБА_1 до 0,1537584 %.

Запропоновано засновнику / учаснику ОСОБА_1 розглянути питання та повідомити про свої наміри, як учасника товариства, щодо реалізації свого переважного права на додатковий вклад учасника у зв`язку зі збільшенням статутного капіталу у відповідному розмірі (на суму, не менше 3246854,53 грн).

Вказані повідомлення направлялись розпорядником майна на адресу місця проживання ОСОБА_1 , а саме: АДРЕСА_1 , відомості про яку містяться у витягу з ЄДР щодо боржника, що знаходиться в матеріалах справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 10 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" якщо документи та відомості, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, внесені до нього, такі документи та відомості вважаються достовірними і можуть бути використані у спорі з третьою особою.

Як встановлено судом раніше (ухвала суду від 08.08.2023), всі попередні листи, що направлялись розпорядником майна як за адресою реєстрації боржника, так і за адресою місця проживання засновника / учасника ОСОБА_1 , останнім не отримувались. Жодних пояснень, повідомлень, заперечень від останнього не надходило, в судові засідання ОСОБА_1 жодного разу не з`являвся.

Враховуючи зазначене вище, суд вважає достатніми вчинені дії щодо забезпечення засновнику / учаснику ОСОБА_1 можливості реалізувати своє переважне право на додатковий вклад учасника у зв`язку зі збільшенням статутного капіталу, передбачене ст. 18 Закону України "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю". В зв`язку з чим, суд вважає можливим затвердити план санації в частині умови щодо збільшення розміру статутного капіталу за рахунок вкладу інвестора, який стає учасником боржника з часткою 99,8462416 %, та відповідно зменшення частки засновника / учасника ОСОБА_1 до 0,1537584 %.

Щодо призначення керуючого санацією.

Згідно ч. 2 ст. 50 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що керуючий санацією боржника призначається господарським судом у порядку, встановленому цим Кодексом, з числа арбітражних керуючих.

У відповідності до п. 3-1, п. 4 ч. 8 ст. 48 Кодексу встановлено, що до компетенції комітету кредиторів належить: визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення у справі про банкрутство; прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого, припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення іншого арбітражного керуючого.

Враховуючи, що звернення про призначення арбітражного керуючого у справі про банкрутство відповідно до вищевказаних положень ст. 48 Кодексу належить до компетенції комітету кредиторів, клопотання голови комітету кредиторів ТОВ "СК "Скат" про призначення керуючим санацією ТОВ "СК "Скат" арбітражного керуючого Кошовського Сергія Васильовича є таким, що відповідає інтересам всіх кредиторів та приписам Кодексу України з процедур банкрутства.

Запропонована суду кандидатура арбітражного керуючого Кошовського Сергія Васильовича для виконання повноважень керуючого санацією, який був розпорядником майна боржника, відповідає приписам ч. 1, 2 ст. 28 КУзПБ, він не є заінтересованою особою стосовно боржника та кредиторів, не здійснював раніше управління боржником, судимості за вчинення корисливих злочинів та заборони займатися діяльністю арбітражного керуючого не має, не належить до жодної категорії осіб, які зазначені в ч.3 ст.28 Кодексу, має організаційні та технічні можливості належним чином виконувати передбачені Кодексом обов`язки керуючого санацією. Крім того, діяльність арбітражного керуючого застрахована, що підтверджується договором добровільного страхування відповідальності перед третіми особами (страхування професійної відповідальності арбітражного керуючого) № 046-0001863/01ВАК від 09.12.2022, страховій платіж від 09.12.2022.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає клопотання голови комітету кредиторів про введення процедури санації, затвердження плану санації боржника та призначення керуючого санацією обгрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки направлене на відновлення платоспроможності боржника та запобіганню визнання боржника банкрутом.

З метою виявлення поточних кредиторів, суд здійснює оприлюднення повідомлення про введення процедури санації на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Керуючись ст.ст. 1, 11, 28, 48, 49, 50-52 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 86, 202, 234-235 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання голови комітету кредиторів про введення процедури санації, затвердження плану санації боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Сервісна компанія "Скат" та призначення керуючого санацією задовольнити.

2. Припинити процедуру розпорядження майном боржника та повноваження розпорядника майна Кошовського С.В.

3. Ввести процедуру санації боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Сервісна компанія "Скат", код 414258303, і встановити термін її проведення до 10.04.2024.

4. Затвердити план санації боржника.

5. Призначити керуючим санації боржника арбітражного керуючого Кошовського Сергія Васильовича (свідоцтво №923 від 14.05.2013, код іпн НОМЕР_1 , поштова адреса: 61022, м. Харків, а/с 4596) та встановити розмір оплати послуг арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією ТОВ "СК "Скат", який передбачений у плані санації боржника, але не менше ніж чотири розміри мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання ним повноважень.

6. З дня постановлення ухвали про введення процедури санації:

- члени виконавчого органу (керівник) боржника звільняються з посади;

- управління боржником переходить до керуючого санацією;

- зупиняються повноваження органів управління боржника - юридичної особи щодо управління та розпорядження майном боржника, повноваження органів управління передаються керуючому санацією, крім повноважень, передбачених планом санації.

7. Зобов`язати органи управління боржника протягом п`ятнадцяти днів з дати прийняття цієї Ухвали передати керуючому санації бухгалтерську і іншу документацію боржника, печатки, штампи, матеріальні і інші цінності. Арешт на майно боржника та інші обмеження його дій щодо розпорядження майном можуть бути накладені судом виключно в межах процедури санації та у разі, якщо вони не перешкоджають виконанню плану санації та не суперечать інтересам конкурсних кредиторів.

8. До керуючого санацією переходить право самостійно розпоряджатися майном боржника з урахуванням обмежень, встановлених Кодексом України з процедур банкрутства, а також укладати від імені боржника цивільно-правові, трудові та інші угоди, звертатися до суду з заявою про визнання недійсними угод, укладених боржником.

9. Зобов`язати керуючого санацією:

- прийняти в господарське відання майно боржника і організувати проведення його інвентаризації;

- відкрити спеціальний рахунок для проведення санації і розрахунків з кредиторами;

- організувати ведення бухгалтерського і статистичного обліку та фінансової звітності;

- здійснити заходи по стягненню дебіторської заборгованості на користь боржника, у тому числі шляхом подання позовів про стягнення заборгованості з дебіторів боржника, а також з осіб, які несуть з боржником, відповідно до закону або договору, субсидіарну (додаткову) чи солідарну відповідальність;

- розглядати вимоги кредиторів відносно зобов`язань боржника, які виникли після відкриття справи про банкрутство в процедурі розпорядження майном боржника і санації і заявляти в установленому порядку заперечення відносно заявлених до боржника вимог кредиторів.

10. Здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про введення санації на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

11. Ухвала господарського суду про затвердження плану санації та введення процедури санації боржника є підставою для суб`єкта державної реєстрації внесення змін до відомостей щодо керівника боржника та членів виконавчих органів боржника, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також внесення змін, передбачених планом санації боржника.

12. Ухвалу направити комітету кредиторів, керуючому санацією, державному органу з питань банкрутства, ДВС, державному реєстратору, керівнику боржника.

13. Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття (оголошення) та може бути оскаржена протягом десяти днів з дня складення повного судового рішення.

Ухвала підписана 16.10.2023.

Суддя Міньковський С.В.

Дата ухвалення рішення10.10.2023
Оприлюднено19.10.2023
Номер документу114223247
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —922/2256/23

Ухвала від 23.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 14.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 14.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 30.11.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 07.11.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 10.10.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 10.10.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 28.09.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 29.08.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 29.08.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні