Ухвала
від 18.10.2023 по справі 120/14154/23
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

18 жовтня 2023 р.Справа № 120/14154/23

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Заброцької Людмили Олександрівни, розглянувши матеріали адміністративної справи за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Ідан" до Вінницької митниці про визнання протиправними та скасування рішень,

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького окружного адміністративного суду надійшли матеріали адміністративного позову товариства з обмеженою відповідальністю "Ідан" до Вінницької митниці про визнання протиправними та скасування рішень.

Позовні вимоги мотивовані протиправністю рішення відповідача про коригування митної вартості товарів №UA401000/2023/000082/2 від 22.08.2023 року та протиправністю картки відмови у прийнятті митної декларації від 21.08.2023 №UA401020/2021/001285.

Ухвалою суду від 19.09.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі, розгляд якої вирішено здійснювати, в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін, за наявними у справі матеріалами.

29.09.2023 представником відповідача подано відзив на позовну заяву, відповідно до якого заперечує проти задоволення позовних вимог. Представник відповідача зазначає, що надані позивачем до митного оформлення документи викликають сумніви щодо заявленої митної вартості товарів, у зв`язку із невідповідністю характеристик товару, а також в документах містяться розбіжності щодо підтвердження числових значень складових митної вартості товарів та відомості щодо ціни, що фактично сплачена або підлягає сплаті за ці товари. Враховуючи, що зазначені обставини потребують більш детального дослідження, представник просить здійснити розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

04.10.2023 представником позивача надано відповідь на відзив відповідно до якої просить задовольнити позовні вимоги. Представник зазначає, що при декларуванні товару 21.08.2023 товариством подано всі документи, які визначають числову вартість, та які не викликають сумнів у митного органу. Також вказує, що як в рішенні про коригування митної вартості, так і у відзиві необґрунтовано через які обставини заявлену декларантом митну вартість не може бути визнано та не визначено інформацію, яка призвела до виникнення сумнівів у правильності визначення митної вартості та до прийняття рішення про коригування митної вартості, заявленої декларантом.

Отже, надані письмові пояснення сторін містять суттєві розбіжності щодо обставин, які підлягають дослідженню та встановленню в цій справі, виходячи з заявлених позовних вимог та предмета доказування.

Ознайомившись із поданими заявами по суті, наданими учасниками справи, а також вивчивши матеріали справи, суд дійшов висновку про доцільність розгляду даної адміністративної справи у судовому засіданні із повідомленням (викликом) сторін, з огляду на таке.

Так, в силу приписів статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до положень ч. 2 ст. 257 КАС України, за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Відповідно до ч. 5 ст. 262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі вищенаведеного, а також беручи до уваги необхідність заслухати усні пояснення сторін щодо спірних правовідносин, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд приходить до висновку про доцільність розгляду даної справи у судовому засіданні із повідомленням сторін.

Керуючись ст.ст. 12, 248, 256, 262 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача задовольнити.

Розгляд справи № 120/14154/23 проводити в порядку спрощеного позовного провадження у судовому засіданні із повідомленням (викликом) сторін.

Призначити справу до судового розгляду на 02 листопада 2023 р. о 10:00 год. в залі судового засідання № 6 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

Копії ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

СуддяЗаброцька Людмила Олександрівна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.10.2023
Оприлюднено20.10.2023
Номер документу114263048
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо митної справи (крім охорони прав на об’єкти інтелектуальної власності); зовнішньоекономічної діяльності; спеціальних заходів щодо демпінгового та іншого імпорту, у тому числі щодо

Судовий реєстр по справі —120/14154/23

Ухвала від 21.12.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 02.11.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 18.10.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 19.09.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні