Ухвала
від 18.10.2023 по справі 578/1506/23
КРАСНОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 578/1506/23>

провадження № 2/578/220/23>

Ухвала

про відкриття провадження у справі

18 жовтня 2023 року смт Краснопілля

Краснопільський районний суд Сумської області в особі судді Басової В.І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_3 ( зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 ) , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору : Відділ "Служба у справах дітей" Краснопільської селищної ради ( адреса: 42400, смт. Краснопілля вул Мезенівська, 16 Сумського району Сумської області ) про позбавлення батьківських прав ,-

в с т а н о в и в:

04.10.2023 року через загальну канцелярію суду Краснопільським районним судом Сумської області отримано вищевказану позовну заяву.

Свої вимоги позивачі мотивують тими обставинами на які посилаються в самому позові.

Позовна заява складена з дотриманням вимог ст. 175 ЦПК України, справа підсудна Краснопільському районному суду Сумської області.

Підстав для залишення без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкриті провадження у справі не вбачається.

Справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Повідомлення відповідачів буде здійснюватись через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України, оскільки з позовної заяви вчачається, що відповідачі зареєстровані за вказаними адресою, але не проживають там з січня 2022 року.

Керуючись ст.189-190, 196 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 ( зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_3 ( зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 ) , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору : Відділ "Служба у справах дітей" Краснопільської селищної ради ( адреса: 42400, смт. Краснопілля вул Мезенівська, 16 Сумського району Сумської області ) про позбавлення батьківських прав .

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 16 листопада 2023 року о 10 годині 30 хвилин в приміщенні Краснопільського районного суду Сумської області (смт. Краснопілля вул. Вокзальна, буд. № 18, зал засідань № 2) .

Викликати відповідачів в судове засідання через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Надіслати учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити відповідачу право у 15-денний строк з дня вручення копії даної ухвали подати відзив на позовну заяву. При цьому копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути направлена усім учасникам справи. До відзиву додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити позивачу право подати до суду відповідь на відзив протягом 5 днів з дня отримання відзиву на позов, долучивши до такої відповіді доказ направлення її копії всім учасникам справи.

Роз`яснити третій особі право у 15-денний строк з дня вручення копії даної ухвали подати до суду пояснення щодо позову, а щодо відзиву протягом десяти днів із дня його отримання.

Роз`яснити відповідачу право протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів, долучивши до таких заперечень доказ направлення їх копії всім учасникам справи.

Звернути увагу учасників процесу, що з 05 жовтня 2021 року почали офіційно функціонувати три підсистеми (модулі) ЄСІТС «Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв`язку. З початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до п. 6 ст. 14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку. Підсистема «Електронний суд» забезпечує можливість користувачам створювати та надсилати в електронному вигляді процесуальні чи інші документи до суду, а також отримувати інформацію про стан і результати розгляду таких документів чи інші документи. З інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися за веб-посиланням https://wiki.court.gov.ua.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - http://kp.su.court.gov.ua/sud1808/.

Ухвала про відкриття провадження окремо від рішення суду оскарження не підлягає.

Суддя В.І.Басова

Дата ухвалення рішення18.10.2023
Оприлюднено20.10.2023
Номер документу114255858
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —578/1506/23

Рішення від 09.02.2024

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Рішення від 09.02.2024

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні