Ухвала
від 13.10.2023 по справі 362/6476/23
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/6476/23

У Х В А Л А

іменем України

"13" жовтня 2023 р. суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області Ковбель М.М., перевіривши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа Кропивницький ВДРАЦС у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південно міжрегіонального управління МЮ про оголошення особи померлою,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою, в якій просить оголосити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Кіровоград - померлим.

Дослідивши матеріали заяви, встановлено, що вона підлягає передачі на розгляд до іншого суду, виходячи з наступного.

Як вбачається з матеріалів справи, зокрема копії паспорту ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останній зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Крім того, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є власником 1/3 частини квартири за адресою: АДРЕСА_2 , що підтверджується свідоцтвом про право на спадщину за законом.

Більш того, відповідно до довідки Кропивницького РУП ВП №2, останніми ьуло заведено оперативно-розшукову справу категорії "Розшук" №010-44 відносно гр. ОСОБА_2

Частиною 3 ст. 294 ЦПК України встановлено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Заява про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою подається до суду за місцем проживання заявника або за останнім відомим місцем проживання (перебування) фізичної особи, місцеперебування якої невідоме, або за місцезнаходженням її майна (ч.1 ст. 305 ЦПК України).

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 31 ЦПК України передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Враховуючи, що останнє відоме місце реєстрації ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є м. Кіровоград, останній має там майно - частину квартири,суддя приходить до висновку, що цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Кропивницький ВДРАЦС у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південно міжрегіонального управління МЮ про оголошення особи померлою, має бути передана за підсудністю для розгляду до Кіровського районного суду м. Кіровограда, за останнім відомим місцем проживання (перебування) фізичної особи - ОСОБА_2 , та за місцезнаходженням його майна.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються.

Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Керуючись ст.ст. 27, 31, 184, 258, 260-261, 294, 305, 353-355 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Передати за підсудністю для розгляду до Кіровського районного суду м. Кіровограда ( вулиця Габдрахманова, 7, Кропивницький, Кіровоградська область, 25000) цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Кропивницький ВДРАЦС у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південно міжрегіонального управління МЮ про оголошення особи померлою.

Передачу цивільної справи здійснити в порядку, встановленому частиною 3 статті 31 ЦПК України.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її проголошення.

Суддя М.М. Ковбель

СудВасильківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення13.10.2023
Оприлюднено19.10.2023
Номер документу114224647
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою

Судовий реєстр по справі —362/6476/23

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Ковбель М. М.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Ковбель М. М.

Постанова від 25.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Ковбель М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні