Ухвала
від 17.10.2023 по справі 336/8187/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 336/8187/23

пр. № 2/336/3028/2023

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 жовтня 2023 року Шевченківський районний суд м. Запоріжжя в складі:

головуючого судді Щасливої О.В.,

при секретарі Морозовій В.М.,

за участю представника позивача адвоката Головіної Л.В.,

представника відповідача адвоката Тихоліза С.П.,

відповідача ОСОБА_1 ,

розглянувши клопотання представника відповідача адвоката Тихоліза С.П. про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «Арсенал Страхування» про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди,

В С Т А Н О В И В:

Цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «Арсенал Страхування» про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди перебуває в провадженні Шевченківського районного суду м. Запоріжжя.

Ухвалою судді від 15.08.2023року провадження у справі відкрито за правилами спрощеного позовного провадження, з викликом (повідомлення) учасників процесу.

Під час судового засідання представник відповідача ОСОБА_3 просив забезпечити позов шляхом витребування у приватного акціонерного товариства «СК «Арсенал Страхування» матеріалів товарознавчого дослідження транспортного засобу, на підставі якого було здійснено страхову виплату, в межах заявлених позовних вимог.

Вислухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи, враховуючи взаємовідносини сторін, позицію позивача, який звернувся за захистом своїх прав в обраний ним спосіб, суд знаходить клопотання таким, що підлягає задоволенню, з таких міркувань.

Відповідно до ст. 76 Цивільного процесуального кодексу України доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Положення ст. 77 Цивільного процесуального кодексу України визначають, що належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 95 Цивільного процесуального кодексу України, письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Згідно з ч. 1 ст. 84 ЦПК України у разі неможливості учасниками справи самостійно надати докази, суд за їх клопотанням може витребувати такі докази.

Відповідно до ст. 258 ЦПК України ухвала суду є однією із форм судового рішення.

Згідно із ст. 18 ЦПК України судові рішення обов`язкові для всіх і підлягають виконанню на всій території України. Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Крім того, суд роз`яснює, що у відповідності до ч. 7 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали, а у відповідності до частини восьмої цієї статті за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Керуючись ст. ст. 84, 353 ЦПК України, суд

постановив:

Клопотання задовольнити.

Витребувати у Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Арсенал Страхування» завірену копію товарознавчого дослідження матеріальних збитків транспортного засобу «Mersedes Benz», реєстраційний номер НОМЕР_1 , за подією дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 27 квітня 2023 року на перехресті пр. Моторобудівників та вул. О.Анашкіна в м. Запоріжжі, за участю водіїв ОСОБА_1 та ОСОБА_2 (Поліс № 211763835 обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів).

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.В.Щаслива

Дата ухвалення рішення17.10.2023
Оприлюднено20.10.2023
Номер документу114251264
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —336/8187/23

Постанова від 17.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Постанова від 17.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Щаслива О. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Щаслива О. В.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Щаслива О. В.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Щаслива О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні