Ухвала
від 18.10.2023 по справі 569/19805/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/19805/23

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

18 жовтня 2023 року

Рівненський міський суд Рівненської області в складі судді Левчука О.В. у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства "Міська стоматологічна поліклініка" Рівненської міської ради про захист прав споживачів, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до до Комунального некомерційного підприємства "Міська стоматологічна поліклініка" Рівненської міської ради про захист прав споживачів.

Перевіривши вказану позовну заяву суд вважає, що вона не відповідає вимогам ст. 177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), а тому підлягає залишенню без руху з таких підстав.

Так, приписами ч.5ст.43 ЦПК Українипередбачено, що документи (в тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду, а процесуальні дії вчинятися учасниками справи в електронній формі з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.7ст.43 ЦПК Україниу разі подання до суду документів в електронній формі учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

За змістом ч.1ст.177 ЦПК України, позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Як стверджується матеріалами справи,заяву подано до суду через систему «Електронний суд», проте позивачем не надано доказів на підтвердження надіслання копії заяви з додатками листом з описом вкладеного іншим учасниками справи, зокрема відповідачу.

Згідно з ч. 11 ст. 187 ЦПК України, суддя, встановивши після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. ст. 175, 177 ЦПК України, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача та надає йому строк для усунення недоліків.

З огляду на зазначене вище, вказану позовнузаяву слід залишити без руху, запропонувавши позивачу надати до суду докази надіслання копії заяви з доданими документами відповідачу.

На підставі викладеного вище, керуючись ст. ст. 177, 187, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства "Міська стоматологічна поліклініка" Рівненської міської ради про захист прав споживачів, залишити без руху, встановивши строк, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали суду.

Роз`яснити позивачу, що в разі неусунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява буде залишена без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Левчук О.В.

Дата ухвалення рішення18.10.2023
Оприлюднено20.10.2023
Номер документу114261335
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів

Судовий реєстр по справі —569/19805/23

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Левчук О. В.

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Левчук О. В.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Левчук О. В.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Левчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні