Ухвала
від 11.10.2023 по справі 405/6289/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/6289/23

провадження № 1-кс/405/3326/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.10.2023 м. Кропивницький

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , з участю прокурора Кропивницької окружної прокуратури ОСОБА_3 , слідчого ВР ЗСГСД СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_4 , представника власників майна ПП «Технополь», ТОВ «Технополь Агро», ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика Білоцерківського НАУ» адвоката ОСОБА_5 , представника власника майна ПП «Технополь» - адвоката ОСОБА_6 , розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого ВР ЗСГСД СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №42023120000000093 від 17.05.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, про арешт майна,-

ВСТАНОВИВ:

04.10.2023 до Ленінського районного суду м. Кіровограда від слідчого ВР ЗСГСД СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_4 надійшло клопотання у кримінальному провадженні №42023120000000093 від 17.05.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, про арешт майна.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що у проваджені СУ ГУНП в Кіровоградській області перебувають матеріали кримінального провадження № 42023120000000093 від 17.05.2023 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України.

Слідчим відділом СУ ГУНП в Кіровоградської області проводиться досудове розслідування вказаного кримінального провадження відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено Кіровоградською обласною прокуратурою за матеріалами, які надійшли з УСБУ у Кіровоградській області про виявлене кримінальне правопорушення, за фактом того, що посадові особи Білоцерківського національного аграрного університету, код ЄДРПОУ 00493712, спільно з службовими особами ТОВ «Технополь Агро», код ЄДРПОУ 39198972, протиправно використовують земельні ділянки, які знаходяться на території Кіровоградської області, вказаного навчального закладу для вирощування сільськогосподарських культур з метою подальшого привласнення майна сільськогосподарських культур шляхом продажу за заниженою вартістю.

В ході досудового розслідування встановлено, що на території Кіровоградської області розташовані заклади професійної освіти, Білоцерківського національного аграрного університету, які на праві постійного користування мають земельні ділянки з цільовим призначенням «для дослідних і навчальних цілей», а саме: відокремлений структурний підрозділ «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика Білоцерківського національного аграрного університету», код ЄДРПОУ 36822526, (далі ВСП Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика БНАУ) юридична адреса: Кіровоградська область, м. Бобринець, провулок В. Порика, 4, у користуванні якого перебувають земельні ділянки загальною площею 488,43 га, обробіток яких здійснює ТОВ «Технополь Агро», код ЄДРПОУ 39198972.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що протягом 2022-2023 років на земельних ділянках, якими користується ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика Білоцерківського НАУ» фактичне вирощування, зібрання та реалізацію сільськогосподарських культур здійснює власник групи компаній «Технополь» ОСОБА_7 , який має розвинену виробничо-господарську базу та наявну відповідну сільськогосподарську техніку для забезпечення вищевказаного процесу.

При чому, отримано дані, що жодних договорів та документів фінансово-господарської звітності між групою компаній «Технополь» та ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика Білоцерківського НАУ» не укладалось і фактично весь виробничий процес проводиться поза бухгалтерським обліком.

В ході проведення досудового розслідування, а саме 03.10.2023 року проведено ряд обшуків.

Постановою слідчого від 29.09.2023 вилучені речі та документи визнанні речовим доказом у кримінальному провадженні.

Просив накласти арешт на майно, яке було вилучено під час проведення обшуків.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання з зазначених в ньому підстав, просив його задовольнити.

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання про арешт майна за обставин, які в ньому вказані, додатково вказав про те, що не можна встановити з документів, з яких земельних ділянок здійснювався збір врожаю; під час обшуку був вилучений договір поставки, який підписаний тільки з боку ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика Білоцерківського НАУ»; з двох протоколів за результатами проведення візуального спостереження з використанням відеозапису, фотографування, спеціальних технічних засобів для спостереження у громадських місцях від 09.10.2023 видно, що на полях, які перебувають у власності коледжу, здійснювався збір сільськогосподарських культур та після цього, вантажні автомобілі ввозили їх на територію ПП «Технополь», а вантажівки належать ПП «ВК Технополь». Просив задовольнити клопотання.

Представник власників майна ПП «Технополь», ТОВ «Технополь Агро», ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика Білоцерківського НАУ» адвокат ОСОБА_5 в судовому засіданні зазначив, що клопотання необґрунтоване, ПП «Технополь» не має відношення до цього кримінального провадження. По п. 1 прохальної частини клопотання пояснив, що вилучені блокнот та журнал не відносяться до матеріалів кримінального провадження, відеореєстратор був вилучений незаконно, оскільки в ухвалі про обшук не зазначено, що слідчий може вилучати цифрові носії, ця інформація повинна бути знята з нього та повернута власнику; по п.п. 2 та 3 прохальної частини клопотання зазначив, що слідчим не надано доказів про право власності на насіння соняшника приблизним об`ємом 3287 м3 та об`ємом 2092 м3, а ПП «Технополь» не є його власником, а є власником складського приміщення, між ПП «Технополь» та різними власниками насіння соняшника укладені договори складського зберігання, насіння зберігається на одному складі, а тому, не можна відокремити, яке насіння належить тій чи іншій особі, з якою укладені договори; слідчим не зазначена чітка кількість насіння, під час обшуку невірно зроблений вимір насіння, він зроблений приблизно; йому невідомо, чи здійснює ПП «Технополь» сільськогосподарські роботи з вирощування та збору врожаю, не знає, з якого поля завозилось насіння на склад; щодо накладення арешту на тряпчану торбинку синього кольору, в якій знаходиться зразок насіння соняшнику, зазначив, що слідчим не зазначено, в якій кількості вилучено насіння і для чого. По п. 5. прохальної частини клопотання зазначив, що ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика Білоцерківського НАУ» надано у постійне користування 430 га земель для наукових цілей та вирощування сільськогосподарських культур, він це може робити, на отримані кошти він існує, своєї сільськогосподарської техніки в нього немає, а тому, його керівництво звернулось з листами до багатьох підприємств, для того, щоб вони надали безоплатну допомогу щодо рекультивації, збору врожаю. ТОВ «Технополь» безоплатно надавало послуги щодо збирання врожаю та його зберігання; лист, з яким зверталось керівництво коледжу за допомогою щодо збирання врожаю був вилучений під час обшуку. Власником земель є держава, від представника якої, заяв про вчинення злочину не надходило, як і від представника коледжу; вилучені всі оригінали документів, хоча можна було зробити копії, за весь період проводились аудиторські перевірки, які не надавали негативних висновків.

Крім того зазначив, що вилучений договір поставки, який підписаний тільки з боку ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика Білоцерківського НАУ» - це чернетка, а є оригінал цього договору, який підписаний всіма сторонами договору; не заперечував факт збирання та вивезення сільськогосподарських культур коледжу до складів ПП «Технополь», про що є договори складського зберігання насіння. Просив у задоволенні клопотання відмовити.

Представник Білоцерківського НАУ в судове засідання не з`явився, був належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду клопотання, причини неявки не повідомив.

Слідчий суддя, заслухавши доводи слідчого, прокурора, думку представника власників майна, повно та всебічно дослідивши клопотання та надані до нього матеріали, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, у рамках якого було подане клопотання, дійшов до наступних висновків.

Встановлено, що у провадженні СУ ГУНП в Кіровоградській області перебувають матеріали кримінального провадження, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42023120000000093 від 17.05.2023 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України, за фактом того, що посадові особи Білоцерківського національного аграрного університету, код ЄДРПОУ 00493712, спільно з службовими особами ТОВ «Технополь Агро», код ЄДРПОУ 39198972, протиправно використовують земельні ділянки, які знаходяться на території Кіровоградської області, вказаного навчального закладу для вирощування сільськогосподарських культур з метою подальшого привласнення майна сільськогосподарських культур шляхом продажу за заниженою вартістю.

В ході досудового розслідування встановлено, що на території Кіровоградської області розташовані заклади професійної освіти Білоцерківського національного аграрного університету, які на праві постійного користування мають земельні ділянки з цільовим призначенням «для дослідних і навчальних цілей», а саме: відокремлений структурний підрозділ «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика Білоцерківського національного аграрного університету», код ЄДРПОУ 36822526, (далі ВСП Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика БНАУ) юридична адреса: Кіровоградська область, м. Бобринець, провулок В. Порика, 4, у користуванні якого перебувають земельні ділянки загальною площею 488,43 га, обробіток яких здійснює ТОВ «Технополь Агро», код ЄДРПОУ 39198972.

03.10.2023 слідчим на підставі ухвали слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 02.10.2023 був проведений обшук господарських та адміністративних будівель, які розташовані на території земельної ділянки з кадастровим номером 3522587600:51:000:0019 за адресою: Кіровоградська обл., Кропивницький р-н, с. Федорівка, вул. Кравчука Леоніда 75-Б, корп. 3, під час якого були вилучені: блокнот «#BTUCENTER» на 47 арк., в якому міститься рукописний текст; відеореєстратор ajhua s/n 6H08FE6PAZ488A6 спільно з блоком живлення; журнал «Главная книга» відходи за 2023 рік на 49 арк., де мається рукописний текст на 5 арк.

03.10.2023слідчим напідставі ухвалислідчого суддіЛенінського районногосуду м.Кіровограда від02.10.2023був проведенийобшук господарськоїбудівлі (ангар),що розташованіна територіїземельної ділянкиз кадастровимномером 3522587600:51:000:0017за адресою:Кіровоградська обл.,Кропивницький р-н,с.Федорівка,вул.Кравчука Леоніда75-Б,корп.1, під час якого було вилучено насіння соняшника приблизним об`ємом 3287 м3, яке передано на відповідальне зберігання.

03.10.2023слідчим напідставі ухвалислідчого суддіЛенінського районногосуду м.Кіровограда від03.10.2023був проведенийобшук господарських будівель(ангари),що розташованіна територіїземельної ділянкиз кадастровимномером 3522587600:51:000:0018за адресою:Кіровоградська обл.,Кропивницький р-н,с.Федорівка,вул.Кравчука Леоніда75-Б,корп.2, під час якого були вилучені: насіння соняшника приблизним об`ємом 2092 м3, яке передано на відповідальне зберігання, та тряпчану торбинку синього кольору, яку опечатано биркою PSP8104557, в якій знаходиться зразок насіння соняшнику.

03.10.2023 слідчим на підставі ухвали слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 22.09.2023 був проведений обшук приміщень Білоцерківського НАУ за адресою: Київська область, Білоцерківський р-н., м. Біла Церква, площа Соборна 8/1, під час якого були вилучені: лист до ТОВ «Тефлер-Агро» від 05.09.2023 №01-12/686 (копія) на 1 арк.; лист до ТОВ «Тофлер-Агро» від 10.02.2022 №08-11/41 на 1 арк.; лист до ТОВ «Тофлер-Агро» від 09.08.2021 №08-11/258 на 1 арк.; пояснення головного бухгалтера ОСОБА_8 на 1 арк; лист Міністерства аграрної політики України від 17.03.09 №37-18-1-3/4116 на 1 арк. (копія); договір про спільний обробіток земельної ділянки від 20.03.2009 з додатками на 6 арк. (копія); копія проекту додаткової угоди до договору про спільний обробіток земельної ділянки від 20.03.2009 на 1 арк.; звіт за господарськими операціями з 01.01.2021 по 31.12.2021 на 1 арк.; виписки за 17.02.2021 на 1 арк.; виписки за 18.02.2021 на 1 арк.; виписки за 19.02.2021; виписки за 27.08.2021 на 9 арк.; звіт за господарськими операціями з 01.01.2022 по 31.12.2022 на 1 арк.; виписки за 28.07.2022 на 3 арк.; виписки за 17.02.2022; звіт за господарськими операціями з 01.01.2023 по 31.12.2023 на 1 арк.; виписки за 50.07.2023 на 4 арк.; виписки за 09.02.2023 на 1 арк.; копія Положення про ВСП «Олександрійський аграрний фаховий коледж Білоцерківського НАУ» на 29 арк.; Копія положення про ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика Білоцерківського НАУ» на 64 арк.; витяг з наказу №16/ОС від 31.01.2014 на 1 арк; копія посадових обов`язків проректора з навчально-виробничої діяльності та комплексного розвитку на 1 арк.; копія наказу № 184 від 16.08.2006 на 1 арк.; копія посадової інструкції головного бухгалтера на 2 арк.; копія контракту №І-145 від 24.02.2021 на 13 арк.

03.10.2023слідчим напідставі ухвалислідчого суддіЛенінського районногосуду м.Кіровограда від06.09.2023був проведенийобшук приміщеньВСП «Бобринецькийаграрний фаховийколедж ім.В.Порика БНАУ»за адресою:Кіровоградська обл.,м.Бобринець,вул.Василя Порика,4,під часякого буливилучені: звіт про посівні площі сільськогосподарських культур на 3 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур на 2 арк.; звіт про збирання врожаю культур за серпень 2022 року на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за вересень 2022 року на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за жовтень 2022 року на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за листопад 2022 року на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за грудень 2022 на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за жовтень 2023 року на 2 арк; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за вересень 2023 року на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за серпень 2023 року на 2 арк.; звіт про посівні площі сільськогосподарських культур під урожай 2023 року на 3 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за липень 2023 року на 2 арк.; акти про прийняття-передачі виконаних робіт від 20.10.2022 на 1 арк.; договір № 3 від 10 жовтня 2022 укладений між ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика БНАУ» та ТОВ «Технополь Агро» на 3 арк.; акти звіряння взаємних розрахунків від 01.11.2022 року на 1 арк.; рахунок-фактура №1 від 03 жовтня 2022 року на 1 арк; накладна № 1 від 10.10.2022 року на 1 арк.; договір купівлі-продажу товарів 03.10.2022 на 2 арк.; реєстр приймання зерна та іншої продукції від 03.10.2022 року на 9 арк.; путівки на вивіз продукції з поля за 2022 рік на 17 арк; реєстр приймання зерна та іншої продукції від 10.10.2022 на 1 арк.; путівки на вивіз продукції з поля за 2022 на 7 арк.; акт приймання-передачі виконаних робіт від 10.10.2022 на 2 арк.; договір №2 про надання послуг від 03.10.2022 р на 2 арк.; акт № 3 приймання-передачі виконаних робіт від 24.06.2022; договір № 3 про надання послуг від 16.06.2022 на 3 арк.; акт № 2 про прийняття -передачі виконаних робіт від 30.05.2022 року на 1 арк; акт № 1 про прийняття-передачі виконаних робіт від 10.05.2022 року на 1 арк.; договір № 1 від 03.05.2022 року на 3 арк; лист ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика БНАУ» від 28.04.2022 на 2 арк.; податкові документи ТОВ «Технополь Агро» на 12 арк.; договір № 4 про надання послуг від 28.09.2023 на 3 арк.; акт про прийняття передачі виконаних робіт (без дати за 2023 рік) на 1 арк.; договір №3 від 28.09.2023 на 2 арк.; акт прийняття-передачі виконаних робіт (без дати за 2023 рік) на 1 арк; договір № 1 про надання послуг від 01.05.2023 на 2 арк; акт від 21.06.2023 на 1 арк; договір про надання послуг від 03.07.2023 на 2 арк.; акт прийняття-передачі виконаних робіт від 31.07.2023 на 1 арк.; податкові документи ПП «Технополь» на 7 арк.; посадова інструкція головного бухгалтера ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика БНАУ» на 3 арк.; договір поставки №КТ-07/23 від 27.07.2023 на 9 арк.; витяг з ЄДРЮ, ФОП та ГФ ОСОБА_9 на 9 арк.; лист від 14.08.2023 №127 на 2 арк.; інформація про ефективність використання с/г угідь, які перебувають у постійному користуванні на 6 арк.; податкова накладна від 03.10.2022 на 2 арк.; виписки з банку на 3 арк; виписки з банку за 03.10.2022 на 1 арк.; посадова інструкція завідувача навчальнодослідного господарства на 2 арк.; два журнали Академічних груп в якому зазначаються практичні навчання; журнал 4 курсу групи «А» на 116 арк та 2 курсу групи «ФМБ спеціальності 201» на 116 арк.; положення директора ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика БНАУ» на 5 арк.

Постановою слідчоговід 04.10.2023вилучене майно визнано речовими доказами у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч.1 ст.41 Конституції України кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності, право власності є непорушним (ч.3 ст.41 Конституції України).

Статтею 2 КПК України передбачено, що завданням кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження.

Згідно ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом кримінального правопорушення.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 167 КПК України, тимчасово вилучене майно може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберігали на собі його сліди, а також є предметом кримінального правопорушення.

Згідно ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом кримінального правопорушення.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 167 КПК України, тимчасово вилучене майно може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберігали на собі його сліди, а також є предметом кримінального правопорушення.

Слідчим суддею встановлено та слідчим доведено, що є сукупність підстав та розумних підозр вважати, що вилучені під час обшуків блокнот «#BTUCENTER» на 47 арк., в якому міститься рукописний текст; журнал «Главная книга» відходи за 2023 рік на 49 арк.; лист до ТОВ «Тефлер-Агро» від 05.09.2023 №01-12/686 (копія) на 1 арк.; лист до ТОВ «Тофлер-Агро» від 10.02.2022 №08-11/41 на 1 арк.; лист до ТОВ «Тофлер-Агро» від 09.08.2021 №08-11/258 на 1 арк.; пояснення головного бухгалтера ОСОБА_8 на 1 арк; лист Міністерства аграрної політики України від 17.03.09 №37-18-1-3/4116 на 1 арк. (копія); договір про спільний обробіток земельної ділянки від 20.03.2009 з додатками на 6 арк. (копія); копія проекту додаткової угоди до договору про спільний обробіток земельної ділянки від 20.03.2009 на 1 арк.; звіт за господарськими операціями з 01.01.2021 по 31.12.2021 на 1 арк.; виписки за 17.02.2021 на 1 арк.; виписки за 18.02.2021 на 1 арк.; виписки за 19.02.2021; виписки за 27.08.2021 на 9 арк.; звіт за господарськими операціями з 01.01.2022 по 31.12.2022 на 1 арк.; виписки за 28.07.2022 на 3 арк.; виписки за 17.02.2022; звіт за господарськими операціями з 01.01.2023 по 31.12.2023 на 1 арк.; виписки за 50.07.2023 на 4 арк.; виписки за 09.02.2023 на 1 арк.; копія Положення про ВСП «Олександрійський аграрний фаховий коледж Білоцерківського НАУ» на 29 арк.; Копія положення про ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика Білоцерківського НАУ» на 64 арк.; витяг з наказу №16/ОС від 31.01.2014 на 1 арк; копія посадових обов`язків проректора з навчально-виробничої діяльності та комплексного розвитку на 1 арк.; копія наказу № 184 від 16.08.2006 на 1 арк.; копія посадової інструкції головного бухгалтера на 2 арк.; копія контракту №І-145 від 24.02.2021 на 13 арк.; звіт про посівні площі сільськогосподарських культур на 3 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур на 2 арк.; звіт про збирання врожаю культур за серпень 2022 року на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за вересень 2022 року на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за жовтень 2022 року на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за листопад 2022 року на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за грудень 2022 на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за жовтень 2023 року на 2 арк; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за вересень 2023 року на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за серпень 2023 року на 2 арк.; звіт про посівні площі сільськогосподарських культур під урожай 2023 року на 3 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за липень 2023 року на 2 арк.; акти про прийняття-передачі виконаних робіт від 20.10.2022 на 1 арк.; договір № 3 від 10 жовтня 2022 укладений між ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика БНАУ» та ТОВ «Технополь Агро» на 3 арк.; акти звіряння взаємних розрахунків від 01.11.2022 року на 1 арк.; рахунок-фактура №1 від 03 жовтня 2022 року на 1 арк; накладна № 1 від 10.10.2022 року на 1 арк.; договір купівлі-продажу товарів 03.10.2022 на 2 арк.; реєстр приймання зерна та іншої продукції від 03.10.2022 року на 9 арк.; путівки на вивіз продукції з поля за 2022 рік на 17 арк; реєстр приймання зерна та іншої продукції від 10.10.2022 на 1 арк.; путівки на вивіз продукції з поля за 2022 на 7 арк.; акт приймання-передачі виконаних робіт від 10.10.2022 на 2 арк.; договір №2 про надання послуг від 03.10.2022 р на 2 арк.; акт № 3 приймання-передачі виконаних робіт від 24.06.2022; договір № 3 про надання послуг від 16.06.2022 на 3 арк.; акт № 2 про прийняття -передачі виконаних робіт від 30.05.2022 року на 1 арк; акт № 1 про прийняття-передачі виконаних робіт від 10.05.2022 року на 1 арк.; договір № 1 від 03.05.2022 року на 3 арк; лист ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика БНАУ» від 28.04.2022 на 2 арк.; податкові документи ТОВ «Технополь Агро» на 12 арк.; договір № 4 про надання послуг від 28.09.2023 на 3 арк.; акт про прийняття передачі виконаних робіт (без дати за 2023 рік) на 1 арк.; договір №3 від 28.09.2023 на 2 арк.; акт прийняття-передачі виконаних робіт (без дати за 2023 рік) на 1 арк; договір № 1 про надання послуг від 01.05.2023 на 2 арк; акт від 21.06.2023 на 1 арк; договір про надання послуг від 03.07.2023 на 2 арк.; акт прийняття-передачі виконаних робіт від 31.07.2023 на 1 арк.; податкові документи ПП «Технополь» на 7 арк.; посадова інструкція головного бухгалтера ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика БНАУ» на 3 арк.; договір поставки №КТ-07/23 від 27.07.2023 на 9 арк.; витяг з ЄДРЮ, ФОП та ГФ ОСОБА_9 на 9 арк.; лист від 14.08.2023 №127 на 2 арк.; інформація про ефективність використання с/г угідь, які перебувають у постійному користуванні на 6 арк.; податкова накладна від 03.10.2022 на 2 арк.; виписки з банку на 3 арк; виписки з банку за 03.10.2022 на 1 арк.; посадова інструкція завідувача навчальнодослідного господарства на 2 арк.; два журнали Академічних груп в якому зазначаються практичні навчання; журнал 4 курсу групи «А» на 116 арк та 2 курсу групи «ФМБ спеціальності 201» на 116 арк.; положення директора ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика БНАУ» на 5 арк., мають значення для кримінального провадження та можуть містити в собі відомості кримінального правопорушення.

Згідно із п. 1 ч. 2 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Відповідно до ч.3 ст. 170 КПК України у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Клопотання про арешт майна слідчого обґрунтовано тим, що тимчасово вилучені документи, є речовим доказом, що відповідає вимогам ст. 98 КПК України.

Матеріалами клопотання доведено, що було вчинено кримінальне правопорушення, зазначені у клопотанні документи, на які слідчий просить накласти арешт, відповідає критеріям, передбаченим ст.98 КПК України, можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а незастосування арешту майна може призвести до його втрати, пошкодження або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню.

Натомість, вказане рішення не перешкоджає власнику майна в подальшому, в разі недотримання розумних строків проведення розслідування, порушувати перед органами досудового слідства, слідчим суддею, клопотання про скасування арешту.

Під час розгляду клопотання в частині накладення арешту на вилучені документи, слідчим суддею не встановлено негативних наслідків арешту майна, та вважає, що такі обмеження є пропорційними меті, заради досягнення якої застосовується такий арешт, оскільки він пов`язаний звтручанням у право особи на власність, що є складовою права на мирне володіння своїм майном (передбачене у ст. 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод). Водночас, на переконання слідчого судді,потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права особи,оскільки є необхідним іпропорційним до законної мети, що переслідується - нагальної суспільної потреби у протидії кримінальним правопорушенням.

Крім того, таке втручання стосуватиметься виключно конкретних документів, щодо яких існують достатні підстави вважати, що вони є речовими доказом, що вказує на співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження.

З урахуванням доведеності слідчим та прокурором правової підстави накладення арешту на документи, можливості використання документів, які зазначені в клопотанні, як доказу у кримінальному провадженні, розумності та співрозмірності обмеження права власності завданням кримінального провадження, слідчий суддя дійшов висновку про те, що клопотання слідчого про арешт майна в цій частині підлягає задоволенню.

Що стосуєтьсявимоги клопотанняпро арешт відеореєстратора ajhua s/n 6H08FE6PAZ488A6 спільно з блоком живлення, який був вилучений під час обшуку 03.10.2023 господарських та адміністративних будівель, які розташовані на території земельної ділянки з кадастровим номером 3522587600:51:000:0019 за адресою: АДРЕСА_1 , слідчий суддя зазначає, що слідчим та прокурором не доведено існування правових підстав для накладення арешту на відеореєстратор, передбачених ч. 2 ст. 170 КПК України, та не надано доказів, що відеореєстатор відповідає критеріям, зазначеним у ст. 98 КПК України, про це лише формально вказано у клопотанні та в судовому засіданні.

Слідчий суддя вважає слушними доводи представника власника майна про те, що інформація, яка міститься на відеореєстраторі, могла бути скопійована під час проведення обшуку, без вилучення самого відеореєстратора, та приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання в частині накладення арешту на відеореєстратор ajhua s/n 6H08FE6PAZ488A6 спільно з блоком живлення.

Що стосуєтьсявимоги клопотанняпро арешт насіння соняшника приблизним об`ємом 3287 м3, яке передано на відповідальне зберігання; насіння соняшника приблизним об`ємом 2092 м3, яке передано на відповідальне зберігання, та тряпчану торбинку синього кольору, яку опечатано биркою PSP8104557, в якій знаходиться зразок насіння соняшнику, слідчий суддя зазначає, що у кожному конкретному кримінальному провадженні слідчий суддя, застосовуючи захід забезпечення кримінального провадження, в даному випадку арешт майна, має неухильно дотримуватись вимог закону. При накладенні арешту на майно слідчий суддя має обов`язково переконатися в наявності доказів на підтвердження вчинення кримінального правопорушення. При цьому закон не вимагає аби вони були повними та достатніми на цій стадії кримінального провадження, однак вони мають бути такими, щоб слідчий суддя був впевнений у тому, що дані докази можуть дати підстави для пред`явлення обґрунтованої підозри у вчиненні того чи іншого злочину. Крім того, наявність доказів у кримінальному провадженні має давати слідчому судді впевненість у тому, що в даному кримінальному провадженні необхідно накласти вид забезпечення кримінального провадження з метою уникнення негативних наслідків.

В судовому засіданні встановлено, ПП «Технополь» не є власником вилученого насіння соняшника приблизним об`ємом 3287 м3; насіння соняшника приблизним об`ємом 2092 м3 та тряпчаної торбинки синього кольору, яку опечатано биркою PSP8104557, в якій знаходиться зразок насіння соняшнику, як зазначено слідчим у клопотанні, а є власником складського приміщення, де це насіння зберігається. Між ПП «Технополь» та різними власниками насіння соняшника укладені договори складського зберігання, зокрема, договір складського зберігання зерна № 01/09-2023 від 01.09.2023, укладений між ПП «Технополь» та ТОВ «Технополь Агро»; договір складського зберігання зерна № 01/09-2023/3 від 01.09.2023, укладений між ПП «Технополь» та ПП «Мустанг «Конезаводчик Федоров»; договір складського зберігання зерна № 01/09-2023/2 від 01.09.2023, укладений між ПП «Технополь» та ФГ «Медовий Сад». Насіння соняшника зберігається на одному складі, а тому, не можна відокремити, яке насіння належить тій чи іншій особі, з якою укладені договори.

Крім того, в судовому засіданні встановлено, що ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика Білоцерківського НАУ» надано у постійне користування 430 га земель для наукових цілей та вирощування сільськогосподарських культур, які він використовує для отримання коштів для забезпечення діяльності коледжу. У зв`язку із тим, що у власності коледжу сільськогосподарської техніки немає, його керівництво звернулось з листами до багатьох підприємств, для того, щоб вони надали безоплатну допомогу щодо рекультивації, збору та зберігання врожаю. ТОВ «Технополь» безоплатно надавало послуги щодо збирання врожаю, його відвантаження та зберігання у складських приміщеннях ПП «Технополь», що не заперечувалось представником ПП «Технополь», ТОВ «Технополь Агро», ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика Білоцерківського НАУ» у судовому засіданні.

Разом з тим, слідчим та прокурором не надано слідчому судді жодних доказів на підтвердження доводів, зазначених в клопотанні про те, що насіння соняшника приблизним об`ємом 3287 м3; насіння соняшника приблизним об`ємом 2092 м3 татряпчана торбинкасинього кольору,яку опечатанобиркою PSP8104557,в якійзнаходиться зразокнасіння соняшнику, належить ПП «Технополь» чи іншій фізичній або юридичній особі, що це майно є речовими доказами у даному кримінальному провадженні, а визнання їх слідчим речовим доказом, не узгоджується з положенням ст. 98 КПК України, яка передбачає, що речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Крім того, клопотання слідчого не узгоджується з вимогами ст. 171 КПК України, а саме, щодо необхідності зазначення точної кількості насіння соняшника, про арешт якого йдеться у клопотанні, а зазначено «приблизним об`ємом 3287 м3 та 2092 м3». Кількості насіння соняшника, яке знаходиться у тряпчаній торбинці синього кольору, яке взяте для зразка, взагалі не зазначено, як і не зазначено ні в клопотанні, ні в судовому засіданні правової підстави накладення арешту на тряпчану торбинку синього кольору із зразком зерна, оскільки відомості до ЄРДР у кримінальному провадженні були внесені за трьома фактами використання земельних ділянок з метою привласнення майна навчального закладу, з правовою кваліфікацією за ч. 3 ст. 191 КК України, а тому, не зрозуміло, доказом чого у цьому кримінальному провадженні буде вилучена тряпчана торбина із зразком зерна.

Також, слідчий суддя враховує, що за природними характеристиками, насіння соняшника як майно, в обсязі, визначеному в клопотанні, при здійсненні господарської діяльності суб`єктів господарювання є оборотним активом, а отже, обмеження в розпорядженні оборотним активом суб`єктів господарювання, може містити ознаки прямого або опосередкованого втручання (обмеження) в діяльність суб`єктів господарювання; жодній особі в цьому кримінальному провадженні не було повідомлено про підозру, а накладення арешту на насіння соняшника на невизначений органом досудового розслідування час, може нести ризики погіршення якісних характеристик насіння або загалом привести до його знищення, що на переконання слідчого судді є неприпустимим.

Згідно з практикою Європейського суду з прав людини має існувати розумна пропорційність між заходами і метою, заради якої їх застосовано (рішення у справі «Літґоу та інші проти Сполученого Королівства»). Справедливий баланс має бути дотриманий між вимогами загального інтересу суспільства та вимогами захисту основних прав людини. Необхідний баланс не буде дотриманий, якщо особа, про яку йдеться, несе «індивідуальний і надмірний тягар» (рішення у справі «Брумареску, Трегубенко проти України»). Судам належить з`ясувати, чи дотримано справедливої рівноваги між вимогами загального інтересу і вимогами захисту основних прав громадян (рішення у справах «Спорронг і Льонрот проти Швеції», «Іатрідіс проти Греції»).

Посилання слідчого та прокурора на необхідність в накладені арешту на майно, у зв`язку з метою забезпечення належного доказування ознак кримінального правопорушення, збереження речових доказів, не є достатньою підставою для накладення арешту на насіння соняшника, оскільки інші більш вагомі дані для накладення такого арешту, відповідно до ст. 170 КПК України, відсутні.

Слідчий суддя вважає безпідставними доводи прокурора про те, що з двох протоколів за результатами проведення візуального спостереження з використанням відеозапису, фотографування, спеціальних технічних засобів для спостереження у громадських місцях від 09.10.2023 видно, що на полях, які перебувають у власності коледжу, здійснювався збір сільськогосподарських культур, та після цього вантажні автомобілі ввозили їх на територію ПП «Технополь», а вантажівки належать ПП «ВК Технополь», оскільки в судовому засіданні був встановлений факт зберігання у складських приміщеннях ПП «Технополь» насіння соняшнику різних суб`єктів господарювання, в тому числі, і ТОВ «Технополь», яке безоплатно надавало послуги зі збору та зберігання врожаю насіння соняшника, які були зібрані з земельних ділянок, в тому числі, ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика Білоцерківського НАУ», що не заперечувалось і представником власників майна та надані ним подорожні листи вантажних автомобілів від 21.09.2023, 25.09.2023, 28.09.2023, 30.09.2023, 01.10.2023, 02.10.2023, 03.10.2023 щодо перевезення насіння соняшника, де перевізником зазначений ПП «ВК Технополь», вантажовідправником ТОВ «Технополь», пункт навантаження: Кіровоградська область, Кропивницький район, с. Федорівка, за місцезнаходженням складських приміщень ПП «Технополь».

На підставі викладеного, з урахуванням практики Європейського суду з прав людини, згідно якої, для того, щоб втручання в право власності вважалось допустимим, воно повинно служити не лише законній меті в інтересах суспільства, а повинна бути розумна співмірність між використовуваними інструментами і тією метою на яку спрямований будь який захід, що позбавляє особу власності. Розумна рівновага має зберігатись між загальними інтересами суспільства та вимогами дотримання основних прав особи (рішення у справі Агосі проти Об`єднаного королівства); заходи щодо обмеження права власності мають бути пропорційними щодо мети їх застосування; стаття 1 Протоколу Європейської конвенції про захист прав людини та основоположних свобод забороняє будь яке невиправдане втручання у право власності державних органів, слідчий суддя прийшов до висновку про відмову у задоволенні клопотання слідчого в цій частині.

Керуючись ст.ст. 98, 131, 132, 167, 168, 170-175, 309, 395 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого ВР ЗСГСД СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №42023120000000093 від 17.05.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, про арешт майна задовольнити частково.

Накласти арешт на тимчасово вилучене майно під час обшуку 03.10.2023 господарських та адміністративних будівель, які розташовані на території земельної ділянки з кадастровим номером 3522587600:51:000:0019 за адресою: Кіровоградська обл., Кропивницький р-н, с. Федорівка, вул. Кравчука Леоніда 75-Б, корп. 3, а саме: блокнот «#BTUCENTER» на 47 арк. в якому міститься рукописний текст; журнал «Главная книга» відходи за 2023 рік на 49 арк., де мається рукописний текст на 5 арк.

Накласти арештна тимчасововилучене майнопід часобшуку 03.10.2023 приміщень Білоцерківського НАУ за адресою: Київська область, Білоцерківський р-н., м. Біла Церква, площа Соборна 8/1, а саме на: лист до ТОВ «Тефлер-Агро» від 05.09.2023 №01-12/686 (копія) на 1 арк.; лист до ТОВ «Тофлер-Агро» від 10.02.2022 №08-11/41 на 1 арк.; лист до ТОВ «Тофлер-Агро» від 09.08.2021 №08-11/258 на 1 арк.; пояснення головного бухгалтера ОСОБА_8 на 1 арк; лист Міністерства аграрної політики України від 17.03.09 №37-18-1-3/4116 на 1 арк. (копія); договір про спільний обробіток земельної ділянки від 20.03.2009 з додатками на 6 арк. (копія); копія проекту додаткової угоди до договору про спільний обробіток земельної ділянки від 20.03.2009 на 1 арк.; звіт за господарськими операціями з 01.01.2021 по 31.12.2021 на 1 арк.; виписки за 17.02.2021 на 1 арк.; виписки за 18.02.2021 на 1 арк.; виписки за 19.02.2021; виписки за 27.08.2021 на 9 арк.; звіт за господарськими операціями з 01.01.2022 по 31.12.2022 на 1 арк.; виписки за 28.07.2022 на 3 арк.; виписки за 17.02.2022; звіт за господарськими операціями з 01.01.2023 по 31.12.2023 на 1 арк.; виписки за 50.07.2023 на 4 арк.; виписки за 09.02.2023 на 1 арк.; копія Положення про ВСП «Олександрійський аграрний фаховий коледж Білоцерківського НАУ» на 29 арк.; Копія положення про ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика Білоцерківського НАУ» на 64 арк.; витяг з наказу №16/ОС від 31.01.2014 на 1 арк; копія посадових обов`язків проректора з навчально-виробничої діяльності та комплексного розвитку на 1 арк.; копія наказу № 184 від 16.08.2006 на 1 арк.; копія посадової інструкції головного бухгалтера на 2 арк.; копія контракту №І-145 від 24.02.2021 на 13 арк.

Накласти арештна тимчасововилучене майнопід часобшуку 03.10.2023 приміщеньВСП «Бобринецькийаграрний фаховийколедж ім.В.Порика БНАУ»за адресою:Кіровоградська обл.,м.Бобринець,вул.Василя Порика,4,а саме: звіт про посівні площі сільськогосподарських культур на 3 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур на 2 арк.; звіт про збирання врожаю культур за серпень 2022 року на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за вересень 2022 року на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за жовтень 2022 року на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за листопад 2022 року на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за грудень 2022 на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за жовтень 2023 року на 2 арк; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за вересень 2023 року на 2 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за серпень 2023 року на 2 арк.; звіт про посівні площі сільськогосподарських культур під урожай 2023 року на 3 арк.; звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур за липень 2023 року на 2 арк.; акти про прийняття-передачі виконаних робіт від 20.10.2022 на 1 арк.; договір № 3 від 10 жовтня 2022 укладений між ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика БНАУ» та ТОВ «Технополь Агро» на 3 арк.; акти звіряння взаємних розрахунків від 01.11.2022 року на 1 арк.; рахунок-фактура №1 від 03 жовтня 2022 року на 1 арк; накладна № 1 від 10.10.2022 року на 1 арк.; договір купівлі-продажу товарів 03.10.2022 на 2 арк.; реєстр приймання зерна та іншої продукції від 03.10.2022 року на 9 арк.; путівки на вивіз продукції з поля за 2022 рік на 17 арк; реєстр приймання зерна та іншої продукції від 10.10.2022 на 1 арк.; путівки на вивіз продукції з поля за 2022 на 7 арк.; акт приймання-передачі виконаних робіт від 10.10.2022 на 2 арк.; договір №2 про надання послуг від 03.10.2022 р на 2 арк.; акт № 3 приймання-передачі виконаних робіт від 24.06.2022; договір № 3 про надання послуг від 16.06.2022 на 3 арк.; акт № 2 про прийняття -передачі виконаних робіт від 30.05.2022 року на 1 арк; акт № 1 про прийняття-передачі виконаних робіт від 10.05.2022 року на 1 арк.; договір № 1 від 03.05.2022 року на 3 арк; лист ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика БНАУ» від 28.04.2022 на 2 арк.; податкові документи ТОВ «Технополь Агро» на 12 арк.; договір № 4 про надання послуг від 28.09.2023 на 3 арк.; акт про прийняття передачі виконаних робіт (без дати за 2023 рік) на 1 арк.; договір №3 від 28.09.2023 на 2 арк.; акт прийняття-передачі виконаних робіт (без дати за 2023 рік) на 1 арк; договір № 1 про надання послуг від 01.05.2023 на 2 арк; акт від 21.06.2023 на 1 арк; договір про надання послуг від 03.07.2023 на 2 арк.; акт прийняття-передачі виконаних робіт від 31.07.2023 на 1 арк.; податкові документи ПП «Технополь» на 7 арк.; посадова інструкція головного бухгалтера ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика БНАУ» на 3 арк.; договір поставки №КТ-07/23 від 27.07.2023 на 9 арк.; витяг з ЄДРЮ, ФОП та ГФ ОСОБА_9 на 9 арк.; лист від 14.08.2023 №127 на 2 арк.; інформація про ефективність використання с/г угідь, які перебувають у постійному користуванні на 6 арк.; податкова накладна від 03.10.2022 на 2 арк.; виписки з банку на 3 арк; виписки з банку за 03.10.2022 на 1 арк.; посадова інструкція завідувача навчальнодослідного господарства на 2 арк.; два журнали Академічних груп в якому зазначаються практичні навчання; журнал 4 курсу групи «А» на 116 арк та 2 курсу групи «ФМБ спеціальності 201» на 116 арк.; положення директора ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика БНАУ» на 5 арк.

У накладенні арешту на тимчасово вилучене майно під час обшуку 03.10.2023 господарських таадміністративних будівель,які розташованіна територіїземельної ділянкиз кадастровимномером 3522587600:51:000:0019за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: відеореєстратор ajhua s/n 6H08FE6PAZ488A6 спільно з блоком живлення відмовити.

У накладенні арешту на тимчасово вилучене майно під час обшуку 03.10.2023 господарської будівлі(ангар),що розташованіна територіїземельної ділянкиз кадастровимномером 3522587600:51:000:0017за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: насіння соняшника приблизним об`ємом 3287 м3, яке передано на відповідальне зберігання, - відмовити.

У накладенні арешту на тимчасово вилучене майно під час обшуку 03.10.2023 господарських будівель(ангари),що розташованіна територіїземельної ділянкиз кадастровимномером 3522587600:51:000:0018за адресою: АДРЕСА_3 , а саме: насіння соняшника приблизним об`ємом 2092 м3, яке передано на відповідальне зберігання, та тряпчану торбинку синього кольору, яку опечатано биркою PSP8104557, в якій знаходиться зразок насіння соняшнику, - відмовити.

Копію ухвали суду негайно після її постановлення вручити учасникам розгляду клопотання.

Відповідно до ст. 175 КПК України, ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

Відповідно до ч. 3 ст. 173 КПК України, часткове задоволення клопотання про арешт майна тягне за собою негайне повернення особі частини тимчасово вилученого майна.

Роз`яснити, що згідно ст. 174 КПК України, підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

На ухвалу слідчого судді може бути подана апеляційна скарга протягом п`яти днів з дня її проголошення безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду.

Слідчий суддя ОСОБА_10

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення11.10.2023
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу114238081
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —405/6289/23

Ухвала від 09.09.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 30.08.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 30.08.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 31.07.2024

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Ткаченко Л. Я.

Ухвала від 31.07.2024

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Ткаченко Л. Я.

Ухвала від 09.07.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 09.07.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 19.06.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 14.06.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

Ухвала від 17.05.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні